Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zmodeler 3 - Out Of Memory
Autor Wiadomość
wilku02 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 14
Dołączył: 06/04/2019
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #1
Zmodeler 3 - Out Of Memory
Cześć, wiecie jak naprawić problem z wyskakującym bez przerwy błędem ,, Out Of Memory ", importuje normalnie ciężarówkę, usuwam obojętnie co np. firankę, chce exportować i wyskakuje błąd, za każdym razem, niezależnie od modelu.

Drugi problem, Zmod strasznie się tnie gdy załadowany jest cały model - jakieś propozycje?

Nigdy wcześniej jednego ani drugiego problemu nie miałem, jedynie przy mergowaniu jakiś pierdół, ale na to znalazłem sposób.
28/01/2020 05:14 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Igieev_ Offline
Vip
***
ViP

Skąd: Kutno
Liczba postów: 227
Dołączył: 02/01/2020
Reputacja: 17
Podziękował: 315
Podziękowano mu 323 raz(y)
Post: #2
RE: Zmodeler 3 - Out Of Memory
out of memory - pamięć Wink popatrz czy masz miejsce
28/01/2020 05:19 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Iśmik Offline
król
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 576
Dołączył: 18/11/2013
Reputacja: 11
Podziękował: 315
Podziękowano mu 600 raz(y)
Post: #3
RE: Zmodeler 3 - Out Of Memory
Jeśli model jest dobrej jakości i ma mnóstwo flar to oczywiste, że będzie mulił. Kolejną sprawą czy masz oryginalnego zmoda.
28/01/2020 05:25 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
KacperKWC Offline
★ TRUCKER ★
***
ViP

Skąd: Ostróda
Liczba postów: 431
Dołączył: 10/03/2018
Reputacja: 11
Podziękował: 162
Podziękowano mu 479 raz(y)
Post: #4
RE: Zmodeler 3 - Out Of Memory
RAMu ci nie starcza (z 4ram przeszedłem na 16ram i już nic nie wyskakuje)

Jeśli otrzymałeś ode mnie jakieś wskazówki, porady bądź pomoc zawsze możesz zostawić +repa.
Image
28/01/2020 05:30 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
wilku02 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 14
Dołączył: 06/04/2019
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #5
RE: Zmodeler 3 - Out Of Memory
Ja wiem chłopaki, że błąd oznacza coś z pamięcia. Tylko przed formatem Zmod normalnie śmigał, wszystko było glanc, błąd nie wyskakiwał. Odnośnie oryginalności programu - pirat

@edit

Gdy nic z modelem nie robię, w sensie nic nie usuwam i exportuje go to normalnie się importuje ponownie. Problem pojawia się gdy coś usunę, wtedy już nie mogę go importować spowrotem.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28/01/2020 06:03 PM przez wilku02.)
28/01/2020 05:58 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Borsuk Offline
Go ahead, make my day.
****
Trucker

Skąd: 52°10′14″N 20°48′43″E
Liczba postów: 1,957
Dołączył: 26/02/2014
Reputacja: 148
Podziękował: 273
Podziękowano mu 2756 raz(y)
Post: #6
RE: Zmodeler 3 - Out Of Memory
Skoro przed formatem było wszystko ok, to drogą dedukcji należy wyeliminować kilka czynników.

Po pierwsze jaką ilość RAM posiadasz zainstalowaną w komputerze?
Czy system jest 32 czy 64 bit?
Czy ze strony autora pobrałeś zmoda w wersji 32 czy 64 bit?


Otwórz menedżera zadań i sprawdź zużycie pamięci w procesie zmodeler3.exe

1. Uruchom zmoda (użycie 80-100 Mb RAM wykorzystania jest normalne)
2. Otwórz dowolny plik .z3d (lub zaimportuj model, z którym masz problem)

W zakładce menadżera zadań użycie pamięci nie powinno przekraczać 800-900 Mb, po wykonaniu kilku operacji, zakładając że edytujesz model od scs, dla wersji 32 bitowej, zużycie pamięci RAM powinno wynosić poniżej 2000Mb (nie licząc użycia RAM przez system).

PS.
Skoro tylko importujesz i eksportujesz model bez zmiany czegokolwiek, to po kiego grzyba Ci zmodeler :E. Żartuje oczywiście Wink.
Każdy etap pracy jest zapisywany w pamięci RAM w postaci historii, dlatego każde dodatkowe działanie przy modelu wpływa niekorzystnie na ilość wolnej pamięci RAM.

ImageImage
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28/01/2020 06:19 PM przez Borsuk.)
28/01/2020 06:11 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
wilku02 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 14
Dołączył: 06/04/2019
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #7
RE: Zmodeler 3 - Out Of Memory
(28/01/2020 06:11 PM)Borsuk napisał(a):  Skoro przed formatem było wszystko ok, to drogą dedukcji należy wyeliminować kilka czynników.

Po pierwsze jaką ilość RAM posiadasz zainstalowaną w komputerze?
Czy system jest 32 czy 64 bit?
Czy ze strony autora pobrałeś zmoda w wersji 32 czy 64 bit?


Otwórz menedżera zadań i sprawdź zużycie pamięci w procesie zmodeler3.exe

1. Uruchom zmoda (użycie 80-100 Mb RAM wykorzystania jest normalne)
2. Otwórz dowolny plik .z3d (lub zaimportuj model, z którym masz problem)

W zakładce menadżera zadań użycie pamięci nie powinno przekraczać 800-900 Mb, po wykonaniu kilku operacji, zakładając że edytujesz model od scs, dla wersji 32 bitowej, zużycie pamięci RAM powinno wynosić poniżej 2000Mb (nie licząc użycia RAM przez system).

PS.
Skoro tylko importujesz i eksportujesz model bez zmiany czegokolwiek, to po kiego grzyba Ci zmodeler :E. Żartuje oczywiście Wink.
Każdy etap pracy jest zapisywany w pamięci RAM w postaci historii, dlatego każde dodatkowe działanie przy modelu wpływa niekorzystnie na ilość wolnej pamięci RAM.

Posiadam 8 GB ramu oraz 64 bit system.
Co pobrałem? Nie było tam informacji o tym.
Gdy zmod stoi ,, pusty " zabiera niecałe 900 MB
Gdy zaimportuje model zabiera niecałe 1100 MB raz skoczyło do 1500 MB
28/01/2020 06:22 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
BorUwa Offline
Russian Express Driver
***
ViP

Skąd: Biała Podlaska
Liczba postów: 817
Dołączył: 18/07/2017
Reputacja: 27
Podziękował: 1021
Podziękowano mu 1036 raz(y)
Post: #8
RE: Zmodeler 3 - Out Of Memory
pirat zmod, czego tu oczekiwać, często pomaga wyłącz i włącz (przynajmniej u mnie) też możesz spróbować reinstal zmoda ;c


Image
28/01/2020 06:26 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
wilku02 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 14
Dołączył: 06/04/2019
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #9
RE: Zmodeler 3 - Out Of Memory
(28/01/2020 06:26 PM)BorUwa napisał(a):  pirat zmod, czego tu oczekiwać, często pomaga wyłącz i włącz (przynajmniej u mnie) też możesz spróbować reinstal zmoda ;c

Próbowałem już chyba 8 innych zmodów, ale cóż. Bede próbował, dzięki chłopaki za chęć pomocy! Big Grin
28/01/2020 06:40 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Borsuk Offline
Go ahead, make my day.
****
Trucker

Skąd: 52°10′14″N 20°48′43″E
Liczba postów: 1,957
Dołączył: 26/02/2014
Reputacja: 148
Podziękował: 273
Podziękowano mu 2756 raz(y)
Post: #10
RE: Zmodeler 3 - Out Of Memory
(28/01/2020 06:22 PM)wilku02 napisał(a):  Posiadam 8 GB ramu oraz 64 bit system.
Co pobrałem? Nie było tam informacji o tym.
Gdy zmod stoi ,, pusty " zabiera niecałe 900 MB
Gdy zaimportuje model zabiera niecałe 1100 MB raz skoczyło do 1500 MB

Jaką wersję zmoda posiadasz. To niemożliwe że nie miałeś wyboru na stronie wersji. Jeśli masz wersję starszą niż 3.2.0 to niestety nie pomogę i straciłem swój czas. Jeśli faktycznie pobrałeś program i nie widziałeś co to za wersja to.

1. Po uruchomieniu zmoda sprawdź czy to wersja 32 czy 64 bit. Informacje znajdziesz na górnym pasku programu, jak na screenie poniżej.

Image

2. Jeśli to wersja 32 bit, pobierz ze strony wersję 64-bit ZModeler 3.2.1
3. Jeśli to nadal nie rozwiąże Twojego problemu, może to oznaczać problem z działaniem ostatniej wersji zmoda, który wystapił u Ciebie. Rozwiązaniem może być powrót do wersji 3.2.0. Wszystkie Wersje programu, najnowszą i poprzednią znajdziesz na stronie Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.

ImageImage
28/01/2020 06:43 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Poszukuję, oraz błąd Out of memory. kaczoreek83 4 1,266 03/01/2015 02:52 PM
Ostatni post: Darson

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości