Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Winter Mode ETS2 problem
Autor Wiadomość
kosiarz182 Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 4
Dołączył: 15/02/2019
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #1
Winter Mode ETS2 problem
Mam 2 pewne problemy odnoście Winter Mode,

Pierwszy:na singleplayer działają 2 mody, pokrycie śniegiem mapy oraz mod z fizyką, lecz gdy chcę załadować moda przywołującego opady śniegu, gra mi się wtedy automatycznie crashuję (Brak odpowiedzi)

2. Problem
Na multiplayer Winter Mode całkowicie mi nie działa, dodałem wszystkie 3 mody z paczki Winter Mode pobranej z oficjalnej strony, wersja bodajże 7.01
wklepałem je do Dokumenty>ets2mp>mod
Podczas wybierania modów pokazuje mi jedynie, że 2 mody z nich są niekompatybilne, a trzeciego moda (opady śniegu) całkowicie nie ma podczas wyboru gry, czym to może być spowodowane? Proszę o pomoc.Tongue

Game log error singleplayera
00:01:05.778 : Loading building data ....
00:01:05.785 : <ERROR> [unit] File '<../../def.scs | >/def/world/building_scheme.sii':
00:01:05.786 : <ERROR> [unit] The unit 'bld_scheme.balt_1' of type 'building_scheme' has dangling pointer (to 'bld_model.balt_1') in the attribute named 'models'.
00:01:05.786 : <ERROR> [unit] File '<../../def.scs | >/def/world/building_scheme.sii':
00:01:05.786 : <ERROR> [unit] The unit 'bld_scheme.balt_1' of type 'building_scheme' has dangling pointer (to 'bld_model.balt_2') in the attribute named 'models'.
00:01:05.786 : <ERROR> [unit] File '<../../def.scs | >/def/world/building_scheme.sii':
00:01:05.786 : <ERROR> [unit] The unit 'bld_scheme.balt_1' of type 'building_scheme' has dangling pointer (to 'bld_model.balt_3') in the attribute named 'models'.
00:01:05.786 : <ERROR> [unit] File '<../../def.scs | >/def/world/building_scheme.sii':
00:01:05.786 : <ERROR> [unit] The unit 'bld_scheme.balt_1' of type 'building_scheme' has dangling pointer (to 'bld_model.balt_4') in the attribute named 'models'.
00:01:05.786 : <ERROR> [unit] File '<../../def.scs | >/def/world/building_scheme.sii':
00:01:05.786 : <WARNING> [unit] The pointer to 'bld_model.balt_1' looks like dangling pointer.
00:01:05.786 : <ERROR> [unit] File '<../../def.scs | >/def/world/building_scheme.sii':
00:01:05.786 : <WARNING> [unit] The pointer to 'bld_model.balt_2' looks like dangling pointer.
00:01:05.786 : <ERROR> [unit] File '<../../def.scs | >/def/world/building_scheme.sii':
00:01:05.786 : <WARNING> [unit] The pointer to 'bld_model.balt_3' looks like dangling pointer.
00:01:05.786 : <ERROR> [unit] File '<../../def.scs | >/def/world/building_scheme.sii':
00:01:05.786 : <WARNING> [unit] The pointer to 'bld_model.balt_4' looks like dangling pointer.
00:01:05.786 : <ERROR> load_filtered_unit_array() - Failed to load units from file (/def/world/building_scheme.sii)
00:01:05.786 : <ERROR> management\core_asset_catalog.cpp(1318): ?load_building_data@core_asset_catalog_u@prism@@AEAAXXZ: Data error.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15/02/2019 07:41 PM przez kosiarz182.)
15/02/2019 07:36 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Aras. Offline
Hetman Wielki Koronny !
*****
Pomocnik

Skąd: Zamojszczyzna !
Liczba postów: 2,924
Dołączył: 14/12/2014
Reputacja: 368
Podziękował: 354
Podziękowano mu 3110 raz(y)
Post: #2
RE: Winter Mode ETS2 problem
Modyfikacje do Euro Truck Simulator 2 zazwyczaj się dodaje do folderu mod - jest to zazwyczaj podstawowy błąd ale do ogarnięcia

Poprawna ścieżka wgrania modyfikacji wygląda następująco (jak już wiesz to nie musisz czytać Big Grin)
Kod:
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
Goście nie widzą linków. Proszę, zarejestruj się TUTAJ, żeby zobaczyć ukrytą treść .

To znaczy że dana modyfikacja będzie działać tylko i wyłącznie na singlu, modyfikacje zazwyczaj nie działają i nie zatrybią na multiplayerze.

Co do moda na zimę w pierwszym aspekcie w opisanym problemie powiedz mi jaką masz kolejność w menadżerze modów? Ponieważ to kolejność ma znaczenie w działaniu moda

15/02/2019 08:27 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kosiarz182 Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 4
Dołączył: 15/02/2019
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #3
RE: Winter Mode ETS2 problem
1. Mam właśnie wrzucone do tego folderu, 2 pierwsze mody działają, 3-eci już nie.
kolejność:
W menedżerze modyfikacji mam:
Frosty physics 7.01, Frosty heavy winter 7.0, Frosty 7.0

i jeden z nich powoduje crash

a co do drugiego problemu, to powinny one działać, gdyż jest to jeden z tych wlasnie modów, które na MP działają, pobrane z oficjalnej strony TruckersMP, na yt też są poradniki jak to zrobić, sugerowałem się nimi, wszystko zrobiłem jak należy, lecz tak jakby nie wykrywa mi ich
15/02/2019 08:38 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Adam.J Offline
Map Maker na Emeryturze.
****
Trucker

Skąd: Rzeszów
Liczba postów: 1,053
Dołączył: 05/12/2014
Reputacja: 82
Podziękował: 2641
Podziękowano mu 1173 raz(y)
Post: #4
RE: Winter Mode ETS2 problem
A co boisz się pokazać całego game logu bo masz Pirata

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
15/02/2019 09:36 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Aras. Offline
Hetman Wielki Koronny !
*****
Pomocnik

Skąd: Zamojszczyzna !
Liczba postów: 2,924
Dołączył: 14/12/2014
Reputacja: 368
Podziękował: 354
Podziękowano mu 3110 raz(y)
Post: #5
RE: Winter Mode ETS2 problem
Pokaż game.log cały to podziałamy, Big Grin

15/02/2019 09:43 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Aras. Offline
Hetman Wielki Koronny !
*****
Pomocnik

Skąd: Zamojszczyzna !
Liczba postów: 2,924
Dołączył: 14/12/2014
Reputacja: 368
Podziękował: 354
Podziękowano mu 3110 raz(y)
Post: #6
RE: Winter Mode ETS2 problem
Wrzuć na pastebina cały log z gry a nie tylko część tego.

15/02/2019 10:05 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kosiarz182 Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 4
Dołączył: 15/02/2019
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #7
RE: Winter Mode ETS2 problem
jak cały log z gry? wysłąłem wszystko co było w folderze game.log
15/02/2019 11:12 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Ania Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd: zachodniopomorskie
Liczba postów: 4,681
Dołączył: 03/05/2013
Reputacja: 177
Podziękował: 2791
Podziękowano mu 5219 raz(y)
Post: #8
RE: Winter Mode ETS2 problem
Tak czy siak popraw to i wstaw game.log na pastebin - w FAQ u nas na forum jest opisane jak to zrobić.

15/02/2019 11:17 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kosiarz182 Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 4
Dołączył: 15/02/2019
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #9
RE: Winter Mode ETS2 problem
https://pastebin.com/JW2v3m6S
16/02/2019 02:52 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Opcja "shifter toggles use switch mode" err1911 0 1,593 09/06/2016 12:56 AM
Ostatni post: err1911

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa