Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
zmodeler 2
Autor Wiadomość
PIVKO Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 58
Dołączył: 26/02/2019
Reputacja: 0
Podziękował: 10
Podziękowano mu 46 raz(y)
Post: #1
zmodeler 2
witam czy da się edytować ciężarówki z wersji 1.31 w zmodeler 2
21/03/2019 05:25 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Michal_Z_gno Offline
..::Administrator::..
*******
Administrator

Skąd: Gniezno
Liczba postów: 15,021
Dołączył: 08/10/2010
Reputacja: 622
Podziękował: 33110
Podziękowano mu 14747 raz(y)
Post: #2
RE: zmodeler 2
Dać się da tylko jest to za dużo kombinacji ponieważ trzeba zrobić konwert na starszą wersję .pmd (do wersji 1.3.1 za pomocą najpierw wtyczki od SCSu aby zaimportować model z 1.31 a później tej od 50keda aby zrobić eksport na 1.3.1) w blenderze (bo pewnie zmoda 3 najnowszego nie masz), następnie trzeba użyć konwertera od mwl4 aby skonwertować to do GTS-a i wtedy dopiero import do zmoda 2.
Oczywiście po edycji wszystko należy zrobić w odwrotnej kolejności :E
Czyli ogólnie gra jest nie warta świeczki no chyba, że ktoś lubi się irytować i przesadnie kombinować Tongue

Więc najlepiej zainwestować w najnowszego zmoda 3 lub wybrać darmowego blendera (też obsługa nie jest jakaś trudna i nie do opanowania zwłaszcza jak ktoś wcześniej działał w zmodzie).

Image
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21/03/2019 05:58 PM przez Michal_Z_gno.)
21/03/2019 05:55 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Iśmik Offline
król
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 561
Dołączył: 18/11/2013
Reputacja: 12
Podziękował: 396
Podziękowano mu 647 raz(y)
Post: #3
RE: zmodeler 2
Ja do tej pory robię w zmodzie 2 na najnowszą wersję i wszystko działa jak trzeba.
21/03/2019 06:36 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
PIVKO Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 58
Dołączył: 26/02/2019
Reputacja: 0
Podziękował: 10
Podziękowano mu 46 raz(y)
Post: #4
RE: zmodeler 2
dzieki za odpowiedzi
21/03/2019 06:53 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Matias00 Offline
Mofia Złotych Tondemiorzy
****
Trucker

Skąd: WZY
Liczba postów: 336
Dołączył: 27/10/2013
Reputacja: 12
Podziękował: 510
Podziękowano mu 382 raz(y)
Post: #5
RE: zmodeler 2
Również działam w zmd2 na najnowszych wersjach.

21/03/2019 08:54 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Michal_Z_gno Offline
..::Administrator::..
*******
Administrator

Skąd: Gniezno
Liczba postów: 15,021
Dołączył: 08/10/2010
Reputacja: 622
Podziękował: 33110
Podziękowano mu 14747 raz(y)
Post: #6
RE: zmodeler 2
O zgrozo nie podejrzewałem, że jeszcze są osoby działające w zmodzie 2 na najnowszych wersjach gry :E
A swoją drogą nie przeszkadzają wam błędy w logu (wiadomo nie są one wywalające czy coś ale i tak wygląda to niezbyt) Pytajnik Big Grin

Image
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
21/03/2019 09:22 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Wąski Offline
Mafia Gabaryciorzy :E
****
Trucker

Skąd: WLS
Liczba postów: 548
Dołączył: 13/07/2012
Reputacja: 52
Podziękował: 1079
Podziękowano mu 976 raz(y)
Post: #7
RE: zmodeler 2
Też nadal robię w Zm2 i błędów jedynie jest parę od wersji pmg a poza tym czysto. No chyba, że ktoś nie konwertuje tobj jak ja to ma ich więcej ale już na żółto w konsoli :E

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21/03/2019 09:32 PM przez Wąski.)
21/03/2019 09:32 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa