Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wywala do pulpitu 1.33
Autor Wiadomość
Marcian Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 8
Dołączył: 23/12/2018
Reputacja: 0
Podziękował: 1
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #1
Wywala do pulpitu 1.33
Witam
Mam problem z ETS 2 na nowym kompie. Wywala mnie do puplitu - średnio co 20-30 min. Kilka razy wywaliło blue screen.

Link do gamelog:
https://pastebin.com/Hc3gGTAH

Link do gamecrash:
https://pastebin.com/dV4FSJZM

Wywala z modami, i bez modów. Gram na oryginale na steam.
Żeby wykluczyć problem sprzętowy sprawdzałem temperatury: procek max 60 C, karta graficzna max 76 C (podkręcałem wentylator na max. i grałem to max było 60 C - też wywalało).

Wywala tylko na ETS 2 reszta gier jak BF 1, BF 5, GTA V - działa bez zarzutu na ULTRA lub MAX.

Żeby wykluczyć problem sprzętowy robiłem pełny test memtest 86, katowałem kartę i procesor programami OCCT i Furmark. Zero błędów itp. - wszystko stablilnie.

Jedyny punkt zaczepienia jaki udało mi się namierzyć, że przy uruchomieniu w OpenGL wyrzuca znacznie rzadziej. Raz dwie godz. grania. Przy Directx potrafiło wywalać co 5 min.
Kombinowałem ze sterownikami AMD obecnie wersja 18.2.3, instalowałem 18.2.2 - bez zmian. Za każdym razem instalacja czysta.

Ktoś ma jakieś pomysły, może poszukać starszych sterowników ?


Przepraszam, w złym dziale założyłem wątek. Proszę o przeniesienie do właściwej kategorii.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23/12/2018 01:42 PM przez Marcian.)
23/12/2018 01:39 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
TheMantaGames Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Gliwice
Liczba postów: 63
Dołączył: 29/10/2018
Reputacja: 2
Podziękował: 6
Podziękowano mu 11 raz(y)
Post: #2
RE: Wywala do pulpitu 1.33
Próbowałeś zapisać Profil w Steam Cloud i odinstalować i zainstalować ETS2 ?

OS: Microsoft Windows 10 Profesional
CPU: Intel i3-9100F
Pamięć RAM: 8GB
Karta Graficzna: NVIDIA GeForce 1050Ti
Płyta Główna: Gigabyte Technology VM900F
_______________________________________________________________
„Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców”
(Ś.P. Colin McRae)
23/12/2018 01:49 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Marcian Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 8
Dołączył: 23/12/2018
Reputacja: 0
Podziękował: 1
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #3
RE: Wywala do pulpitu 1.33
(23/12/2018 01:49 PM)TheMantaGames napisał(a):  Próbowałeś zapisać Profil w Steam Cloud i odinstalować i zainstalować ETS2 ?

Jeszcze to mi chyba zostało.

Jak zapisać profil w chmurze ? wystarczy, że na ustawieniach profilu mam zaznaczoną tą opcję i się automatycznie zapisuje ?
23/12/2018 01:55 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
TheMantaGames Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Gliwice
Liczba postów: 63
Dołączył: 29/10/2018
Reputacja: 2
Podziękował: 6
Podziękowano mu 11 raz(y)
Post: #4
RE: Wywala do pulpitu 1.33
Nie. To trzeba zobaczyć na YouTubie.

OS: Microsoft Windows 10 Profesional
CPU: Intel i3-9100F
Pamięć RAM: 8GB
Karta Graficzna: NVIDIA GeForce 1050Ti
Płyta Główna: Gigabyte Technology VM900F
_______________________________________________________________
„Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców”
(Ś.P. Colin McRae)
23/12/2018 02:05 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
TheMantaGames Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Gliwice
Liczba postów: 63
Dołączył: 29/10/2018
Reputacja: 2
Podziękował: 6
Podziękowano mu 11 raz(y)
Post: #5
RE: Wywala do pulpitu 1.33
A jakie masz w ogóle parametry komputera?

OS: Microsoft Windows 10 Profesional
CPU: Intel i3-9100F
Pamięć RAM: 8GB
Karta Graficzna: NVIDIA GeForce 1050Ti
Płyta Główna: Gigabyte Technology VM900F
_______________________________________________________________
„Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców”
(Ś.P. Colin McRae)
23/12/2018 02:07 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Marcian Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 8
Dołączył: 23/12/2018
Reputacja: 0
Podziękował: 1
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #6
RE: Wywala do pulpitu 1.33
(23/12/2018 02:07 PM)TheMantaGames napisał(a):  A jakie masz w ogóle parametry komputera?



Corsair Corsair CX450M 450W 120mm Bronze Semi-Modularny
SilentiumPC SilentiumPC Armis AR1 (
Sapphire Sapphire Radeon RX 570 Pulse 4GB DDR5 256bit (1284/7000)
AMD AMD Ryzen 5 2600
Crucial Crucial BX500 240GB
Patriot Patriot 8GB (2x4GB) 3000MHz CL16 Viper
Gigabyte Gigabyte B450M DS3H
23/12/2018 02:10 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
TheMantaGames Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Gliwice
Liczba postów: 63
Dołączył: 29/10/2018
Reputacja: 2
Podziękował: 6
Podziękowano mu 11 raz(y)
Post: #7
RE: Wywala do pulpitu 1.33
(23/12/2018 02:10 PM)Marcian napisał(a):  
(23/12/2018 02:07 PM)TheMantaGames napisał(a):  A jakie masz w ogóle parametry komputera?



Corsair Corsair CX450M 450W 120mm Bronze Semi-Modularny
SilentiumPC SilentiumPC Armis AR1 (
Sapphire Sapphire Radeon RX 570 Pulse 4GB DDR5 256bit (1284/7000)
AMD AMD Ryzen 5 2600
Crucial Crucial BX500 240GB
Patriot Patriot 8GB (2x4GB) 3000MHz CL16 Viper
Gigabyte Gigabyte B450M DS3H

Wszystko powinno chodzić a jaki system operacyjny?

OS: Microsoft Windows 10 Profesional
CPU: Intel i3-9100F
Pamięć RAM: 8GB
Karta Graficzna: NVIDIA GeForce 1050Ti
Płyta Główna: Gigabyte Technology VM900F
_______________________________________________________________
„Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców”
(Ś.P. Colin McRae)
23/12/2018 02:16 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Marcian Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 8
Dołączył: 23/12/2018
Reputacja: 0
Podziękował: 1
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #8
RE: Wywala do pulpitu 1.33
(23/12/2018 02:16 PM)TheMantaGames napisał(a):  
(23/12/2018 02:10 PM)Marcian napisał(a):  
(23/12/2018 02:07 PM)TheMantaGames napisał(a):  A jakie masz w ogóle parametry komputera?



Corsair Corsair CX450M 450W 120mm Bronze Semi-Modularny
SilentiumPC SilentiumPC Armis AR1 (
Sapphire Sapphire Radeon RX 570 Pulse 4GB DDR5 256bit (1284/7000)
AMD AMD Ryzen 5 2600
Crucial Crucial BX500 240GB
Patriot Patriot 8GB (2x4GB) 3000MHz CL16 Viper
Gigabyte Gigabyte B450M DS3H



Wszystko powinno chodzić a jaki system operacyjny?

Win 10 PL Home x 64

Póki co instaluje od nowa ETS na steamie. Dokupywałem swego czasu dodatki po trochu - może coś wtedy się skopało.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23/12/2018 02:23 PM przez Marcian.)
23/12/2018 02:22 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
TheMantaGames Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Gliwice
Liczba postów: 63
Dołączył: 29/10/2018
Reputacja: 2
Podziękował: 6
Podziękowano mu 11 raz(y)
Post: #9
RE: Wywala do pulpitu 1.33
(23/12/2018 02:22 PM)Marcian napisał(a):  
(23/12/2018 02:16 PM)TheMantaGames napisał(a):  
(23/12/2018 02:10 PM)Marcian napisał(a):  
(23/12/2018 02:07 PM)TheMantaGames napisał(a):  A jakie masz w ogóle parametry komputera?



Corsair Corsair CX450M 450W 120mm Bronze Semi-Modularny
SilentiumPC SilentiumPC Armis AR1 (
Sapphire Sapphire Radeon RX 570 Pulse 4GB DDR5 256bit (1284/7000)
AMD AMD Ryzen 5 2600
Crucial Crucial BX500 240GB
Patriot Patriot 8GB (2x4GB) 3000MHz CL16 Viper
Gigabyte Gigabyte B450M DS3H



Wszystko powinno chodzić a jaki system operacyjny?

Win 10 PL Home x 64

Póki co instaluje od nowa ETS na steamie. Dokupywałem swego czasu dodatki po trochu - może coś wtedy się skopało.

Po odinst. i zainst. powinno ci działać.

OS: Microsoft Windows 10 Profesional
CPU: Intel i3-9100F
Pamięć RAM: 8GB
Karta Graficzna: NVIDIA GeForce 1050Ti
Płyta Główna: Gigabyte Technology VM900F
_______________________________________________________________
„Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców”
(Ś.P. Colin McRae)
23/12/2018 02:25 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Adam.J Offline
Map Maker na Emeryturze.
****
Trucker

Skąd: Rzeszów
Liczba postów: 1,114
Dołączył: 05/12/2014
Reputacja: 68
Podziękował: 2438
Podziękowano mu 1076 raz(y)
Post: #10
RE: Wywala do pulpitu 1.33
(23/12/2018 02:25 PM)TheMantaGames napisał(a):  
(23/12/2018 02:22 PM)Marcian napisał(a):  
(23/12/2018 02:16 PM)TheMantaGames napisał(a):  
(23/12/2018 02:10 PM)Marcian napisał(a):  
(23/12/2018 02:07 PM)TheMantaGames napisał(a):  A jakie masz w ogóle parametry komputera?



Corsair Corsair CX450M 450W 120mm Bronze Semi-Modularny
SilentiumPC SilentiumPC Armis AR1 (
Sapphire Sapphire Radeon RX 570 Pulse 4GB DDR5 256bit (1284/7000)
AMD AMD Ryzen 5 2600
Crucial Crucial BX500 240GB
Patriot Patriot 8GB (2x4GB) 3000MHz CL16 Viper
Gigabyte Gigabyte B450M DS3H



Wszystko powinno chodzić a jaki system operacyjny?

Win 10 PL Home x 64

Póki co instaluje od nowa ETS na steamie. Dokupywałem swego czasu dodatki po trochu - może coś wtedy się skopało.

Po odinst. i zainst. powinno ci działać.

Jesteś pewny że mu będzie działać czy tylko nabijasz posty bo z tego co widzę to nawet nie potrafisz odczytać Loga gry Patykiem_1

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
23/12/2018 02:37 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Borsuk
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Wywala do pulpitu MichałNowak 0 670 15/10/2018 08:07 PM
Ostatni post: MichałNowak
  wywala mnie do pulpitu 1.32.x sruba2004 16 2,706 09/10/2018 05:11 PM
Ostatni post: Ania
  Wywala do pulpitu michalMonster 4 1,036 04/08/2018 12:35 PM
Ostatni post: michalMonster

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości