Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mała ilość FPS
Autor Wiadomość
Adam.J Offline
Map Maker na Emeryturze.
****
Trucker

Skąd: Rzeszów
Liczba postów: 1,012
Dołączył: 05/12/2014
Reputacja: 59
Podziękował: 1828
Podziękowano mu 876 raz(y)
Post: #1
Mała ilość FPS
Witam mam takie pytanie dlaczego podczas grania na mapce standardowej z wszystkimi DLC mapowymi bez żadnych modów w folderze mod (czyli folder pusty Smile). Na ustawieniach Ultra przy skalowaniu 300 czy nawet 200 rozdzielczość 4K maksymalnie mam jakieś 40 fps (czasem podskoczy do 50) a czasami mam krótką ścinkę. Komp jest nowy parametry Kompa

Procesor : i5-9600K CPU @ 3.70GHz
Pamięć : 2x8 GB DDR-4 3000MHz
Karta Grafiki :GeForce DUAL-RTX2060-O6G
Dysk :SSD na porcie M2-PCIe

Sterowniki do karty uaktualniałem też nic nie dało.

Tutaj podaje game log https://pastebin.com/ay02KHn0

Może macie jakiś pomysł co z tym fantem można zrobić bo nawet przy skalowaniu 100 mam max 60 fps Sad

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
09/07/2019 11:35 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Kacperovski Offline
Na odcięciu całe życie :p
****
Trucker

Skąd: Poland
Liczba postów: 142
Dołączył: 04/05/2014
Reputacja: 7
Podziękował: 207
Podziękowano mu 170 raz(y)
Post: #2
RE: Mała ilość FPS
Brak modów, a errory wyskakują, dziwne. Może to jest przyczyną. Spróbuj odinstalować DLC Schwarzmuller i przetestuj, czy wtedy będzie gra płynnie chodzić.

Image
09/07/2019 12:04 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
MatrixGamesPL Offline
Map Maker
****
Trucker

Skąd: Skawina, Małopolskie
Liczba postów: 341
Dołączył: 03/03/2018
Reputacja: 13
Podziękował: 280
Podziękowano mu 223 raz(y)
Post: #3
RE: Mała ilość FPS
Nie, DLC na naczepy nie ma wpływu na optymalizację.
Ja tu polecam ustawić:

- Synchronizacja pionowa wyłączona,
- MLAA wyłączone,
- rysowanie odległości (obrazu) w lusterkach na niskie/średnie. (polecam niskie, bo i tak nie potrzeba aż tak dokładnego obrazu w lusterkach przy jeździe),
- Anizotropia, byle nie najwyższa (lepiej zostawić domyślną),
- Skalowanie 300% (nie widać różnicy pomiędzy skalowaniem 300%, a skalowaniem 400%),

Mi ETS2 chodzi bardzo stabilnie i płynnie na tych ustawieniach Wink

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09/07/2019 12:46 PM przez MatrixGamesPL.)
09/07/2019 12:37 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Adam.J Offline
Map Maker na Emeryturze.
****
Trucker

Skąd: Rzeszów
Liczba postów: 1,012
Dołączył: 05/12/2014
Reputacja: 59
Podziękował: 1828
Podziękowano mu 876 raz(y)
Post: #4
RE: Mała ilość FPS
(09/07/2019 12:04 PM)Kacperovski napisał(a):  Brak modów, a errory wyskakują, dziwne. Może to jest przyczyną. Spróbuj odinstalować DLC Schwarzmuller i przetestuj, czy wtedy będzie gra płynnie chodzić.

Jeżeli chodzi ci o ten Błąd zamieszczony poniżej to mam problem z tym DLC od samego początku nawet jest temat założony przeze mnie tutaj http://etrucks.pl/thread-49769.html
Kod:
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
Goście nie widzą linków. Proszę, zarejestruj się TUTAJ, żeby zobaczyć ukrytą treść .

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
09/07/2019 12:56 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Adam.J Offline
Map Maker na Emeryturze.
****
Trucker

Skąd: Rzeszów
Liczba postów: 1,012
Dołączył: 05/12/2014
Reputacja: 59
Podziękował: 1828
Podziękowano mu 876 raz(y)
Post: #5
RE: Mała ilość FPS
(09/07/2019 12:37 PM)MatrixGamesPL napisał(a):  Nie, DLC na naczepy nie ma wpływu na optymalizację.
Ja tu polecam ustawić:

- Synchronizacja pionowa wyłączona,
- MLAA wyłączone,
- rysowanie odległości (obrazu) w lusterkach na niskie/średnie. (polecam niskie, bo i tak nie potrzeba aż tak dokładnego obrazu w lusterkach przy jeździe),
- Anizotropia, byle nie najwyższa (lepiej zostawić domyślną),
- Skalowanie 300% (nie widać różnicy pomiędzy skalowaniem 300%, a skalowaniem 400%),

Mi ETS2 chodzi bardzo stabilnie i płynnie na tych ustawieniach Wink

Nie za wiele to zmieniło teraz mam na autostradzie około 50fps i dalej od czasu do czasu przycinki Sad

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
09/07/2019 01:16 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
MatrixGamesPL Offline
Map Maker
****
Trucker

Skąd: Skawina, Małopolskie
Liczba postów: 341
Dołączył: 03/03/2018
Reputacja: 13
Podziękował: 280
Podziękowano mu 223 raz(y)
Post: #6
RE: Mała ilość FPS
To zmniejszyć skalowanie do 200% w takim razie Wink

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
09/07/2019 06:15 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
MATAMET Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd: Poznań
Liczba postów: 131
Dołączył: 11/02/2011
Reputacja: 34
Podziękował: 276
Podziękowano mu 506 raz(y)
Post: #7
RE: Mała ilość FPS
Zmniejszanie ustawień na takim kombajnie nie ma sensu, tutaj ewidentnie coś jest ze sterownikami, nie koniecznie od GPU.

Spróbuj odpalić grę na DX9 i DX11
09/07/2019 07:50 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Adam.J Offline
Map Maker na Emeryturze.
****
Trucker

Skąd: Rzeszów
Liczba postów: 1,012
Dołączył: 05/12/2014
Reputacja: 59
Podziękował: 1828
Podziękowano mu 876 raz(y)
Post: #8
RE: Mała ilość FPS
(09/07/2019 07:50 PM)MATAMET napisał(a):  Zmniejszanie ustawień na takim kombajnie nie ma sensu, tutaj ewidentnie coś jest ze sterownikami, nie koniecznie od GPU.

Spróbuj odpalić grę na DX9 i DX11

Próbowałem na DX9 i DX11 jest podobnie jedynie co podniosło FPS to zmniejszenie rozdzielczości z 4K na FulHD a i to nie wyciąga więcej jak 60 FPS no i dalej są przycinki od czasu do czasu.

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
09/07/2019 08:16 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości