Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rozkodowanie pliku
Autor Wiadomość
wojson Offline
Vip
***
ViP

Skąd: Katowice
Liczba postów: 141
Dołączył: 21/04/2018
Reputacja: 5
Podziękował: 90
Podziękowano mu 134 raz(y)
Post: #1
Rozkodowanie pliku
Mam problem z rozkodowaniem pliku map_data.sii z pewnej modyfikacji. U mnie po przerzuceniu przez SII Decryptor nic się nie zmienia.

map_data.sii

Pobieranie Modyfikacji:


Goście nie widzą linków. Proszę, zarejestruj się TUTAJ, żeby zobaczyć ukrytą treść .
02/04/2019 05:09 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Adam.J Offline
Map Maker na Emeryturze.
****
Trucker

Skąd: Rzeszów
Liczba postów: 1,038
Dołączył: 05/12/2014
Reputacja: 76
Podziękował: 2563
Podziękowano mu 1136 raz(y)
Post: #2
RE: Rozkodowanie pliku
map_data.sii otwierasz np. Notepad++

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
02/04/2019 05:25 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
wojson Offline
Vip
***
ViP

Skąd: Katowice
Liczba postów: 141
Dołączył: 21/04/2018
Reputacja: 5
Podziękował: 90
Podziękowano mu 134 raz(y)
Post: #3
RE: Rozkodowanie pliku
Nie wiem, czy pobrałeś, ale ja wyciągnąłem ten plik z moda i wygląda to tak.
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.

02/04/2019 06:37 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Michal_Z_gno Online
..::Administrator::..
*******
Administrator

Skąd: Gniezno
Liczba postów: 15,111
Dołączył: 08/10/2010
Reputacja: 626
Podziękował: 33487
Podziękowano mu 14845 raz(y)
Post: #4
RE: Rozkodowanie pliku
A co to był za mod bo ogólnie w oryginale (w plikach gry) nie jest on w żaden sposób zakodowany.
Tu masz oryginalny plik z gry w wersji 1.34.x:

Pobieranie Modyfikacji:


Goście nie widzą linków. Proszę, zarejestruj się TUTAJ, żeby zobaczyć ukrytą treść .

Więc pewnie autor tego moda coś pokombinował czy też zabezpieczył ten plik przed edycją i może być ciężko coś z tym zdziałać.
Ogólnie pewnie łatwej i szybciej będzie stworzyć sobie ten plik na nowo bo też nie jest to jakaś nie wiadomo jak skomplikowana czy długa definicja aby było warte zachodu bawienie się w rozkodowywanie tego co masz.

Image
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02/04/2019 07:27 PM przez Michal_Z_gno.)
02/04/2019 07:26 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: wojson
wojson Offline
Vip
***
ViP

Skąd: Katowice
Liczba postów: 141
Dołączył: 21/04/2018
Reputacja: 5
Podziękował: 90
Podziękowano mu 134 raz(y)
Post: #5
RE: Rozkodowanie pliku
No nic, plik scs był zabezpieczony a po usunięciu zabezpieczenia przez scs unlocker jest takie coś. Trudno w takim razie obejde się bez niego Wink Dzięki za chęć pomocy!

02/04/2019 08:12 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Borsuk Offline
Go ahead, make my day.
****
Trucker

Skąd: 52°10′14″N 20°48′43″E
Liczba postów: 1,956
Dołączył: 27/02/2014
Reputacja: 149
Podziękował: 284
Podziękowano mu 2806 raz(y)
Post: #6
RE: Rozkodowanie pliku
Zawsze możesz spróbować użyć Darta, lecz nie wydaje się że sobie poradzi. Plik wygląda jakby był zabezpieczony binarnie, w ten sposób swoje prace zabezpiecza np. RTA i jeśli bardzo Ci zależy na odszyfrowaniu, zgodnie z podpowiedzią odszukaj w necie inny sposób na rozwiązanie problemu.

ImageImage
02/04/2019 09:49 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: wojson
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa