Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nie odpala w directx
Autor Wiadomość
ETOH Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 22
Dołączył: 07/04/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 9
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #1
Nie odpala w directx
Witam, mam taki problem ze gra odpala mi tylko na opengl w steam. Od razu powiem ze nie znam sie za bardzo... ale po przeszukaniu youtuba i googla zrobiłem podstawy czyli najnowsze sterowniki karty i directx. Być możne to mój komputer nie daje rady to jeśli to nie problem dla jakiegoś obcykanego gościa żeby to zobaczył. no ale gra z 2012r... jednak powinna działać ;( zależy mi na directx bo chyba większość modów jest na directx. poniżej log z gry po probie uruchomienia z directx

https://pastebin.com/FqyycnHG
08/04/2020 01:33 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
YogiLRA Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Lubelskie
Liczba postów: 75
Dołączył: 09/12/2016
Reputacja: 3
Podziękował: 84
Podziękowano mu 21 raz(y)
Post: #2
RE: Nie odpala w directx
Jeśli dobrze widzę (jak źle poprawcie), masz dostępne tylko ok 3,5 GB Ram, a wymagania ETS2 to 4 GB.
EDIT: Widzę, że odpalasz bete 1.37, to może być problem bo jest też takie coś w logu: <ERROR> Failed to store profile config
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08/04/2020 02:06 PM przez YogiLRA.)
08/04/2020 02:03 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: ETOH
Galaxy Offline
VIP
****
Trucker

Skąd: Dębica - Podkarpacie
Liczba postów: 608
Dołączył: 28/10/2017
Reputacja: 24
Podziękował: 378
Podziękowano mu 769 raz(y)
Post: #3
RE: Nie odpala w directx
Akurat co do ramu bzdura bo grę da rade uruchomić nawet i na 2GB RAM'u.

Co do problemu... w logu nie zauważyłem nic niepokojącego. Zauważyłem jednak że posiadasz dwie karty graficzne tj. zintegrowana w procesorze AMD oraz GTX 1050. Upewnij się, że gra jest włączana na GTX 1050, a nie na Radeonie. To może być jeden z problemów, jeśli to nadal nic nie zmieni, będziemy myśleć dalej.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08/04/2020 02:11 PM przez Galaxy.)
08/04/2020 02:08 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: ETOH
ETOH Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 22
Dołączył: 07/04/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 9
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #4
RE: Nie odpala w directx
Z pomocą kolegi udało mi się ustawić tylko na GTX1050. Nowy log z gry poniżej.

https://pastebin.com/pXKdtUFm
(08/04/2020 02:03 PM)YogiLRA napisał(a):  Jeśli dobrze widzę (jak źle poprawcie), masz dostępne tylko ok 3,5 GB Ram, a wymagania ETS2 to 4 GB.
EDIT: Widzę, że odpalasz bete 1.37, to może być problem bo jest też takie coś w logu: <ERROR> Failed to store profile config

Nie uruchamiało mi na 1,36 i na tej pierwszej co od razu instaluje ze stema. Czyli łącznie na trzech wersjach nie uruchamia ;(
PS. gra jak by się uruchamiała bo słyszę muzyczkę... ale jest czarny obraz... nic nie widać... może to na coś kogoś naprowadzi?

Notatka od Bozo, 08/04/2020 02:41 PM:

Nie piszemy "posta pod postem" - jest od tego opcja "Edytuj".

Na przyszłość proszę o tym pamiętać Wink

08/04/2020 02:29 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kazan1234 Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 673
Dołączył: 23/03/2017
Reputacja: 26
Podziękował: 963
Podziękowano mu 985 raz(y)
Post: #5
RE: Nie odpala w directx
(08/04/2020 02:29 PM)ETOH napisał(a):  Z pomocą kolegi udało mi się ustawić tylko na GTX1050. Nowy log z gry poniżej.

https://pastebin.com/pXKdtUFm
(08/04/2020 02:03 PM)YogiLRA napisał(a):  Jeśli dobrze widzę (jak źle poprawcie), masz dostępne tylko ok 3,5 GB Ram, a wymagania ETS2 to 4 GB.
EDIT: Widzę, że odpalasz bete 1.37, to może być problem bo jest też takie coś w logu: <ERROR> Failed to store profile config

Nie uruchamiało mi na 1,36 i na tej pierwszej co od razu instaluje ze stema. Czyli łącznie na trzech wersjach nie uruchamia ;(
PS. gra jak by się uruchamiała bo słyszę muzyczkę... ale jest czarny obraz... nic nie widać... może to na coś kogoś naprowadzi?

Też tak czasem mam, próbowałeś zrestartować kompa i na nowo uruchomić? Jak to nie pomoże to mi pomaga to, że jak się pojawi ikonka etsa na pasku to wystarczy szybko na nią wcisnąć

Zamówiłeś nowe ciągniki a nie ma ich kto odebrać? Pisz śmiało! Transportujemy również samochody osobowe,busy jak i traktory!

Zapraszam do tematu firmowego : Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.

Zapraszam na firmowy FanPage : Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
08/04/2020 03:48 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: ETOH
ETOH Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 22
Dołączył: 07/04/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 9
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #6
RE: Nie odpala w directx
Próbowałem, nawet przed chwilą odinstalowałem i ponownie zainstalowałem grę. Nic to nie dało ;( Gra się ewidentnie uruchamia, jak zauważył Galaxy w log nic niepokojącego...
Jak uruchomię w opengl działa normalnie. Pytanie: czy opłaca mi się inwestować w DLC bo są potrzebne do promods mapy... no i mody graficzne róźne... czy będą działały pod opengl?
08/04/2020 04:17 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
bikbiker Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 35
Dołączył: 15/05/2011
Reputacja: 0
Podziękował: 64
Podziękowano mu 15 raz(y)
Post: #7
RE: Nie odpala w directx
A może nieco radykalniejsze rozwiązanie czyli reinstalacja systemu? Ewentualnie jak widzę masz Win 10 to można spróbować resetowania ustawień do stanu początkowego. Oczywiście to nie oznacza, że na 100% pomoże. No i warto pamiętać o kopi zapasowej przy takich operacjach.
08/04/2020 05:01 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
ETOH Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 22
Dołączył: 07/04/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 9
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #8
RE: Nie odpala w directx
Sprawa załatwiona Wink może nie do końca zadowolony jestem ale przynajmniej mam directx
Wszedłem w trybie opengl, odznaczyłem tryb pełnoekranowy i gra uruchamia się w directx... no ale mam mały paseczek na dole ekranu... Wink
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i pomoc Wink
09/04/2020 03:23 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Reshade na DirectX11 - gra nie odpala widzu_x 2 399 07/01/2020 09:19 PM
Ostatni post: widzu_x

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości