Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dołożenie więcej ram
Autor Wiadomość
Oxton Online
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 218
Dołączył: 06/08/2014
Reputacja: 7
Podziękował: 37
Podziękowano mu 290 raz(y)
Post: #1
Dołożenie więcej ram
Obecnie mam jeden moduł z 8GB pamięci i zastanawiam się nad dołożeniem drugiego. Problem w tym, że ciągle nie mam pewności, czy ten moduł, który znalazłem będzie idealnie współpracować z obecnym.

Tutaj ram, który siedzi w moim laptopie.
Image

https://www.x-kom.pl/p/474516-pamiec-ram...-cl19.html Myślę aby dołożyć ten, ale kompletnie nie znam się na dokładaniu ramu. Parametry niby te same. Wiadomo, że najlepiej byłoby kupić ten sam, który mam, ale trochę zabrakło mi pieniędzy i myślę nad tańszym. Będzie to działać?

08/04/2020 05:01 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
limowski Offline
\(ツ)/
******
Moderator

Skąd: Limkowice
Liczba postów: 2,121
Dołączył: 19/02/2014
Reputacja: 209
Podziękował: 3721
Podziękowano mu 3297 raz(y)
Post: #2
RE: Dołożenie więcej ram
Powinno działać, ale jeśli chcesz mieć 100-procentową pewność to na allegro i olx są identyczne jak masz w podobnych cenach. Z tym, że używane. Chociażby tutaj: https://www.olx.pl/oferta/CID99-IDDKULu.html

Image Image
08/04/2020 06:28 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Drax. Online
king of de rołd
****
Trucker

Skąd: Kujawsko-Pomorskie
Liczba postów: 450
Dołączył: 25/02/2019
Reputacja: 56
Podziękował: 1142
Podziękowano mu 659 raz(y)
Post: #3
RE: Dołożenie więcej ram
Najważniejsze aby DDR się zgadzał, reszta nie ma takiego znaczenia.
Jeżeli włożysz RAM'y typu gniot i super ultra gaming to obie będą pracować z częstotliwością tej gorszej.
Chyba tyle :E

Image
Image
08/04/2020 06:30 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: PLAYER
Oxton Online
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 218
Dołączył: 06/08/2014
Reputacja: 7
Podziękował: 37
Podziękowano mu 290 raz(y)
Post: #4
RE: Dołożenie więcej ram
Poszukałem trochę na ten temat i dalej jestem nie pewny :E Niby od dwóch róznych producentów można łączyć, ale nigdy nie wiadomo, czy będzie działać. Chyba spróbuję z ramem od Crucial, może się uda.

08/04/2020 10:04 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
PLAYER Offline
Zabujca
***
ViP

Skąd: Tak
Liczba postów: 1,354
Dołączył: 17/05/2019
Reputacja: 107
Podziękował: 2794
Podziękowano mu 1214 raz(y)
Post: #5
RE: Dołożenie więcej ram
Jak będzie DDR4 to musi działać.
09/04/2020 06:06 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Marmac Offline
✮Prezes✮
***
ViP

Skąd: Inowrocław
Liczba postów: 273
Dołączył: 19/03/2016
Reputacja: 5
Podziękował: 304
Podziękowano mu 316 raz(y)
Post: #6
RE: Dołożenie więcej ram
Dobierz te same częstotliwości.

Image

09/04/2020 09:59 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości