Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ETS2 problem z zapisem gry.
Autor Wiadomość
Madridista1902 Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 3
Dołączył: 07/01/2019
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #1
ETS2 problem z zapisem gry.
Witam, mam pewien problem z zapisem gry (Euro truck simulator 2).
Mianowicie kiedy zapisuję grę i następnie wchodzę do folderu gdzie ten zapis powinien się znajdować no to... nie ma go tam. Najlepsze jest to, że jest tam mnóstwo zapisów, ale każdy zapis jest z tej samej daty (data zainstalowania gry), kiedy robie nowy zapis on się już nie pojawia w folderze są cały czas te same zapisy. Próbowałem zapisywać w konsoli poprzez komendę też nic, odinstalowałem grę po zainstalowaniu nadal były te same zapisy nie wiem już jak mam to naprawić a bardzo tego potrzebuje. W grze te zapisy są mogę zapisywać i wczytywać, nie znikają, no ale mi zależy, aby je znaleźć w folderze. Wybaczcie, jeżeli ten problem jest banalny do rozwiązania, ale jestem totalnym laikiem w tych sprawach...

Dodam jeszcze że po wpisaniu komendy "save" pokazuje mi konsola gdzie sie to zapisało ale przeszukałem juz wszystkie foldery gdzie mogłoby to zostać zapisane i nic..
https://iv.pl/images/57755561555201434225.jpg
07/01/2019 04:57 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Adam.J Offline
Map Maker na Emeryturze.
****
Trucker

Skąd: Rzeszów
Liczba postów: 1,053
Dołączył: 05/12/2014
Reputacja: 81
Podziękował: 2591
Podziękowano mu 1164 raz(y)
Post: #2
RE: ETS2 problem z zapisem gry.
A nie używasz czasem w profilu Steam Clouds (czyli zapisuje ci profil w chmurze)

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
07/01/2019 06:21 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Madridista1902 Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 3
Dołączył: 07/01/2019
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #3
RE: ETS2 problem z zapisem gry.
(07/01/2019 06:21 PM)Adam.J napisał(a):  A nie używasz czasem w profilu Steam Clouds (czyli zapisuje ci profil w chmurze)

Tak wiem też myślałem żeby to zmienić bo jeszcze tego nie sprawdziłem no ale wyszło na to że najpierw napisałem do was Tongue mam włączone zapisywanie w chmurze.
Myślisz że to przez to?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07/01/2019 06:28 PM przez Madridista1902.)
07/01/2019 06:23 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Adam.J Offline
Map Maker na Emeryturze.
****
Trucker

Skąd: Rzeszów
Liczba postów: 1,053
Dołączył: 05/12/2014
Reputacja: 81
Podziękował: 2591
Podziękowano mu 1164 raz(y)
Post: #4
RE: ETS2 problem z zapisem gry.
Jeśli w grze zapisy masz a na dysku ich nie ma to raczej tak.

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
07/01/2019 06:31 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Madridista1902 Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 3
Dołączył: 07/01/2019
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #5
RE: ETS2 problem z zapisem gry.
(07/01/2019 06:31 PM)Adam.J napisał(a):  Jeśli w grze zapisy masz a na dysku ich nie ma to raczej tak.

No cóż pisałem że rozwiązanie może być banalne i takie jest.
Wystarczyło że wyłączyłem w menu gry opcje "zapisywanie w chmurze" i już pliki się ładnie pokazuję w folderze.
Wybaczcie za to ale zapomniałem że przecież jest jeszcze coś takiego jak Steam Cloud Tongue
Dzięki Adam za podpowiedz Smile
07/01/2019 07:54 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
grisza141286 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 25
Dołączył: 12/07/2019
Reputacja: -7
Podziękował: 7
Podziękowano mu 18 raz(y)
Post: #6
RE: ETS2 problem z zapisem gry.
Nie chciałem już zakładać nowego tematu, więc napiszę tutaj, ponieważ też mam właściwie pytanie odnośnie autosave gry. Chodzi o to, że podczas około godzinnej trasy , gra robi autosavy, w wyniku czego, jeśli wejdę w "wczytaj grę" to widnieje tam około 15-20 automatycznych zapisów, czy taka ilość osobnych auto zapisów jest normalna ? Prawdopodobnie przez zbyt dużą ilość zapisów klatkuje mi gra, przez co za każdym razem , gdy zaczyna klatkować, wchodzę właśnie w " wczytaj zapis" i usuwam wszystkie auto zapis pozostawiając tylko ręczny zapis i szybki zapis. Wiem , że można wyłączyć poprzez komendę w konsoli autosave ale po wyłączeniu nie można również zapisać gry ręcznie ( zapisuje niby się ale później nie ma tego zapisu w okienku wczytywania gry). Można jakoś ograniczyć , że tak napiszę ilość generowanych plików auto zapisu ?
21/02/2021 11:28 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z wyrzucaniem gry do pulpitu ixperiuss 1 313 17/01/2022 11:38 AM
Ostatni post: MATAMET
  Problem z płynnością gry Galaxy 0 314 27/11/2021 09:23 AM
Ostatni post: Galaxy
  Problem z wywalaniem gry do pulpitu raf123 0 509 09/01/2021 07:36 PM
Ostatni post: raf123
  Problem z ładowaniem gry Lukasz78 1 466 15/12/2020 10:25 PM
Ostatni post: Lukasz78
  problem z wyrzucaniem z gry, kuba04 0 313 15/12/2020 08:57 PM
Ostatni post: kuba04

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa