Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nagrywanie ETS2/Nvidia Panel
Autor Wiadomość
WitoldBoczynski Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 81
Dołączył: 06/05/2019
Reputacja: 4
Podziękował: 62
Podziękowano mu 60 raz(y)
Post: #1
Nagrywanie ETS2/Nvidia Panel
Witam serdecznie,

Mam pytanie dotyczące nagrywania za pomocą Nvidia Experience (Tak się chyba ten panel do nagrywania nazywa).

Sprawa ma się tak:

nagrałem sobie pewien odcinek na trasie z moją narracją w tle, nie mniej jednak mój głos słychac dobrze i wyraźnie, ale: dźwiek z gry (silnik itp) słychać słabo. Chciałbym to troche wyrównać, aby było słychać coś z samej gry. Niestety nie znalazłem opcji za to odpowiedzialnej. Czy ktoś mógłby rzucić wskazówka, jak to najlepiej wykonać. Będę wdzięczny.

Pozdrawiam.
28/05/2019 05:35 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Borsuk Offline
Go ahead, make my day.
****
Trucker

Skąd: 52°10′14″N 20°48′43″E
Liczba postów: 1,959
Dołączył: 26/02/2014
Reputacja: 149
Podziękował: 284
Podziękowano mu 2805 raz(y)
Post: #2
RE: Nagrywanie ETS2/Nvidia Panel
https://www.geforce.com/pl_PL/gfecnt/wha...rack-audio

Wink

P.S
Nie używałem nigdy tego programu, ale jeśli przypadkiem w programie nie masz w opcji odpowiedzialnej za regulację poziomu nagrywanego dźwięku z przechwytywanego urządzenia (mikrofonu), zawsze we właściwościach audio systemu, w opcjach mikrofonu możesz zmniejszyć poziom wedle uznania. Efekt powinien być podobny Tongue.

ImageImage
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28/05/2019 06:29 PM przez Borsuk.)
28/05/2019 06:25 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: WitoldBoczynski
PL_Mirko Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Błaszki
Liczba postów: 19
Dołączył: 19/05/2019
Reputacja: 3
Podziękował: 11
Podziękowano mu 25 raz(y)
Post: #3
RE: Nagrywanie ETS2/Nvidia Panel
@WitoldBoczynski

Nie nagrywam z mikrofonem (nie jestem typem "gaduły") Smile
Ale spróbuj tak:

Image

1. W panelu głównym GF Experience kliknij ikonkę "trybik" (u góry na rys. to A) lub przycisk "Ustawienia" (B).
Otworzy się Ekran główny - Ustawienia - C, klikasz na przycisk Dźwięk D.

Image

2. W otwartym panelu regulacji dźwięku
- zwiększasz lub zmniejszasz głośność nagrywanych Dźwięków systemowych (w tym i dźwięku z gry) - A ,
- możesz też regulować głośność i wzmocnienie nagrywanego dźwięku z mikrofonu - B,
- lub zdecydować - C, czy GF Experience ma połączyć nagrywane ścieżki, czy może ma rozdzielić, tak aby przy montażu filmu można było usunąć np. ścieżkę z nieudaną relacją na żywo.

Dalej musisz sam "eksperymentować".
28/05/2019 07:36 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: WitoldBoczynski
WitoldBoczynski Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 81
Dołączył: 06/05/2019
Reputacja: 4
Podziękował: 62
Podziękowano mu 60 raz(y)
Post: #4
RE: Nagrywanie ETS2/Nvidia Panel
PL_Mirko, wiesz co mnie dziwi, ze wlasnie mam identyczne ustawienia wraz z rodzielaniem sciezek bo w post-produkcji pozniej wygodniej mi operowac...Smile
No nic popatrze jeszcze w samych ustawieniach systemu windows i zrobie jakies testy jutro. Dziekuje serdecznie za pomoc Smile
28/05/2019 08:43 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
PL_Mirko Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Błaszki
Liczba postów: 19
Dołączył: 19/05/2019
Reputacja: 3
Podziękował: 11
Podziękowano mu 25 raz(y)
Post: #5
RE: Nagrywanie ETS2/Nvidia Panel
Gdybyś miał identyczne ustawienia to by nie był nagrywany dźwięk z mikrofonu Smile
Na obrazku powyżej wzmocnienie mikrofonu mam na 0, a suwak głośności nieaktywny, "szary", a nie zielony. GF Experience nie nagrywa dźwięku mikrofonu przy tych ustawieniach.
Co mogę jeszcze poradzić:
- sprawdź w opcjach gry (dźwięk) czy nie da się zwiększyć głośności ogólnej czy efektów,
- w panelu GF Experience daj na 100 głośność główną,a zmniejsz głośność mikrofonu, a jak będzie za cicho to przy montażu podnieś Gain Volume do wymaganego poziomu.
- spróbuj zmienić wyjściowy kodek dźwiękowy i jakość dźwięku w programie do montażu.
28/05/2019 09:10 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
WitoldBoczynski Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 81
Dołączył: 06/05/2019
Reputacja: 4
Podziękował: 62
Podziękowano mu 60 raz(y)
Post: #6
RE: Nagrywanie ETS2/Nvidia Panel
Aha, hehehe dałem plamę. Zasugerowałem się suwakiem na górze tym pierwszym. Z resztą spójrz, prosze sam co mam.


Image
28/05/2019 09:18 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
PL_Mirko Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Błaszki
Liczba postów: 19
Dołączył: 19/05/2019
Reputacja: 3
Podziękował: 11
Podziękowano mu 25 raz(y)
Post: #7
RE: Nagrywanie ETS2/Nvidia Panel
A ja z kolei przegapiłem (późna pora) chyba najprostszy sposób na rozwiązanie problemu.
Skoro masz rozdzielone ścieżki, w programie do obróbki zaznaczasz całą ścieżkę z efektami gry (a nie narracji, mój błąd), wybierasz filtr Gain Volume, przesuwasz suwak na plus i masz problem rozwiązany Smile Tak mi się przynajmniej wydaje, nie próbowałem tego - ja używam do montażu Shotcut.
Edit
Oczywiście mój błąd. Prawidłowo powinno być:
... w programie do obróbki zaznaczasz całą ścieżkę z efektami gry, wybierasz filtr Gain Volume, przesuwasz suwak na plus ...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31/05/2019 06:38 PM przez PL_Mirko.)
29/05/2019 03:53 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Wywalanie z gry podczas wejścia w panel zleceń w danym mieście PabloPrezes 8 1,164 21/05/2019 09:51 PM
Ostatni post: Adam.J

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa