Logowanie Zarejestruj


Wątek zamknięty 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gra Euro Truck Simulator napotkała problem i nie jest w stanie wyświetlić...
Autor Wiadomość
Pan Ace480 Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 7
Dołączył: 16/12/2019
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #1
Gra Euro Truck Simulator napotkała problem i nie jest w stanie wyświetlić...
Witam!
Zmagam się od zainstalowania Win 10 i nowego update'u do ETSa(1.36) z problemem niemożności uruchomienia gry w trybie DX11, twierdząc że grafika nie jest wykrywana
https://imgur.com/a/Et5Xuqo
Robiłem to co w komunikacie, aktualizowałem wszystkie sterowniki i jestem w ostateczności zainstalować na nowo system z nikłą nadzieją że to pomoże
Specy:
CPU:AMD FX-6300 4.1 GHz
GPU:MSI Radeon RX 570 8GB
RAM: 2x4GB Kingston DDR3 CL9 1333MHz

Lista modyfikacji

ai_traffic_pack_by_Jazzycat_v11.5.1
FH2013_Ohaha_1.35_1.36
frosty_7_3
overweight_trailers_and_cargo_pack_by_Jazzycat_v8.1.1_base
overweight_trailers_and_cargo_pack_by_Jazzycat_v8.1.1_eng
overweight_trailers_and_cargo_pack_by_Jazzycat_v8.1.1_traf
painted_truck_traffic_pack_by_Jazzycat_v9.2
sport_cars_traffic_pack_by_TrafficManiac_v5.0_base
sport_cars_traffic_pack_by_TrafficManiac_v5.0_def
sport_cars_traffic_pack_by_TrafficManiac_v5.0_def
truck_traffic_pack_by_Jazzycat_v3.8

Dodam, że gra w OpenGL odpala ale w marnym klatkarzu

Log:
Kod:
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
Goście nie widzą linków. Proszę, zarejestruj się TUTAJ, żeby zobaczyć ukrytą treść .

Myśle że nic więcej nie potrzeba, ja obstawiam winę po stronie SCSu, najlepsze że kiedyś mi sie udało ten błąd wyeliminować ale nie pamiętam już jak Sad
Piszę posta z nadzieją, że to tutaj dostane rozwiązanie, nie otrzymując wcześniej rozwiązania na grupach na fb
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16/12/2019 06:40 PM przez Pan Ace480.)
16/12/2019 05:57 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Adam.J Offline
Map Maker na Emeryturze.
****
Trucker

Skąd: Rzeszów
Liczba postów: 1,037
Dołączył: 05/12/2014
Reputacja: 76
Podziękował: 2555
Podziękowano mu 1134 raz(y)
Post: #2
RE: Gra Euro Truck Simulator napotkała problem i nie jest w stanie wyświetlić...
Przeczytaj to http://etrucks.pl/thread-35737.html

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
16/12/2019 06:25 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Pan Ace480 Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 7
Dołączył: 16/12/2019
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #3
RE: Gra Euro Truck Simulator napotkała problem i nie jest w stanie wyświetlić...
(16/12/2019 06:25 PM)Adam.J napisał(a):  Przeczytaj to http://etrucks.pl/thread-35737.html
Poprawiłem
16/12/2019 06:41 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika
RadolSzczecin Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 925
Dołączył: 07/12/2014
Reputacja: 73
Podziękował: 1
Podziękowano mu 2535 raz(y)
Post: #4
RE: Gra Euro Truck Simulator napotkała problem i nie jest w stanie wyświetlić...
Cytat:00:00:00.000 : [sys] Command line: D:\Gry na Steam\steamapps\common\Euro Truck Simulator 2\bin\win_x64\eurotrucks2.exe -rdevice dx11 -rdevice dx11 -nointro
Czemu masz dwa razy komende: -rdevice dx11 ??

Usuń ze skrótu i normnalnie odpal pod dx11 z opcji dostępnych na steamie.

Po za tym nie rozumiem dlaczego tu masz zera przy rozdzielczości:
Cytat:00:00:02.408 : uset r_mode_height "0"
00:00:02.408 : uset r_mode_width "0"

Zastanawia mnie ten błąd:
Cytat:00:00:03.076 : <ERROR> [dxgi] Failed to create swapchain! (0x887a0001)

Moze spróbuj innych sterów do karty graficznej (może jakiś update dla systemu?)...trzeba by poszukać na necie problemów dotyczących takiego błędu.

EDIT:
Nie wiem czy przypadkiem SCS nie pracuje nad poprawą tego , albo trzeba to zgłosić:
https://forum.scssoft.com/viewtopic.php?t=272538
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16/12/2019 07:14 PM przez RadolSzczecin.)
16/12/2019 06:59 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Adam.J Offline
Map Maker na Emeryturze.
****
Trucker

Skąd: Rzeszów
Liczba postów: 1,037
Dołączył: 05/12/2014
Reputacja: 76
Podziękował: 2555
Podziękowano mu 1134 raz(y)
Post: #5
RE: Gra Euro Truck Simulator napotkała problem i nie jest w stanie wyświetlić...
Dlaczego masz wpisane dwa razy tą samą komendę -rdevice dx11
00:00:00.000 : [sys] Command line: D:\Gry na Steam\steamapps\common\Euro Truck Simulator 2\bin\win_x64\eurotrucks2.exe -rdevice dx11 -rdevice dx11 -nointro

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
16/12/2019 07:13 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Pan Ace480 Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 7
Dołączył: 16/12/2019
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #6
RE: Gra Euro Truck Simulator napotkała problem i nie jest w stanie wyświetlić...
(16/12/2019 07:13 PM)Adam.J napisał(a):  Dlaczego masz wpisane dwa razy tą samą komendę -rdevice dx11
00:00:00.000 : [sys] Command line: D:\Gry na Steam\steamapps\common\Euro Truck Simulator 2\bin\win_x64\eurotrucks2.exe -rdevice dx11 -rdevice dx11 -nointro

Właśnie nie mam pojęcia, może dlatego że szukając rozwiązania znalazłem ten skrypt bez dodatkowego -rdevice dx11 i zapewne przy wybraniu opcji uruchomienia w DX11 powieliło to jeszcze raz -rdevice dx11 i stąd taka akcja
17/12/2019 02:18 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Adam.J Offline
Map Maker na Emeryturze.
****
Trucker

Skąd: Rzeszów
Liczba postów: 1,037
Dołączył: 05/12/2014
Reputacja: 76
Podziękował: 2555
Podziękowano mu 1134 raz(y)
Post: #7
RE: Gra Euro Truck Simulator napotkała problem i nie jest w stanie wyświetlić...
Usuń całkowicie tą komendę -rdevice dx11 i sprawdź, ja miałem taki błąd ale jeszcze na wersji Beta.

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
17/12/2019 02:25 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Pan Ace480 Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 7
Dołączył: 16/12/2019
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #8
RE: Gra Euro Truck Simulator napotkała problem i nie jest w stanie wyświetlić...
(17/12/2019 02:25 PM)Adam.J napisał(a):  Usuń całkowicie tą komendę -rdevice dx11 i sprawdź, ja miałem taki błąd ale jeszcze na wersji Beta.

Nic to nie dało, miałem nadzieje na pobrany kilka minut temu update ale sie zawiodłem
Jeszcze bawiłem sie z aktualizacjami sterów od grafy ale kończyło się to wyrzucaniem bluescreena
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17/12/2019 02:34 PM przez Pan Ace480.)
17/12/2019 02:32 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Adam.J Offline
Map Maker na Emeryturze.
****
Trucker

Skąd: Rzeszów
Liczba postów: 1,037
Dołączył: 05/12/2014
Reputacja: 76
Podziękował: 2555
Podziękowano mu 1134 raz(y)
Post: #9
RE: Gra Euro Truck Simulator napotkała problem i nie jest w stanie wyświetlić...
Spróbój jeszcze edytować w plik config.cfg i w linijkach uset r_mode_height "2160"
uset r_mode_width "3840" rozdzielczość np. 600 na 800 tam pewnie masz 0 więc w jego miejsce wpis odpowiednio uset r_mode_height "600"
uset r_mode_width "800"

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
17/12/2019 02:53 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Pan Ace480 Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 7
Dołączył: 16/12/2019
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #10
RE: Gra Euro Truck Simulator napotkała problem i nie jest w stanie wyświetlić...
(17/12/2019 02:53 PM)Adam.J napisał(a):  Spróbój jeszcze edytować w plik config.cfg i w linijkach uset r_mode_height "2160"
uset r_mode_width "3840" rozdzielczość np. 600 na 800 tam pewnie masz 0 więc w jego miejsce wpis odpowiednio uset r_mode_height "600"
uset r_mode_width "800"
Dalej nic, myśle nad wróceniem się do win 7/8, jak ustawiłem na tą rozdziałkę co napisałeś to wywaliło komunikat że pamięć nie może być read i przywróciło do 0 w configu
17/12/2019 05:34 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z grą Misiek2905 8 399 02/03/2021 08:32 AM
Ostatni post: PLAYER
  euro truck po zminimalizowaniu przestaje działać miczuq 0 351 22/05/2020 10:33 AM
Ostatni post: miczuq
  Problem z grą jakub92 13 1,414 18/05/2020 08:09 AM
Ostatni post: jakub92
  Problem z Grą filipmix024 5 746 09/04/2020 03:25 PM
Ostatni post: ETOH
  Gra nie chce się włączyć michax09 15 1,856 14/03/2020 09:58 PM
Ostatni post: michax09

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa