Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy można przenieść tekstury z 1 moda do innego
Autor Wiadomość
raventes Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 38
Dołączył: 06/01/2020
Reputacja: 1
Podziękował: 9
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #1
Czy można przenieść tekstury z 1 moda do innego
Witam

Mam do Was takie oto pytanko. Czy można przenieść tekstury ( konkretnie chodzi mi o tekstury nieba ) z 1 moda do 2. Chciałbym niejako połączyć 2 mody ale nie wiem czy to zadziała. Prosiłbym o odpowiedź.
18/01/2020 07:40 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Michal_Z_gno Offline
..::Administrator::..
*******
Administrator

Skąd: Gniezno
Liczba postów: 15,153
Dołączył: 08/10/2010
Reputacja: 618
Podziękował: 32785
Podziękowano mu 14584 raz(y)
Post: #2
RE: Czy można przenieść tekstury z 1 moda do innego
Pewnie, że się da zrobić takie połączenie ale nie powiem (bo nie bawiłem się modami pogodowymi) czy nie będzie trzeba jeszcze coś w definicjach dodatkowo pogrzebać aby to zadziałało.

Image
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
18/01/2020 07:45 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Drax. , raventes
Drax. Offline
king of de rołd
****
Trucker

Skąd: Kujawsko-Pomorskie
Liczba postów: 459
Dołączył: 25/02/2019
Reputacja: 59
Podziękował: 1196
Podziękowano mu 679 raz(y)
Post: #3
RE: Czy można przenieść tekstury z 1 moda do innego
Jest to możliwe ale trzeba to jeszcze odpowiednio skonfigurować.

Image
Image
18/01/2020 07:47 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: raventes
Borsuk Offline
Go ahead, make my day.
****
Trucker

Skąd: 52°10′14″N 20°48′43″E
Liczba postów: 1,976
Dołączył: 26/02/2014
Reputacja: 148
Podziękował: 284
Podziękowano mu 2795 raz(y)
Post: #4
RE: Czy można przenieść tekstury z 1 moda do innego
Tak można. Za czasów nieistniejącego forum wotr wielokrotnie łączyłem mody tego typu, wtedy jeszcze niebo od scs miało ołowiany kolor :E. Jak to działa? W skrócie wykastrujesz tekstury i defy z jednego moda odpowiadające za skybox i odpowiednio ustawiasz kolejność modów. Przy tej operacji licz się z tym że nie raz wywali Ci grę do pulpitu i log może być na czerwono bo coś się będzie "gryzło". Kolejna sprawa to że autorzy poszczególnych modów ustawiają oświetlenie, balans bieli pod konkretne ustawienia tekstur nieba i Twoje kombinowane ustawienia mogą źle wyglądać.

ImageImage
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18/01/2020 07:59 PM przez Borsuk.)
18/01/2020 07:54 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: raventes , Drax.
raventes Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 38
Dołączył: 06/01/2020
Reputacja: 1
Podziękował: 9
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #5
RE: Czy można przenieść tekstury z 1 moda do innego
Dziękuje Wam za odpowiedzi. Skoro jednak trzeba będzie jeszcze coś robić poza kopiuj - wklej, to niestety nie jest to zadanie dla mnie, bo się na tym kompletnie nie znam Smile

Mam jeszcze 1 pytanie odnośnie przenoszenia tekstur pomiędzy modami. Czy chcąc przenieść całą roślinność trzeba wykonać te same kroki, co w przypadku tekstur nieba?
19/01/2020 05:10 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Michal_Z_gno Offline
..::Administrator::..
*******
Administrator

Skąd: Gniezno
Liczba postów: 15,153
Dołączył: 08/10/2010
Reputacja: 618
Podziękował: 32785
Podziękowano mu 14584 raz(y)
Post: #6
RE: Czy można przenieść tekstury z 1 moda do innego
Jeśli jest to mod podmieniający wyłącznie tekstury i modele standardowej roślinności (nie zawiera jakiś dodatkowych definicji co raczej nie powinno występować) to możesz śmiało zrobić podmianę.


PS. Tylko pamiętaj aby zrobić kopię zapasową obu modów jakby coś poszło nie tak Tongue

Image
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
19/01/2020 09:48 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: raventes
raventes Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 38
Dołączył: 06/01/2020
Reputacja: 1
Podziękował: 9
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #7
RE: Czy można przenieść tekstury z 1 moda do innego
Ok, dzięki za odpowiedź Smile
19/01/2020 11:13 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Jak przenieść ETS na nowy komputer wujek600kv 6 460 25/09/2020 05:23 PM
Ostatni post: Galaxy
  Czy lepiej grać na myszce czy na klawiaturze? .:KoxTrucker:. 23 7,534 20/08/2015 04:15 AM
Ostatni post: Zielony

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości