Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z G29
Autor Wiadomość
KosYnieR Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 9
Dołączył: 04/01/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #1
Problem z G29
Witam w ostatnim czasie zakupiłem kierownicę g29 jednak już kolejny dzień staram się rozwiązać problem z kompatybilnością koła jednak dalej bez skutku. Sytuacja wygląda następująco:
-Kierownica podłączona
-Sterowniki LGS pobrane(widoczna kierownica w oprogramowaniu)
Jednak gdy wchodzę w jakąkolwiek grę kierownica kręci się zgodzie z tym co jest widoczne na ekranie jednak stawia ogromny opór a force feedback nie działa. Liczę na pomoc być może ktoś też miał taki problem.
08/01/2020 06:26 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
bikbiker Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 35
Dołączył: 15/05/2011
Reputacja: 0
Podziękował: 65
Podziękowano mu 15 raz(y)
Post: #2
RE: Problem z G29
Może w LGS masz ustawioną duża siłę sprężyny centrującej? Kolejna sprawa czy pobrały ci się profile do danej gry i są widoczne w LGS?
08/01/2020 07:28 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
KosYnieR Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 9
Dołączył: 04/01/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #3
RE: Problem z G29
https://imgur.com/a/MSd8k6e
https://imgur.com/a/e1tq0RO
09/01/2020 04:27 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
bikbiker Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 35
Dołączył: 15/05/2011
Reputacja: 0
Podziękował: 65
Podziękowano mu 15 raz(y)
Post: #4
RE: Problem z G29
A na profilu z np ETS-a też masz tylko 10% tej siły ustawione? Spróbuj ewentualnie odznaczyć opcję "Włącz sprężynę centrująca..." i przetestować.
09/01/2020 11:01 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
KosYnieR Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 9
Dołączył: 04/01/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #5
RE: Problem z G29
Nic to nie daję, podsyłam filmik jak to wygląda Smile https://youtu.be/FOiU7e_3WAY
09/01/2020 01:36 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
KosYnieR Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 9
Dołączył: 04/01/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #6
RE: Problem z G29
Dodam tylko, próbowałem załatwić sprawę z suportem jednak skończyło się to wielkim ściemnianiem i przekierowali mnie od razu na angielską linie gdzie na po 5 minutach rozmowy dowiedziałem się, że muszę podać swój e mail by cokolwiek zrobić, może i by się udało tym zawziętym jednak ja mam w swoim email zawarte nazwisko i wyglądało to mniej więcej tak, więc odpuściłem. https://youtu.be/f6uFOjoI5aM
09/01/2020 01:48 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
bikbiker Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 35
Dołączył: 15/05/2011
Reputacja: 0
Podziękował: 65
Podziękowano mu 15 raz(y)
Post: #7
RE: Problem z G29
Dziwną nazwę tej kierownicy masz. Ja mam w ustawieniach coś takiego
Image
Na suwaki nie patrz tak na szybko nową konfigurację robiłem.
09/01/2020 01:58 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
KosYnieR Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 9
Dołączył: 04/01/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #8
RE: Problem z G29
A u Mnie jest Logitech G-HUB G29 gdzie nie mam tych sterowników obecnie zainstalowanych, z wiadomego względu.
09/01/2020 02:08 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
bikbiker Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 35
Dołączył: 15/05/2011
Reputacja: 0
Podziękował: 65
Podziękowano mu 15 raz(y)
Post: #9
RE: Problem z G29
To szczerze nie mam pomysłu co z tym fantem zrobić. A próbowałeś zainstalować Logitech G HUB? Ja mam zainstalowane zarówno LGS i G HUB i wszystko działa jak należy.
09/01/2020 02:18 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
KosYnieR Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 9
Dołączył: 04/01/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #10
RE: Problem z G29
miałem G-HUB ale z tymi sterownikami kierownica działa dość śmiesznie nie centruję się do domyślnej pozycji, dopiero jak dam ffb do 100%
09/01/2020 02:21 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z G29 donkokos 6 603 12/06/2020 10:37 AM
Ostatni post: donkokos
  Problem z kierownicą - G29 milosz.gumolka@o2.pl 1 484 09/01/2020 04:29 AM
Ostatni post: KosYnieR
  Problem z wtyczką FFB G29 DavePL 0 312 13/10/2019 04:15 PM
Ostatni post: DavePL

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości