Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy można przenieść tekstury z 1 moda do innego
Autor Wiadomość
raventes Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 53
Dołączył: 06/01/2020
Reputacja: 1
Podziękował: 7
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #1
Czy można przenieść tekstury z 1 moda do innego
Witam

Mam do Was takie oto pytanko. Czy można przenieść tekstury ( konkretnie chodzi mi o tekstury nieba ) z 1 moda do 2. Chciałbym niejako połączyć 2 mody ale nie wiem czy to zadziała. Prosiłbym o odpowiedź.
18/01/2020 09:40 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Michal_Z_gno Offline
..::Administrator::..
*******
Administrator

Skąd: Gniezno
Liczba postów: 15,119
Dołączył: 08/10/2010
Reputacja: 631
Podziękował: 33847
Podziękowano mu 15448 raz(y)
Post: #2
RE: Czy można przenieść tekstury z 1 moda do innego
Pewnie, że się da zrobić takie połączenie ale nie powiem (bo nie bawiłem się modami pogodowymi) czy nie będzie trzeba jeszcze coś w definicjach dodatkowo pogrzebać aby to zadziałało.

Image
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
18/01/2020 09:45 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Drax. , raventes
Drax. Offline
king of de rołd
****
Trucker

Skąd: Kujawsko-Pomorskie
Liczba postów: 495
Dołączył: 25/02/2019
Reputacja: 61
Podziękował: 1366
Podziękowano mu 747 raz(y)
Post: #3
RE: Czy można przenieść tekstury z 1 moda do innego
Jest to możliwe ale trzeba to jeszcze odpowiednio skonfigurować.
18/01/2020 09:47 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: raventes
raventes Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 53
Dołączył: 06/01/2020
Reputacja: 1
Podziękował: 7
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #4
RE: Czy można przenieść tekstury z 1 moda do innego
Dziękuje Wam za odpowiedzi. Skoro jednak trzeba będzie jeszcze coś robić poza kopiuj - wklej, to niestety nie jest to zadanie dla mnie, bo się na tym kompletnie nie znam Smile

Mam jeszcze 1 pytanie odnośnie przenoszenia tekstur pomiędzy modami. Czy chcąc przenieść całą roślinność trzeba wykonać te same kroki, co w przypadku tekstur nieba?
19/01/2020 07:10 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Michal_Z_gno Offline
..::Administrator::..
*******
Administrator

Skąd: Gniezno
Liczba postów: 15,119
Dołączył: 08/10/2010
Reputacja: 631
Podziękował: 33847
Podziękowano mu 15448 raz(y)
Post: #5
RE: Czy można przenieść tekstury z 1 moda do innego
Jeśli jest to mod podmieniający wyłącznie tekstury i modele standardowej roślinności (nie zawiera jakiś dodatkowych definicji co raczej nie powinno występować) to możesz śmiało zrobić podmianę.


PS. Tylko pamiętaj aby zrobić kopię zapasową obu modów jakby coś poszło nie tak Tongue

Image
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
19/01/2020 11:48 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: raventes
raventes Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 53
Dołączył: 06/01/2020
Reputacja: 1
Podziękował: 7
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #6
RE: Czy można przenieść tekstury z 1 moda do innego
Ok, dzięki za odpowiedź Smile
19/01/2020 01:13 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Jak przenieść ETS na nowy komputer wujek600kv 6 1,238 25/09/2020 07:23 PM
Ostatni post: Galaxy
  Czy lepiej grać na myszce czy na klawiaturze? .:KoxTrucker:. 23 11,056 20/08/2015 06:15 AM
Ostatni post: Zielony

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa