Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Skin scania 2016
Autor Wiadomość
terik Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Rybnik
Liczba postów: 52
Dołączył: 08/06/2017
Reputacja: 1
Podziękował: 31
Podziękowano mu 32 raz(y)
Post: #1
Skin scania 2016
Witam, mam problem ze skinem na scanie s/r 2016, otóż gdy wrzucam skina do gry nie widać go w wersji kabiny high roof raised spoiler, w pozostałych wersjach działa. O co kaman?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22/08/2019 11:30 AM przez terik.)
22/08/2019 11:29 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
_Y0ogi_ Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd: Pleszew // Wlkp.
Liczba postów: 426
Dołączył: 04/07/2017
Reputacja: 8
Podziękował: 195
Podziękowano mu 347 raz(y)
Post: #2
RE: Skin scania 2016
A czy aby na pewno dobrą siatkę użyłeś ??

Komputerek
Procesor: Intel Core i5-9600KF
Chłodzenie: SilentiumPC Grandis 2 120/140mm
Grafika: ASUS GeForce GTX 1660 SUPER ROG OC
Płyta: Gigabyte Z390 GAMING X
RAM: GOODRAM 32GB (2x16GB) 3200MHz CL16 IRDM X Black
Dysk 1: Crucial 960GB BX500 SATA
Dysk 2: Silicon Power 256GB M.2 PCIe NVMe A80
Zasilacz: Seasonic Focus GX 750W 80 Plus Gold
Obudowa: SilentiumPC Signum SG1 TG
Monitor #1: AOC 32G1WG4 32" 144HZ
Monitor #2: AOC 24V2Q 23,8" 75HZ
22/08/2019 11:44 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: PLAYER
PLAYER Offline
Zabujca
***
ViP

Skąd: Tak
Liczba postów: 1,404
Dołączył: 17/05/2019
Reputacja: 113
Podziękował: 2892
Podziękowano mu 1266 raz(y)
Post: #3
RE: Skin scania 2016
Dasz link do siatki to sprawdzę
22/08/2019 11:53 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
PLAYER Offline
Zabujca
***
ViP

Skąd: Tak
Liczba postów: 1,404
Dołączył: 17/05/2019
Reputacja: 113
Podziękował: 2892
Podziękowano mu 1266 raz(y)
Post: #4
RE: Skin scania 2016
Popieram kolegę Y0ogi
22/08/2019 11:54 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
terik Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Rybnik
Liczba postów: 52
Dołączył: 08/06/2017
Reputacja: 1
Podziękował: 31
Podziękowano mu 32 raz(y)
Post: #5
RE: Skin scania 2016
https://i.imgur.com/i606bJX.jpg
Na tej scani się wzorowałem
22/08/2019 11:56 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
_Y0ogi_ Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd: Pleszew // Wlkp.
Liczba postów: 426
Dołączył: 04/07/2017
Reputacja: 8
Podziękował: 195
Podziękowano mu 347 raz(y)
Post: #6
RE: Skin scania 2016
a dobrze zapisałeś plik .dds ?

Komputerek
Procesor: Intel Core i5-9600KF
Chłodzenie: SilentiumPC Grandis 2 120/140mm
Grafika: ASUS GeForce GTX 1660 SUPER ROG OC
Płyta: Gigabyte Z390 GAMING X
RAM: GOODRAM 32GB (2x16GB) 3200MHz CL16 IRDM X Black
Dysk 1: Crucial 960GB BX500 SATA
Dysk 2: Silicon Power 256GB M.2 PCIe NVMe A80
Zasilacz: Seasonic Focus GX 750W 80 Plus Gold
Obudowa: SilentiumPC Signum SG1 TG
Monitor #1: AOC 32G1WG4 32" 144HZ
Monitor #2: AOC 24V2Q 23,8" 75HZ
22/08/2019 12:45 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
terik Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Rybnik
Liczba postów: 52
Dołączył: 08/06/2017
Reputacja: 1
Podziękował: 31
Podziękowano mu 32 raz(y)
Post: #7
RE: Skin scania 2016
Tzn? Raczej tak bo w grze widać skina, może wybrałem nie odpowiedni szablon. Zauważyłem też że skin jest widoczny tylko w wersji normal roof i high roof, tam gdzie jest raised spoiler to go nie ma, a takiego użyłem szablonu
https://ets2.lt/wp-content/uploads/2017/11/scania_r.jpg
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22/08/2019 01:43 PM przez terik.)
22/08/2019 01:11 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
terik Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Rybnik
Liczba postów: 52
Dołączył: 08/06/2017
Reputacja: 1
Podziękował: 31
Podziękowano mu 32 raz(y)
Post: #8
RE: Skin scania 2016
Trochę poczytałem i wywnioskowałem że :
W nowym systemie malowania musisz dodać linie do pliku sii akcesorium do malowania. Teraz pytanie gdzie szukać tego pliku ?
22/08/2019 02:47 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
terik Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Rybnik
Liczba postów: 52
Dołączył: 08/06/2017
Reputacja: 1
Podziękował: 31
Podziękowano mu 32 raz(y)
Post: #9
RE: Skin scania 2016
Elo, coś tam ruszyło ze skinowaniem scani Big Grin mam tylko jeden dylemat i nie umie się z nim rozprawić, a mianowicie widać czarne kontury na pasach :/ Może ktoś doradzi co zrobić?

Image
Image
Image
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24/08/2019 01:19 PM przez terik.)
24/08/2019 01:18 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: PLAYER
Galaxy Offline
VIP
****
Trucker

Skąd: Dębica - Podkarpacie
Liczba postów: 657
Dołączył: 28/10/2017
Reputacja: 28
Podziękował: 435
Podziękowano mu 875 raz(y)
Post: #10
RE: Skin scania 2016
Popraw jakoś zdjęć bo jest taka "ciemnota" że praktycznie nic nie widać. A co do skina.. w czym robisz te skiny? Wtedy będziemy mysleć co jest nie tak bo to też ma znaczenie.
24/08/2019 08:14 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa