Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Scania S/R dziwna
Autor Wiadomość
KacperKWC Offline
★ TRUCKER ★
***
ViP

Skąd: Ostróda
Liczba postów: 431
Dołączył: 10/03/2018
Reputacja: 11
Podziękował: 162
Podziękowano mu 479 raz(y)
Post: #1
Scania S/R dziwna
Witam, po eksporcie modelu z najnowszego Zmodelera 3 mam problem z lakierem metalicznym,kabiny po eksporcie jak widać na poniższym obrazku. Maty (te z folderu automat) usuwam żeby pozostawić te SCSowskie. Dodam że testowałem modyfikacje na czystym profilu tylko z tą Scanią po edycji.

Kod:
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
Goście nie widzą linków. Proszę, zarejestruj się TUTAJ, żeby zobaczyć ukrytą treść .

Image

Jeśli otrzymałeś ode mnie jakieś wskazówki, porady bądź pomoc zawsze możesz zostawić +repa.
Image
27/01/2020 04:01 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Igieev_ Offline
Vip
***
ViP

Skąd: Kutno
Liczba postów: 218
Dołączył: 02/01/2020
Reputacja: 17
Podziękował: 311
Podziękowano mu 315 raz(y)
Post: #2
RE: Scania S/R dziwna
myśle ze to winna mappingu ale niech odezwie sie ktoś kto bardziej zna sie na takich rzeczach.

27/01/2020 04:04 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: KacperKWC
Borsuk Offline
Go ahead, make my day.
****
Trucker

Skąd: 52°10′14″N 20°48′43″E
Liczba postów: 1,950
Dołączył: 26/02/2014
Reputacja: 148
Podziękował: 271
Podziękowano mu 2746 raz(y)
Post: #3
RE: Scania S/R dziwna
Widać że problem z mapowaniem UV w zmodzie nadal występuje.
Temat stary jak świat Smile.

Jeśli znasz się na rzeczy, być może rozwiązanie Twojego problemu znajdziesz pod tym Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść..

ImageImage
27/01/2020 04:27 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: KacperKWC
KacperKWC Offline
★ TRUCKER ★
***
ViP

Skąd: Ostróda
Liczba postów: 431
Dołączył: 10/03/2018
Reputacja: 11
Podziękował: 162
Podziękowano mu 479 raz(y)
Post: #4
RE: Scania S/R dziwna
(27/01/2020 04:27 PM)Borsuk napisał(a):  Widać że problem z mapowaniem UV w zmodzie nadal występuje.
Temat stary jak świat Smile.

Jeśli znasz się na rzeczy, być może rozwiązanie Twojego problemu znajdziesz pod tym Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść..

Pomysł może i dobry, ale na matach z base.scs w folderze automat są tylko 2 ścieżki i nie wiem o co chodzi, z linku próbowałem i nic Sad

Jeśli otrzymałeś ode mnie jakieś wskazówki, porady bądź pomoc zawsze możesz zostawić +repa.
Image
27/01/2020 05:17 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
KacperKWC Offline
★ TRUCKER ★
***
ViP

Skąd: Ostróda
Liczba postów: 431
Dołączył: 10/03/2018
Reputacja: 11
Podziękował: 162
Podziękowano mu 479 raz(y)
Post: #5
RE: Scania S/R dziwna
Image

Jeśli otrzymałeś ode mnie jakieś wskazówki, porady bądź pomoc zawsze możesz zostawić +repa.
Image
27/01/2020 05:28 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Igieev_ Offline
Vip
***
ViP

Skąd: Kutno
Liczba postów: 218
Dołączył: 02/01/2020
Reputacja: 17
Podziękował: 311
Podziękowano mu 315 raz(y)
Post: #6
RE: Scania S/R dziwna
wyjmij kabine, zaznacz ja i w propiertes/poligon sprawdz mat i zmien tam uv mapping na 2

27/01/2020 05:44 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
KacperKWC Offline
★ TRUCKER ★
***
ViP

Skąd: Ostróda
Liczba postów: 431
Dołączył: 10/03/2018
Reputacja: 11
Podziękował: 162
Podziękowano mu 479 raz(y)
Post: #7
RE: Scania S/R dziwna
(27/01/2020 05:44 PM)Igieev_ napisał(a):  wyjmij kabine, zaznacz ja i w propiertes/poligon sprawdz mat i zmien tam uv mapping na 2

Próbowałem i nic nie daje, wygląda to tak jakby z base.scs miał bym matty zepsute bo przy prawie każdym macie z automatu nie ma 3 kanałów tylko 2

Jeśli otrzymałeś ode mnie jakieś wskazówki, porady bądź pomoc zawsze możesz zostawić +repa.
Image
27/01/2020 05:47 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Igieev_ Offline
Vip
***
ViP

Skąd: Kutno
Liczba postów: 218
Dołączył: 02/01/2020
Reputacja: 17
Podziękował: 311
Podziękowano mu 315 raz(y)
Post: #8
RE: Scania S/R dziwna
(27/01/2020 05:47 PM)KacperKWC napisał(a):  
(27/01/2020 05:44 PM)Igieev_ napisał(a):  wyjmij kabine, zaznacz ja i w propiertes/poligon sprawdz mat i zmien tam uv mapping na 2

Próbowałem i nic nie daje, wygląda to tak jakby z base.scs miał bym matty zepsute bo przy prawie każdym macie z automatu nie ma 3 kanałów tylko 2
to już nie mam pomysłu, jeżeli robisz na scanii ng od scs, przenieś się na strobela, tylko uważaj też na maty Smile

edit: sam robiłem na strobela scanii i wszystko działa jak powinno.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27/01/2020 05:53 PM przez Igieev_.)
27/01/2020 05:50 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: KacperKWC
kazan1234 Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 669
Dołączył: 23/03/2017
Reputacja: 26
Podziękował: 958
Podziękowano mu 984 raz(y)
Post: #9
RE: Scania S/R dziwna
Zeby model odpowiednio działał z dx 11 w macie w rubryce detail2 trzeba zaznaczyć UV mapping#3 a jak to nie pomoże to skopiować mapę z uv2 na uv3 zaznaczając generate new

Zamówiłeś nowe ciągniki a nie ma ich kto odebrać? Pisz śmiało! Transportujemy również samochody osobowe,busy jak i traktory!

Zapraszam do tematu firmowego : Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.

Zapraszam na firmowy FanPage : Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
27/01/2020 06:05 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Igieev_ , KacperKWC
KacperKWC Offline
★ TRUCKER ★
***
ViP

Skąd: Ostróda
Liczba postów: 431
Dołączył: 10/03/2018
Reputacja: 11
Podziękował: 162
Podziękowano mu 479 raz(y)
Post: #10
RE: Scania S/R dziwna
(27/01/2020 06:05 PM)kazan1234 napisał(a):  Zeby model odpowiednio działał z dx 11 w macie w rubryce detail2 trzeba zaznaczyć UV mapping#3 a jak to nie pomoże to skopiować mapę z uv2 na uv3 zaznaczając generate new

Dzięki byku! Jesteś wielki Smile

Jeśli otrzymałeś ode mnie jakieś wskazówki, porady bądź pomoc zawsze możesz zostawić +repa.
Image
27/01/2020 07:07 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: kazan1234
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Zmodek 2 Mapping: Dziwna Tekstura The Domin162 0 684 19/01/2015 03:25 PM
Ostatni post: The Domin162

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości