Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
martwa strefa kierownicy jak to zmienić?
Autor Wiadomość
arka.noego Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Zielona Góra
Liczba postów: 14
Dołączył: 14/01/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 9
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #1
martwa strefa kierownicy jak to zmienić?
Cześć

Słuchajcie mam do Was pytanie. Kupiłem sobie zestaw Logitech Saitek farm sim i powiem,Wam, że miazgaaaa, jak to czadowo robi robotę to mała bania a panel wyrywa z butów, ale o co chcę zapytać, w etsie jest jakaś dziwna martwa strefa kierownicy. Przy skręcie o ok 10stopni w prawo czy w lewo kiera w aucie nie reaguje. Sprawdzałem ustawienia w sterowniku i widzę, że działa od najmniejszego poruszenia, znacznik się przesuwa. W ustawieniach osi sterowania w ets też pokazuje kąt skrętu od samego początku a pomimo skrętu sam pojazd nie reaguje płynnie.

Poniżej nie jest to mój film ale jest dokładnie to samo




Macie jakiś pomysł ?
17/01/2020 06:14 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Drax. Offline
king of de rołd
****
Trucker

Skąd: Kujawsko-Pomorskie
Liczba postów: 497
Dołączył: 25/02/2019
Reputacja: 61
Podziękował: 1361
Podziękowano mu 745 raz(y)
Post: #2
RE: martwa strefa kierownicy jak to zmienić?
Czułość kierownicy w ETSie na max.

Image
17/01/2020 06:30 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
arka.noego Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Zielona Góra
Liczba postów: 14
Dołączył: 14/01/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 9
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #3
RE: martwa strefa kierownicy jak to zmienić?
(17/01/2020 06:30 AM)Drax. napisał(a):  Czułość kierownicy w ETSie na max.
Dobra, po południu spróbuję bo nie pomyślałem o tym. thx
17/01/2020 07:31 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Drax. Offline
king of de rołd
****
Trucker

Skąd: Kujawsko-Pomorskie
Liczba postów: 497
Dołączył: 25/02/2019
Reputacja: 61
Podziękował: 1361
Podziękowano mu 745 raz(y)
Post: #4
RE: martwa strefa kierownicy jak to zmienić?
Zadziałało? Jeśli znajdzie się rozwiązanie problemu to piszcie ludzie co zrobiliście. Może ktoś będzie miał ten sam problem w niedalekim czasie i nie będzie musiał tworzyć nowego wątku.

Image
18/01/2020 01:34 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
arka.noego Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Zielona Góra
Liczba postów: 14
Dołączył: 14/01/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 9
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #5
RE: martwa strefa kierownicy jak to zmienić?
Hej, spoko spoko wiem, czułość na max spowodowała, że kiera była zbyt wyostrzona, zwalnianie kiery po zakręcie było zbyt niekontrolowalne bo pojazd reagował zbyt gwałtownie i to było niefajne. Więcej realizmu jak jest taka otępiała i powolna.

ALE co zaobserwowałem z każdym przejechanym kilometrem, to nie jest problem z kierownicą nie jest problem z grą bo okazuje się, że nawet niewielki odchyły od osi kierownicy powoduje, że pojazd skręca delikatnie, tak jak w realu. To animacja poruszania samą kierownicą w grze nie reaguje prawidłowo a skoro tak to:
1) kij z tym, jakoś mnie to nie rusza. Ważne że auto skręca tak jak powinno,
2) szukać w plikach konfiguracyjnych jakiś zmiennych czy cuś..

Także uważam że wątek można zamknąć XD
20/01/2020 10:25 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Jak zmienić wyświetlaną nazwę naczepy w katalogu naczep keri 1 787 19/02/2018 07:14 PM
Ostatni post: keri

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa