Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nie widzę modeli które dodałem do mapy
Autor Wiadomość
rudyxd Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 27
Dołączył: 22/09/2017
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 16 raz(y)
Post: #1
Nie widzę modeli które dodałem do mapy
Witam mam problem pobrałem kilka modów z tej strony i dodałem je na mapę, lecz gdy włączam moda i zaczynam nową grę to wszystkie modele których nie pobrałem działają normalni. Zgaduje że gdzieś zapomniałem ich włożyć, ale nie wiem dokładnie gdzie. Gdy zbliżam się do tego modelu na kamerze 0 to w logu jest mising definiton
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27/04/2019 04:42 PM przez rudyxd.)
27/04/2019 04:40 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Adam.J Offline
Map Maker na Emeryturze.
****
Trucker

Skąd: Rzeszów
Liczba postów: 1,037
Dołączył: 05/12/2014
Reputacja: 76
Podziękował: 2564
Podziękowano mu 1136 raz(y)
Post: #2
RE: Nie widzę modeli które dodałem do mapy
(27/04/2019 04:40 PM)rudyxd napisał(a):  Witam mam problem pobrałem kilka modów z tej strony i dodałem je na mapę, lecz gdy włączam moda i zaczynam nową grę to wszystkie modele których nie pobrałem działają normalni. Zgaduje że gdzieś zapomniałem ich włożyć, ale nie wiem dokładnie gdzie. Gdy zbliżam się do tego modelu na kamerze 0 to w logu jest mising definiton

Mógłbyś to jakoś inaczej sprecyzować. Bo w sumie to nie wiadomo o co dokładnie chodzi.

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
27/04/2019 04:45 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
rudyxd Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 27
Dołączył: 22/09/2017
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 16 raz(y)
Post: #3
RE: Nie widzę modeli które dodałem do mapy
(27/04/2019 04:45 PM)Adam.J napisał(a):  
(27/04/2019 04:40 PM)rudyxd napisał(a):  Witam mam problem pobrałem kilka modów z tej strony i dodałem je na mapę, lecz gdy włączam moda i zaczynam nową grę to wszystkie modele których nie pobrałem działają normalni. Zgaduje że gdzieś zapomniałem ich włożyć, ale nie wiem dokładnie gdzie. Gdy zbliżam się do tego modelu na kamerze 0 to w logu jest mising definiton

Mógłbyś to jakoś inaczej sprecyzować. Bo w sumie to nie wiadomo o co dokładnie chodzi.

Edytowałem podstawową mapę z ets 2. Dodałem do niej np. model zuk z tej strony i w ME widzę go normalnie, ale gdy tworzę nowy profil i zaczynam grę tak jak bym chciał normalnie zagrać w ets2 to tego żuka nie widać
27/04/2019 04:57 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Adam.J Offline
Map Maker na Emeryturze.
****
Trucker

Skąd: Rzeszów
Liczba postów: 1,037
Dołączył: 05/12/2014
Reputacja: 76
Podziękował: 2564
Podziękowano mu 1136 raz(y)
Post: #4
RE: Nie widzę modeli które dodałem do mapy
Może to głupio zabrzmi ale to co zrobiłeś w ME zapisałeś i stworzyłeś sobie plik tej mapki (czy sektorów) w formacie SCS i ten plik wrzuciłeś do folderu mod.

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
27/04/2019 05:26 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
rudyxd Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 27
Dołączył: 22/09/2017
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 16 raz(y)
Post: #5
RE: Nie widzę modeli które dodałem do mapy
(27/04/2019 05:26 PM)Adam.J napisał(a):  Może to głupio zabrzmi ale to co zrobiłeś w ME zapisałeś i stworzyłeś sobie plik tej mapki (czy sektorów) w formacie SCS i ten plik wrzuciłeś do folderu mod.

Tak jak bym mógł wiedzieć co zrobiłem źle był bym wdzięczny, to naprawie

wziąłem folder europe,europe.mbd,europe.set i zrobiłem winrar .zip a rozszerzenie zmieniłem na scs
Jak dodałem tego żuka jako moda do listy modów w profilu do się wyświetla, czyli zapomniałem coś dodać do minimoda
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27/04/2019 05:36 PM przez rudyxd.)
27/04/2019 05:33 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Adam.J Offline
Map Maker na Emeryturze.
****
Trucker

Skąd: Rzeszów
Liczba postów: 1,037
Dołączył: 05/12/2014
Reputacja: 76
Podziękował: 2564
Podziękowano mu 1136 raz(y)
Post: #6
RE: Nie widzę modeli które dodałem do mapy
w piku SCS musisz mieć najpierw folder map a w nim dopiero folder europe

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
27/04/2019 05:37 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
rudyxd Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 27
Dołączył: 22/09/2017
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 16 raz(y)
Post: #7
RE: Nie widzę modeli które dodałem do mapy
(27/04/2019 05:37 PM)Adam.J napisał(a):  w piku SCS musisz mieć najpierw folder map a w nim dopiero folder europe

Mam tak bo wszystkie rzeczy które dodałem na mapę z gry wyświetlają się normalnie tylko te modele pobrane nie wyświetlają się
27/04/2019 05:42 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Adam.J Offline
Map Maker na Emeryturze.
****
Trucker

Skąd: Rzeszów
Liczba postów: 1,037
Dołączył: 05/12/2014
Reputacja: 76
Podziękował: 2564
Podziękowano mu 1136 raz(y)
Post: #8
RE: Nie widzę modeli które dodałem do mapy
To nie wiem co może być przyczyną.

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
27/04/2019 05:46 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
rudyxd Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 27
Dołączył: 22/09/2017
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 16 raz(y)
Post: #9
RE: Nie widzę modeli które dodałem do mapy
(27/04/2019 05:46 PM)Adam.J napisał(a):  To nie wiem co może być przyczyną.

Mogę wysłać zdjęcie jak wygląda scs z mapą
27/04/2019 05:48 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Adam.J Offline
Map Maker na Emeryturze.
****
Trucker

Skąd: Rzeszów
Liczba postów: 1,037
Dołączył: 05/12/2014
Reputacja: 76
Podziękował: 2564
Podziękowano mu 1136 raz(y)
Post: #10
RE: Nie widzę modeli które dodałem do mapy
A ten model jest na tym forum ?

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
27/04/2019 05:55 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Nie chce zapisać mapy Perkins 0 713 30/12/2018 03:39 PM
Ostatni post: Perkins
  Nie mogę wczytać zapisanej mapy. Venosky 4 1,275 01/11/2016 02:11 AM
Ostatni post: Venosky
  Nie czyta modeli. [ETS2] duda 2 1,455 23/10/2014 04:38 PM
Ostatni post: duda

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa