Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy dlc laguje
Autor Wiadomość
sqlboy q Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 12
Dołączył: 05/04/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 1
Podziękowano mu 2 raz(y)
Post: #1
Czy dlc laguje
Dzien dobry czy jak kupie dlc na slabym laptopie na ktorym mam grafike w ets najnizsza to bede mial lagi? Dzieki za pomoc
10/04/2020 08:10 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Michal_Z_gno Online
..::Administrator::..
*******
Administrator

Skąd: Gniezno
Liczba postów: 15,113
Dołączył: 08/10/2010
Reputacja: 616
Podziękował: 32570
Podziękowano mu 14481 raz(y)
Post: #2
RE: Czy dlc laguje
Nie DLC nie wpływają na zmniejszenie wydajności gry.

Image
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
10/04/2020 08:57 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
sqlboy q Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 12
Dołączył: 05/04/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 1
Podziękowano mu 2 raz(y)
Post: #3
RE: Czy dlc laguje
Dzieki wielkie ziomek masz lajka
10/04/2020 01:38 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
MATAMET Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd: Poznań
Liczba postów: 224
Dołączył: 11/02/2011
Reputacja: 59
Podziękował: 473
Podziękowano mu 1008 raz(y)
Post: #4
RE: Czy dlc laguje
Te nowsze DLC są dużo cięższe niż podstawka gry, także nie do końca się zgadzam.
10/04/2020 02:40 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Shivy
Mateusz. Offline
Vip
***
ViP

Skąd:
Liczba postów: 193
Dołączył: 11/07/2013
Reputacja: 7
Podziękował: 454
Podziękowano mu 288 raz(y)
Post: #5
RE: Czy dlc laguje
Czym więcej modyfikacji, obciążeń gry, tym bardziej obciążenie powstaje, wszystko zależne jest od stopnia, lepszy komputer lepiej sobie z tym poradzi, ale na gorszym można to odczuć, ale to bardziej względem modów, DLC nie powinno obciążać gry.

"Nothing to lose, night stream."
DAF GARAGE, zapraszam: http://etrucks.pl/thread-47770-post-3472...#pid347205
Image
10/04/2020 02:45 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Shivy Offline
Frigo Mafia
***
ViP

Skąd: Krasnystaw [LKS]
Liczba postów: 287
Dołączył: 29/11/2014
Reputacja: 8
Podziękował: 145
Podziękowano mu 218 raz(y)
Post: #6
RE: Czy dlc laguje
Nowsze dlc mają inną roślinność, która jest bardziej wymagająca. Wystarczy większy las przy drodze i pokaz slajdów gwarantowany.
10/04/2020 02:59 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
sqlboy q Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 12
Dołączył: 05/04/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 1
Podziękowano mu 2 raz(y)
Post: #7
RE: Czy dlc laguje
Ja tylko chcialbym odblokowac inne pantwa rosje itp
11/04/2020 06:10 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Michal_Z_gno Online
..::Administrator::..
*******
Administrator

Skąd: Gniezno
Liczba postów: 15,113
Dołączył: 08/10/2010
Reputacja: 616
Podziękował: 32570
Podziękowano mu 14481 raz(y)
Post: #8
RE: Czy dlc laguje
MATAMET, Shivy tylko, że są cięższe jedynie z pozoru ale w środku są bardziej zoptymalizowane niż stare tereny np. ta roślinność nowsza jest wbrew pozorom mniej obciążająca niż stara (ma więcej lod-ów itp.) i podobnie jest z wszystkimi innymi obiektami Tongue

Dodatkowo na nowszych terenach są już narzucane większe standardy przez samo SCS (twórcy gry nie mogą przekroczyć iluś tam vertexów na sektor itd.) co na starszych terenach niby też było ale nie aż tak oczywiste jak obecnie to robią Czesi.
Tak więc samo studio też dba aby nowsze DLC nie były bardziej wymagające niż podstawka gry a nawet stara się aby były bardziej wydajne dzięki czemu np. jedyna różnica między np. Litwą a np. Polską (czy tam innymi krajami ze starej mapy) jaką odczujemy to ta wizualna.

Image
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11/04/2020 08:01 AM przez Michal_Z_gno.)
11/04/2020 07:53 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
sqlboy q Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 12
Dołączył: 05/04/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 1
Podziękowano mu 2 raz(y)
Post: #9
RE: Czy dlc laguje
A dlc going east będzie mi lagowac na laptopie na którym mam grafikę w ets2 najniższa jak będzie trzeba podam te właściwości czy jak to tam sie nazywa komputera
12/04/2020 04:02 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości