Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zmod czy blender - modelowanie
Autor Wiadomość
BlacK Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Mazowsze
Liczba postów: 58
Dołączył: 15/02/2018
Reputacja: 0
Podziękował: 16
Podziękowano mu 25 raz(y)
Post: #1
Zmod czy blender - modelowanie
Szybkie pytanie: co dla początkującego - Zmodler czy Blender Tools SCS?
03/12/2018 02:54 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Ballino Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 236
Dołączył: 06/10/2013
Reputacja: 7
Podziękował: 4
Podziękowano mu 511 raz(y)
Post: #2
RE: Zmod czy blender - modelowanie
Jeżeli chodzi o modelowanie to ani to ani to Tongue A jeżeli o modyfikacje modeli to prosta rzecz. Zmodeler- większe możliwości i lepsze efekty.. Blender - łatwiejszy ale wystarczy spojrzeć na modele niektórych graczy, same reworkedy i gównianej jakości modele. Wybór pozostawiam tobie.

03/12/2018 02:59 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kazan1234 Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 669
Dołączył: 23/03/2017
Reputacja: 26
Podziękował: 958
Podziękowano mu 984 raz(y)
Post: #3
RE: Zmod czy blender - modelowanie
(03/12/2018 02:59 PM)Ballino napisał(a):  Jeżeli chodzi o modelowanie to ani to ani to Tongue A jeżeli o modyfikacje modeli to prosta rzecz. Zmodeler- większe możliwości i lepsze efekty.. Blender - łatwiejszy ale wystarczy spojrzeć na modele niektórych graczy, same reworkedy i gównianej jakości modele. Wybór pozostawiam tobie.

Jak to blender nie nadaje się do modelowania? Owszem, jak komuś się nie chce albo nie potrafi to wychodzą syfy ale jak ktoś chce to idzie wymodelować porządny model
03/12/2018 03:28 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Borsuk Offline
Go ahead, make my day.
****
Trucker

Skąd: 52°10′14″N 20°48′43″E
Liczba postów: 1,953
Dołączył: 26/02/2014
Reputacja: 148
Podziękował: 271
Podziękowano mu 2751 raz(y)
Post: #4
RE: Zmod czy blender - modelowanie
Do ETSa to tylko Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.. Cena może wysoka, ale jak chcesz być profesjonalistą to nie ma co oszczędzać. Zwróci się jak zaczniesz hurtowo handlować modelami :E.

ImageImage
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03/12/2018 03:37 PM przez Borsuk.)
03/12/2018 03:34 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Michal_Z_gno
Iśmik Offline
król
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 569
Dołączył: 18/11/2013
Reputacja: 11
Podziękował: 306
Podziękowano mu 594 raz(y)
Post: #5
RE: Zmod czy blender - modelowanie
Modelowanie - 3ds max, moddowanie - Zmodeler
03/12/2018 03:34 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
BlacK Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Mazowsze
Liczba postów: 58
Dołączył: 15/02/2018
Reputacja: 0
Podziękował: 16
Podziękowano mu 25 raz(y)
Post: #6
RE: Zmod czy blender - modelowanie
(03/12/2018 03:34 PM)Borsuk napisał(a):  Do ETSa to tylko Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.. Cena może wysoka, ale jak chcesz być profesjonalistą to nie ma co oszczędzać. Zwróci się jak zaczniesz hurtowo handlować modelami :E.

To 1 091,81 PLN to nie cena tego oprogramowania? Szczerbol
03/12/2018 06:04 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kazan1234 Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 669
Dołączył: 23/03/2017
Reputacja: 26
Podziękował: 958
Podziękowano mu 984 raz(y)
Post: #7
RE: Zmod czy blender - modelowanie
(03/12/2018 06:04 PM)BlacK napisał(a):  
(03/12/2018 03:34 PM)Borsuk napisał(a):  Do ETSa to tylko Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.. Cena może wysoka, ale jak chcesz być profesjonalistą to nie ma co oszczędzać. Zwróci się jak zaczniesz hurtowo handlować modelami :E.

To 1 091,81 PLN to nie cena tego oprogramowania? Szczerbol

Tak, tyle 3DS kosztuje

Zamówiłeś nowe ciągniki a nie ma ich kto odebrać? Pisz śmiało! Transportujemy również samochody osobowe,busy jak i traktory!

Zapraszam do tematu firmowego : Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.

Zapraszam na firmowy FanPage : Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
03/12/2018 06:42 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Pivek Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd: Piła [PP]
Liczba postów: 404
Dołączył: 14/04/2013
Reputacja: 23
Podziękował: 543
Podziękowano mu 714 raz(y)
Post: #8
RE: Zmod czy blender - modelowanie
3DSa można wziąć jako student i jest za free jakby ktoś nie wiedział :E

NIE WYKONUJĘ NIC NA ZAMÓWIENIE!


03/12/2018 06:47 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Iśmik Offline
król
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 569
Dołączył: 18/11/2013
Reputacja: 11
Podziękował: 306
Podziękowano mu 594 raz(y)
Post: #9
RE: Zmod czy blender - modelowanie
(03/12/2018 06:47 PM)Pivek napisał(a):  3DSa można wziąć jako student i jest za free jakby ktoś nie wiedział :E

Zgadza się, każda wersja 3dsa, pełna i legalna Big Grin
03/12/2018 07:34 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Michal_Z_gno Offline
..::Administrator::..
*******
Administrator

Skąd: Gniezno
Liczba postów: 15,083
Dołączył: 08/10/2010
Reputacja: 616
Podziękował: 32440
Podziękowano mu 14462 raz(y)
Post: #10
RE: Zmod czy blender - modelowanie
Ogólnie ciężki wybór bo zmodeller jest płatny z głupimi licencjami okresowymi a wtyczka od SCS darmowa ale trochę durnowata w obsłudze (znacznie lepsza była ta od 50kedy ale od 1.28 nie działa a SCS mając 50Keda w swoich szeregach zamiast udoskonalić jego wtyczkę wypuściło własnego bubla i dlatego spadła ilość tworzonych modyfikacji na nowsze wersje gry - tak na marginesie :E).
Tak czy siak ja na Twoim miejscu na początek wybrałbym jednak blendera aby poznać ogólne zasady tworzenia modów i sprawdzić czy się w tym odnajdziesz bo nie ma trochę sensu płacić za zmoda jak nie masz pewności czy zasiedzisz się w modelach na dłużej.

Image
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03/12/2018 08:36 PM przez Michal_Z_gno.)
03/12/2018 08:34 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Zmod dawcio909 1 539 02/01/2019 06:42 PM
Ostatni post: KomCior
  Czy można zainstalować DLC z str na orginalną gre i czy one zadziała michal109pl 4 1,354 06/04/2017 06:40 PM
Ostatni post: Darson

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości