Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rozkodowanie pliku
Autor Wiadomość
wojson Offline
Vip
***
ViP

Skąd: Katowice
Liczba postów: 150
Dołączył: 21/04/2018
Reputacja: 5
Podziękował: 109
Podziękowano mu 144 raz(y)
Post: #1
Rozkodowanie pliku
Mam problem z rozkodowaniem pliku map_data.sii z pewnej modyfikacji. U mnie po przerzuceniu przez SII Decryptor nic się nie zmienia.

map_data.sii

Pobieranie Modyfikacji:


Goście nie widzą linków. Proszę, zarejestruj się TUTAJ, żeby zobaczyć ukrytą treść .
02/04/2019 05:09 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Adam.J Offline
Map Maker na Emeryturze.
****
Trucker

Skąd: Rzeszów
Liczba postów: 1,053
Dołączył: 05/12/2014
Reputacja: 83
Podziękował: 2641
Podziękowano mu 1173 raz(y)
Post: #2
RE: Rozkodowanie pliku
map_data.sii otwierasz np. Notepad++

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
02/04/2019 05:25 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
wojson Offline
Vip
***
ViP

Skąd: Katowice
Liczba postów: 150
Dołączył: 21/04/2018
Reputacja: 5
Podziękował: 109
Podziękowano mu 144 raz(y)
Post: #3
RE: Rozkodowanie pliku
Nie wiem, czy pobrałeś, ale ja wyciągnąłem ten plik z moda i wygląda to tak.
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.

02/04/2019 06:37 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Michal_Z_gno Offline
..::Administrator::..
*******
Administrator

Skąd: Gniezno
Liczba postów: 15,120
Dołączył: 08/10/2010
Reputacja: 641
Podziękował: 34184
Podziękowano mu 15595 raz(y)
Post: #4
RE: Rozkodowanie pliku
A co to był za mod bo ogólnie w oryginale (w plikach gry) nie jest on w żaden sposób zakodowany.
Tu masz oryginalny plik z gry w wersji 1.34.x:

Pobieranie Modyfikacji:


Goście nie widzą linków. Proszę, zarejestruj się TUTAJ, żeby zobaczyć ukrytą treść .

Więc pewnie autor tego moda coś pokombinował czy też zabezpieczył ten plik przed edycją i może być ciężko coś z tym zdziałać.
Ogólnie pewnie łatwej i szybciej będzie stworzyć sobie ten plik na nowo bo też nie jest to jakaś nie wiadomo jak skomplikowana czy długa definicja aby było warte zachodu bawienie się w rozkodowywanie tego co masz.

Image
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02/04/2019 07:27 PM przez Michal_Z_gno.)
02/04/2019 07:26 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: wojson
wojson Offline
Vip
***
ViP

Skąd: Katowice
Liczba postów: 150
Dołączył: 21/04/2018
Reputacja: 5
Podziękował: 109
Podziękowano mu 144 raz(y)
Post: #5
RE: Rozkodowanie pliku
No nic, plik scs był zabezpieczony a po usunięciu zabezpieczenia przez scs unlocker jest takie coś. Trudno w takim razie obejde się bez niego Wink Dzięki za chęć pomocy!

02/04/2019 08:12 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z otwarciem pliku scs Paweł 3 423 04/01/2024 07:08 PM
Ostatni post: kazan1234
  Błąd pliku winarar Promods Zielony 2 446 28/12/2023 01:40 PM
Ostatni post: Zielony
  Rozkodowanie Pliku DevileQ 0 379 31/07/2022 11:45 AM
Ostatni post: DevileQ

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa