Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Light Mask
Autor Wiadomość
Topuś Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Malbork
Liczba postów: 56
Dołączył: 29/12/2014
Reputacja: 6
Podziękował: 217
Podziękowano mu 124 raz(y)
Post: #1
Light Mask
Witam, powie ktoś mi dlaczego mi się zmienia kolor light masków?

Image




Image
09/02/2019 06:42 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Michal_Z_gno Online
..::Administrator::..
*******
Administrator

Skąd: Gniezno
Liczba postów: 15,111
Dołączył: 08/10/2010
Reputacja: 626
Podziękował: 33487
Podziękowano mu 14845 raz(y)
Post: #2
RE: Light Mask
A ten lightmask działa dobrze (działa normalnie tylko kolor jest zły) i czy jest wszystko dobrze zmappwane Pytajnik

Image
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
09/02/2019 06:58 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Topuś
Topuś Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Malbork
Liczba postów: 56
Dołączył: 29/12/2014
Reputacja: 6
Podziękował: 217
Podziękowano mu 124 raz(y)
Post: #3
RE: Light Mask
(09/02/2019 06:58 PM)Michal_Z_gno napisał(a):  A ten lightmask działa dobrze (działa normalnie tylko kolor jest zły) i czy jest wszystko dobrze zmappwane Pytajnik

Sprawa wygląda tak :
1.Dodałem lampę, przypisałem jej texturę i light mask.
2. Wyexportowałem i wszedłem do gry (Nie działał, działały tylko flary)
3.Zaimportowałem jeszcze raz ten model i odrazu wyexportowałem i wtedy wyglądało to tak jak wyżej.
Dodam że mam tak z każdą lampą




Image
09/02/2019 07:03 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Topuś Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Malbork
Liczba postów: 56
Dołączył: 29/12/2014
Reputacja: 6
Podziękował: 217
Podziękowano mu 124 raz(y)
Post: #4
RE: Light Mask
@Odświeżam




Image
10/02/2019 01:31 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Topuś Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Malbork
Liczba postów: 56
Dołączył: 29/12/2014
Reputacja: 6
Podziękował: 217
Podziękowano mu 124 raz(y)
Post: #5
RE: Light Mask
Dodaje zdjęcie ze zmoda. Takie cuś mam przy exporcie.

Image




Image
10/02/2019 02:39 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kamyczek Offline
Vip
***
ViP

Skąd: Kutno
Liczba postów: 162
Dołączył: 06/12/2016
Reputacja: 7
Podziękował: 195
Podziękowano mu 244 raz(y)
Post: #6
RE: Light Mask
Masz tylko jeden kanał UV, a obiekt wymaga dwóch. sprobuj Edit UV i daj #2 w kanałach i zostaw poprzedni mapping, mi to zawsze pomagało.

Image
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10/02/2019 02:50 PM przez kamyczek.)
10/02/2019 02:50 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Topuś
Topuś Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Malbork
Liczba postów: 56
Dołączył: 29/12/2014
Reputacja: 6
Podziękował: 217
Podziękowano mu 124 raz(y)
Post: #7
RE: Light Mask
(10/02/2019 02:50 PM)Kamyk napisał(a):  Masz tylko jeden kanał UV, a obiekt wymaga dwóch. sprobuj Edit UV i daj #2 w kanałach i zostaw poprzedni mapping, mi to zawsze pomagało.

Bez zmian, jak było tak jest (pierwszy mój post, zdjęcie). Nie mam pojęcia dlaczego zmienia mi się kolor lightmasku.




Image
10/02/2019 03:06 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa