Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mody graficzne pod opengl
Autor Wiadomość
ETOH Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 25
Dołączył: 07/04/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 18
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #1
Mody graficzne pod opengl
Witam, właśnie skapowałem czemu nie działają mi mody Wink bo komputer uruchamia grę pod opengl nie directx... nie wiem czemu ale tak jest.
Czy są mody na steam (innych nie potrafię zainstalować) które poprawią grafikę?
Ustawienia w grze mam na ultra. 400% to... no, skalowanie? nie pamiętam jak się to nazywa.
07/04/2020 09:47 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Gatki Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 19
Dołączył: 10/08/2019
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 4 raz(y)
Post: #2
RE: Mody graficzne pod opengl
Na steam na pewno jest Realistic graphics Mod v4.0 od Frkn64. Zreszta możesz wybrać kategorie Grafika i Sobie poszukać. Big Grin
08/04/2020 02:37 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
ETOH Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 25
Dołączył: 07/04/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 18
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #3
RE: Mody graficzne pod opengl
No, można... Smile
Ten realistic graphics mod u mnie nie działa bo on tylko na DirectX. I zdaje się że większość albo i wszystkie może tak działają... Dlatego piszę...
08/04/2020 01:38 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Gatki Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 19
Dołączył: 10/08/2019
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 4 raz(y)
Post: #4
RE: Mody graficzne pod opengl
To odpal na dx11 Big Grin
08/04/2020 11:05 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Drax. Offline
king of de rołd
****
Trucker

Skąd: Kujawsko-Pomorskie
Liczba postów: 494
Dołączył: 25/02/2019
Reputacja: 61
Podziękował: 1363
Podziękowano mu 745 raz(y)
Post: #5
RE: Mody graficzne pod opengl
Wejdź w Moje Dokumenty -> Euro Truck Simulator 2 -> plik config.cfg -> poszukaj linijki uset r_device "WARTOŚĆ" Jeśli w polu WARTOŚĆ będziesz mieć wpisane opengl, zamień to na dx9 bądź dx11 (Jeżeli komputer nie jest mega stary i siedzisz na wersji 1.35 lub wyższej to użyj dx11)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08/04/2020 11:17 PM przez Drax..)
08/04/2020 11:17 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: ETOH
ETOH Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 25
Dołączył: 07/04/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 18
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #6
RE: Mody graficzne pod opengl
(08/04/2020 11:05 PM)Gatki napisał(a):  To odpal na dx11 Big Grin

Jak tak odpalam to mam czarny ekran, muzyka w tle.
09/04/2020 07:23 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
PLAYER Offline
Zabujca
***
ViP

Skąd: Tak
Liczba postów: 1,371
Dołączył: 17/05/2019
Reputacja: 113
Podziękował: 2865
Podziękowano mu 1264 raz(y)
Post: #7
RE: Mody graficzne pod opengl
A jaka ma Pan kartę graficzną?
09/04/2020 08:10 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
ETOH Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 25
Dołączył: 07/04/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 18
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #8
RE: Mody graficzne pod opengl
GTX 1050 i AMD. Ustawione tak że ets2 korzysta tylko z GTX.
09/04/2020 09:35 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Drax. Offline
king of de rołd
****
Trucker

Skąd: Kujawsko-Pomorskie
Liczba postów: 494
Dołączył: 25/02/2019
Reputacja: 61
Podziękował: 1363
Podziękowano mu 745 raz(y)
Post: #9
RE: Mody graficzne pod opengl
Sterowniki do karty graficznej kiedy ostatnio aktualizowałeś?
09/04/2020 11:12 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
ETOH Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 25
Dołączył: 07/04/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 18
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #10
RE: Mody graficzne pod opengl
Mam zainstalowane najnowsze sterowniki karty graficznej i DirectX. Próbowałem odpalić grę na innej rozdzielczości, jako administrator, w trybie Windows 7, Windows 8, na karcie graficznej AMD, różne wersje gry 1,36 jak i nową 1,37 jak i taka jak się zainstalowała chyba beta coś takiego, przeinstalowałem grę nic z tych rzeczy nie po działało.
Dzisiaj próba tego co napisał drax, czyli zmiana w pliku config.
Próba uruchomienia pod Windows xp (tylko wydaje mi się że nie miałem takiej opcji)
Próba wyłączenia wszystkich aplikacji działających w tle.
I te trzy opcje to mój ostatni ratunek.
Bo reinstal Windowsa na razie nie wchodzi w grę, po prostu nie umiem już tego zrobić Wink muszę zawieść komuś...a wiadomo jaką mamy sytuację z wirusem.
Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pomysł co może być przyczyną odpalania gry jako czarny ekran - proszę pisać na pewno będę próbował.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09/04/2020 01:21 PM przez ETOH.)
09/04/2020 01:20 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Ustawienia graficzne Euro Truck Simulator 2. PolakWGrze 7 1,535 04/06/2020 11:14 AM
Ostatni post: PLAYER
  Mody graficzne BlacK 3 2,659 03/06/2019 06:54 PM
Ostatni post: Brian M.

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa