Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Znowu kable
Autor Wiadomość
Truckere Offline
Vip
***
ViP

Skąd:
Liczba postów: 134
Dołączył: 04/10/2016
Reputacja: 12
Podziękował: 33
Podziękowano mu 119 raz(y)
Post: #1
Znowu kable
Witam!
Ostatnio miałem problem z przewodami, ale udało się go rozwiązać zmianą podwozia.
Teraz problem jest podobny, ale o zgoła innej podstawie prawdopodobnie.

Kable nie działają na ŻADNEJ nowej Scanii.
Puki się tych kabli nie rusza to działają, ale jak tylko ruszy się podwozie, podłogę z tyłu albo kominy to kable znikają z modelu no i nie doczepiają się do naczepy.
Kable działają w przypadku wybrania opcji na pinezce która ma własny model kabli, a nie stockowy czyli - wydech V8 od mighty griffin albo podwozie 8x4.
Ponadto wyświetla się taki komunikat:
<ERROR> [trailer_cables] Trailer cables accessory defined, but model instance not initialized on vehicle with chassis: '4x2.scania.s_2016.chassis'!

Tutaj cały log:
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.

EDIT: Kable nie działają na niektórych stockowych ciężarówkach:
Działają na: MAN, Renault
Nie działają na: Iveco, Mercedes MP3

Znikają na wszystkich pojazdach, które mają wydechy z kablami, podłogami i podwoziem 8x4 - czyli w sumie mamy tak, że na Scanii działa tylko 8x4 i z wydechem a na Volvo czy Dafie albo Mercu MP4 jak się ruszy podwozie to się wszystko skupczy i nie ma ani na tym ani na tym podwoziu kabli.

Mój Blaszak

AMD Ryzen 5 5600X GoodRAM IRDM X 2x8 GB 3200Mhz MSI GeForce GTX1660 Super 6GB Ventus XS MSI X470 Gaming Plus MAX

Peryferia
Klawiatura: Razer Blackwidow Chroma V1
Mysz: Razer Mamba Chroma Wireless 16.000 DPI
Monitor: LG 29" 21:9 2560x1080p 60Hz
Kierownica: Logitech G920 + Driving Force Shifter
Dodatkowe peryferia: Almar SKRS, Makallos Indicator Box (kierunkowskazy) i buttonbox wykonany na zamówienie
Gamepad: Logitech Rumblepad
Słuchawki: Logitech G733
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06/01/2019 01:07 PM przez Truckere.)
06/01/2019 01:00 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Truckere Offline
Vip
***
ViP

Skąd:
Liczba postów: 134
Dołączył: 04/10/2016
Reputacja: 12
Podziękował: 33
Podziękowano mu 119 raz(y)
Post: #2
RE: Znowu kable
Dla wiedzy kogoś kto również ma ten problem, to w ramach internetowej koherentności mówię, że problem sprawiała modyfikacja na odblokowanie wszystkich części tuningowych od 0.

Mój Blaszak

AMD Ryzen 5 5600X GoodRAM IRDM X 2x8 GB 3200Mhz MSI GeForce GTX1660 Super 6GB Ventus XS MSI X470 Gaming Plus MAX

Peryferia
Klawiatura: Razer Blackwidow Chroma V1
Mysz: Razer Mamba Chroma Wireless 16.000 DPI
Monitor: LG 29" 21:9 2560x1080p 60Hz
Kierownica: Logitech G920 + Driving Force Shifter
Dodatkowe peryferia: Almar SKRS, Makallos Indicator Box (kierunkowskazy) i buttonbox wykonany na zamówienie
Gamepad: Logitech Rumblepad
Słuchawki: Logitech G733
06/01/2019 08:11 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa