Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z plikiem .dds
Autor Wiadomość
PLAYER Offline
Zabujca
***
ViP

Skąd: Tak
Liczba postów: 1,392
Dołączył: 17/05/2019
Reputacja: 113
Podziękował: 2891
Podziękowano mu 1265 raz(y)
Post: #1
Problem z plikiem .dds
Witam.
Mam problem a konkretnie ,gdyż chce odpalić mój skin w ets2 to wyskakują błędy. Sprawdziłem błędy i jest to błąd textury .dds. Wiecie może czy na dx 11 textury inaczej się zapisuję? Z góry dziękuje.
16/10/2019 12:29 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Rzepka.
Gość
Gość

Skąd:
 
Podziękował:
Podziękowano mu raz(y)
Post: #2
RE: Problem z plikiem .dds
Będąc w jednej VS z tego forum dostałem naczepę ze skinem i skin nie działał na DX11, po prostu naczepa była przezroczysta, po przełączeniu na DX9 wszystko wróciło do normy, a dlaczego tak jest nie wiem. :/
16/10/2019 12:40 PM
Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: PLAYER
PLAYER Offline
Zabujca
***
ViP

Skąd: Tak
Liczba postów: 1,392
Dołączył: 17/05/2019
Reputacja: 113
Podziękował: 2891
Podziękowano mu 1265 raz(y)
Post: #3
RE: Problem z plikiem .dds
Jak poznam sposób to pomogę
16/10/2019 12:46 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
matadrox Offline
Vip
***
ViP

Skąd:
Liczba postów: 136
Dołączył: 16/11/2011
Reputacja: 9
Podziękował: 98
Podziękowano mu 48 raz(y)
Post: #4
RE: Problem z plikiem .dds
filipiaaczeq na pewno coś na rzeczy jest. W nie których modach, zawarte jest inf, że tekstury do działania wymagają dx11. Może format zapisu inny jest
16/10/2019 02:55 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: PLAYER
PLAYER Offline
Zabujca
***
ViP

Skąd: Tak
Liczba postów: 1,392
Dołączył: 17/05/2019
Reputacja: 113
Podziękował: 2891
Podziękowano mu 1265 raz(y)
Post: #5
RE: Problem z plikiem .dds
Też myślę o jakimś zapisie czy innym programie do dds niż dxtbmp
16/10/2019 03:06 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
BorUwa Offline
Russian Express Driver
****
Trucker

Skąd: Biała Podlaska
Liczba postów: 1,027
Dołączył: 18/07/2017
Reputacja: 35
Podziękował: 1440
Podziękowano mu 1410 raz(y)
Post: #6
RE: Problem z plikiem .dds
sprawdz czy dds jest zapisany w formacie DDS DXT5




Image
16/10/2019 04:36 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: PLAYER
Michal_Z_gno Offline
..::Administrator::..
*******
Administrator

Skąd: Gniezno
Liczba postów: 15,107
Dołączył: 08/10/2010
Reputacja: 626
Podziękował: 33558
Podziękowano mu 14856 raz(y)
Post: #7
RE: Problem z plikiem .dds
Tekstury w DX11 muszą być bez MipMaps:
Image

Image
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
16/10/2019 05:15 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Adam.J , matadrox , PLAYER
Niktoś Online
Vip
***
ViP

Skąd:
Liczba postów: 339
Dołączył: 09/01/2017
Reputacja: 9
Podziękował: 294
Podziękowano mu 393 raz(y)
Post: #8
RE: Problem z plikiem .dds
Dodam jeszcze że teraz dds zapisuje się tak :

Image
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16/10/2019 05:28 PM przez Niktoś.)
16/10/2019 05:26 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: PLAYER
Iśmik Offline
król
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 565
Dołączył: 18/11/2013
Reputacja: 12
Podziękował: 395
Podziękowano mu 648 raz(y)
Post: #9
RE: Problem z plikiem .dds
dxt5 ma być
16/10/2019 06:18 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: PLAYER
Niktoś Online
Vip
***
ViP

Skąd:
Liczba postów: 339
Dołączył: 09/01/2017
Reputacja: 9
Podziękował: 294
Podziękowano mu 393 raz(y)
Post: #10
RE: Problem z plikiem .dds
U mnie wszystko działa jak zapisuje dxt1, ale sam do tego doszedłem więc może czegoś nie wiem jeszcze.
16/10/2019 06:24 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: PLAYER
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Rejestracja na DDS Kędzierzawy 2 1,041 01/11/2018 12:37 PM
Ostatni post: Rosok

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa