Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ETS 2 Problem (wywala z gry,gdy chce uruchomić pojazd lub gdy się wczytuje po Jazda)
Autor Wiadomość
superpiotr4 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 49
Dołączył: 02/09/2019
Reputacja: 2
Podziękował: 7
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #1
Music ETS 2 Problem (wywala z gry,gdy chce uruchomić pojazd lub gdy się wczytuje po Jazda)
Witam! Otóz mam problem związany z ets2 związany z tym że wywala mnie z gry gdy chcę uruchomić pojazd lub gdy klikam przycisk Jazda i gra mi się wczytuje to wtedy się ścina i wywala bez żadnego widocznego komunikatu na pulpicie. Mam ets 2 na Steam legalnego i kupionego z DLC. Mam też dwa modyfikacje jeden na prawdziwe stacje benzynowe, a inny na prawdziwe firmy. Wszystko z Warsztatu Steam. Problem zaczął się kilka dni temu. Otóż kiedyś grałem sobie w Roblox (pobrana gra z strony producenta) taką grę. I pewnego dnia na ekranie zaczęły pojawiać się anomalię graficzne. Chciałem to naprawić, ale wtedy zaczęła się ta gra crashować. Ostatecznie zdecydowałem się na odinstalowanie tej gry, nie chciało mi się męczyć. Postanowiłem zagrać w ets 2, ale kiedy go odpaliłem to wtedy na ekranie też zaczęły pojawiać się takie anomalię. Wcześniej przed właśnie odpaleniem Robloxa takich nie było. Na początku specjalne mi to nie przeszkadzało. Ale anomalie się nasilały. Już wkrótce gra zaczęła się ścinać i wyrzucać mnie na pulpit. Próbowałem wszystkiego aktualizacja kart graficznych (wszystkie są aktualne), sprawdzanie spójności plików gry, reinstalacja gry, zwiększanie wydajności dla gier, ustawianie największej liczby procesorów w konfiguracji Systemu, usuwanie folderu ets 2 z Dokumentów, wyłączenie modyfikacji, utworzenie nowego profilu i nawet reinstalacja Systemu. Nie działa żadna z tych opcji. Dodam tylko, że na Open GL gra nie robi takich problemów, ale posiada dużą liczbę anomalii w postaci kresek, że się odechciewa. Game log początek i końcówka z błędami: https://www.fotosik.pl/zdjecie/78caaa73e3d62b89 - Początek Game.log
https://www.fotosik.pl/zdjecie/99469f9750eee84b - Końcówka game.log cz.1
https://www.fotosik.pl/zdjecie/d40a612a5a871121 - cz.2.1
https://www.fotosik.pl/zdjecie/617d4b521aa7dc25 - cz.2.2
https://www.fotosik.pl/zdjecie/37b6160549432c14 - cz.3
https://www.fotosik.pl/zdjecie/165e71d6dc2271fa - cz.4
System: Windows 10 Home 64 bit
Karta graficzna: NVIDIA GE FORCE GT 740 M
Karta graficzna druga: Intel ® HD Graphics 4000
Pamięć RAM: 4 GB
Bardzo proszę o pomoc!
16/04/2020 10:04 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
superpiotr4 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 49
Dołączył: 02/09/2019
Reputacja: 2
Podziękował: 7
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #2
RE: ETS 2 Problem (wywala z gry,gdy chce uruchomić pojazd lub gdy się wczytuje po Jazda)
Czy mógłby mi ktoś pomóc? Bardzo bym prosił.

1 edit: Na OpenGL też się to dzieje, ale nie tak często oraz nie ma żadnego błędu w game.log.
2 edit: Jednak to samo się dzieje.
3 edit: Po jakimś czasie od odstawienia laptopa jak odpaliłem grę- uruchomiło się, ale po 11 minutach znowu amomalię i wyrzuciło.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27/04/2020 11:29 AM przez superpiotr4.)
17/04/2020 06:48 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
superpiotr4 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 49
Dołączył: 02/09/2019
Reputacja: 2
Podziękował: 7
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #3
RE: ETS 2 Problem (wywala z gry,gdy chce uruchomić pojazd lub gdy się wczytuje po Jazda)
Czy ktoś może mi pomóc? Proszę, jeżeli coś, ktoś wie.
28/04/2020 02:17 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
superpiotr4 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 49
Dołączył: 02/09/2019
Reputacja: 2
Podziękował: 7
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #4
RE: ETS 2 Problem (wywala z gry,gdy chce uruchomić pojazd lub gdy się wczytuje po Jazda)
Ponawiam temat. Proszę o pomoc.
02/05/2020 07:24 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
RadolSzczecin Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 880
Dołączył: 07/12/2014
Reputacja: 63
Podziękował: 1
Podziękowano mu 2464 raz(y)
Post: #5
RE: ETS 2 Problem (wywala z gry,gdy chce uruchomić pojazd lub gdy się wczytuje po Jazda)
Kuźwa, ósmy Twój post na forum a dalej nie wiesz jak wrzucać poprawnie game.log!
Potem zdziwienie że nikt nie pomaga...
http://etrucks.pl/thread-48455.html

Game.log ma być wrzucony w całości, poprawnie żeby był czytelny i wygodny w przeglądaniu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03/05/2020 11:56 AM przez RadolSzczecin.)
03/05/2020 11:55 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
superpiotr4 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 49
Dołączył: 02/09/2019
Reputacja: 2
Podziękował: 7
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #6
RE: ETS 2 Problem (wywala z gry,gdy chce uruchomić pojazd lub gdy się wczytuje po Jazda)
[quote='RadolSzczecin' pid='351437' dateline='1588510539']
Kuźwa, ósmy Twój post na forum a dalej nie wiesz jak wrzucać poprawnie game.log!
Potem zdziwienie że nikt nie pomaga...
http://etrucks.pl/thread-48455.html

Game.log ma być wrzucony w całości, poprawnie żeby był czytelny i wygodny w przeglądaniu.
[/quote. Ok wrzucam ci cały game.log
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09/05/2020 07:54 AM przez superpiotr4.)
05/05/2020 03:52 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
superpiotr4 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 49
Dołączył: 02/09/2019
Reputacja: 2
Podziękował: 7
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #7
RE: ETS 2 Problem (wywala z gry,gdy chce uruchomić pojazd lub gdy się wczytuje po Jazda)
Ok. Oto cały game.log
https://pastebin.com/LHWmS7h6

Teraz możesz mi pomóc. Ten game.log jest stworzony po aktualizacji 1.37 jak chciałem utworzyć nowy profil. Dodam tylko, że jak chciałem odpalić nową grę to pojawił mi się błąd z wczytaniem zapisów. Proszę o pomoc
Ps: Przepraszam cię RadolSzczecin za to, że tak cię potraktowałem. Nie gniewaj się na mnie

Czy możecie mi pomóc? Proszę was. PROSZĘ!!
2 edit: Po usunięciu wszystkiego z folderów, które znajdują się w folderze ets 2 czyli pliki cache, dlc cache, news cache, cache, music, profiles (zauważyłem dwa takie foldery) gra się odpaliła i dała utworzyć nowy profil, utworzyłem, w grze były anomalię graficzne i kiedy wyjeżdzałem z pierwszym zleceniem wywaliło mnie do pulpitu. Oto link do logów po mojej drugiej próbie: https://pastebin.com/0TW5FYdd Przeprowadziłem także ponowną operację sprawdzenia spójności plików gry.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09/05/2020 08:14 AM przez superpiotr4.)
09/05/2020 07:53 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
RadolSzczecin Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 880
Dołączył: 07/12/2014
Reputacja: 63
Podziękował: 1
Podziękowano mu 2464 raz(y)
Post: #8
RE: ETS 2 Problem (wywala z gry,gdy chce uruchomić pojazd lub gdy się wczytuje po Jazda)
Z tego co widzę to jest to laptop z kartą graficzną mającą ponad 5 lat - to po pierwsze.
Ten laptop to za bardzo ci tego nie uciągnie.
Nie rozpędzaj się za bardzoo z wysokimi ustawieniami graficznymi.
Spróbuj na razie uruchomić grę nie aktywując tych trzech modów:
dlc_heavy_cargo.scs
dlc_oversize.scs
dlc_trailers.scs

Dziwne te błędy z naczepami jakie masz w logu, więc na razie próbuj bez tego.
p.s.
Co Ty porównujesz grę Roblox to ETS2 ?? - to kompletnie nie ta liga.
Prawdopodobnie ETS2 wyciąga maksimum z tego lapka i przez to masz anomalie graficzne.

Coś mi sie wydaje, że z tym sprzętem to będziesz do tego działu częściej zaglądał i pisał o problemach niż grał... 2 rdzeniowy procek, 4 GB pamięci...słaba karta graficzna.Cudów bym nie oczekiwał - to nie Tetris.
Odpal całkiem czystą podstawkę i sprawdź czy da radę dłuższy czas pograć.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09/05/2020 12:38 PM przez RadolSzczecin.)
09/05/2020 12:34 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
superpiotr4 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 49
Dołączył: 02/09/2019
Reputacja: 2
Podziękował: 7
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #9
RE: ETS 2 Problem (wywala z gry,gdy chce uruchomić pojazd lub gdy się wczytuje po Jazda)
(09/05/2020 12:34 PM)RadolSzczecin napisał(a):  Z tego co widzę to jest to laptop z kartą graficzną mającą ponad 5 lat - to po pierwsze.
Ten laptop to za bardzo ci tego nie uciągnie.
Nie rozpędzaj się za bardzoo z wysokimi ustawieniami graficznymi.
Spróbuj na razie uruchomić grę nie aktywując tych trzech modów:
dlc_heavy_cargo.scs
dlc_oversize.scs
dlc_trailers.scs

Dziwne te błędy z naczepami jakie masz w logu, więc na razie próbuj bez tego.
p.s.
Co Ty porównujesz grę Roblox to ETS2 ?? - to kompletnie nie ta liga.
Prawdopodobnie ETS2 wyciąga maksimum z tego lapka i przez to masz anomalie graficzne.

Coś mi sie wydaje, że z tym sprzętem to będziesz do tego działu częściej zaglądał i pisał o problemach niż grał... 2 rdzeniowy procek, 4 GB pamięci...słaba karta graficzna.Cudów bym nie oczekiwał - to nie Tetris.
Odpal całkiem czystą podstawkę i sprawdź czy da radę dłuższy czas pograć.
Cieszę się że się na mnie nie gniewasz. Jeszcze raz przepraszam. Jeżeli chodzi o to co napisałeś to jest to prawda, laptop ma 6 lat, Po pierwsze nie mam ustawień wysokich, tylko średnie i dzieje się to samo, po drugie nie mam modów (kiedyś je miałem,ale usunąłem) Czy możliwe jest, że gdzieś są pozostałości po tym modzie? Mam tylko dlc do gry zarówno poszerzające mapkę (Going East, Scandinavia, Francja i Włochy), transporty specjalne, transporty High Power Cargo Pack, transporty ciężkie, akseroria do wnętrza ciężarówki i flagi. Ja wiem, że Roblox i ETS 2 to nie to samo,ale po prostu zauważyłem taką zależność. Oczywiście spróbuję wszystkiego, ale powiedz mi co to jest ten dlc_oversize.scs i dlc_trailes.scs oraz gdzie to znaleźć? Proszę. Ps: Te mody, o które kiedyś miałem to na prawdziwe stacje benzynowe (który chyba był dobry, ale go usunąłem) i mod na prawdziwe firmy (który nie był aktualny i nie wspierał nowej wersji).
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09/05/2020 01:19 PM przez superpiotr4.)
09/05/2020 01:14 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
superpiotr4 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 49
Dołączył: 02/09/2019
Reputacja: 2
Podziękował: 7
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #10
RE: ETS 2 Problem (wywala z gry,gdy chce uruchomić pojazd lub gdy się wczytuje po Jazda)
(09/05/2020 01:14 PM)superpiotr4 napisał(a):  [quote='RadolSzczecin' pid='351980' dateline='1589031278']
Z tego co widzę to jest to laptop z kartą graficzną mającą ponad 5 lat - to po pierwsze.
Ten laptop to za bardzo ci tego nie uciągnie.
Nie rozpędzaj się za bardzoo z wysokimi ustawieniami graficznymi.
Spróbuj na razie uruchomić grę nie aktywując tych trzech modów:
dlc_heavy_cargo.scs
dlc_oversize.scs
dlc_trailers.scs

Dziwne te błędy z naczepami jakie masz w logu, więc na razie próbuj bez tego.
p.s.
Co Ty porównujesz grę Roblox to ETS2 ?? - to kompletnie nie ta liga.
Prawdopodobnie ETS2 wyciąga maksimum z tego lapka i przez to masz anomalie graficzne.

Coś mi sie wydaje, że z tym sprzętem to będziesz do tego działu częściej zaglądał i pisał o problemach niż grał... 2 rdzeniowy procek, 4 GB pamięci...słaba karta graficzna.Cudów bym nie oczekiwał - to nie Tetris.
Odpal całkiem czystą podstawkę i sprawdź czy da radę dłuższy czas pograć.
Cieszę się że się na mnie nie gniewasz. Jeszcze raz przepraszam. Jeżeli chodzi o to co napisałeś to jest to prawda, laptop ma 6 lat, Po pierwsze nie mam ustawień wysokich, tylko średnie i dzieje się to samo, po drugie nie mam modów (kiedyś je miałem,ale usunąłem) Czy możliwe jest, że gdzieś są pozostałości po tym modzie? Mam tylko dlc do gry zarówno poszerzające mapkę (Going East, Scandinavia, Francja i Włochy), transporty specjalne, transporty High Power Cargo Pack, transporty ciężkie, akseroria do wnętrza ciężarówki i flagi. Ja wiem, że Roblox i ETS 2 to nie to samo,ale po prostu zauważyłem taką zależność. Oczywiście spróbuję wszystkiego, ale powiedz mi co to jest ten dlc_oversize.scs i dlc_trailes.scs oraz gdzie to znaleźć? Proszę. Ps: Te mody, o które kiedyś miałem to na prawdziwe stacje benzynowe (który chyba był dobry, ale go usunąłem) i mod na prawdziwe firmy (który nie był aktualny i nie wspierał nowej wersji).
1 edit: Po wyłączeniu dlc Heavy Cargo Pack utworzyłem nowy profil i kiedy wczytywało się pierwsze zlecenia wywalało się. Oto link do logu: https://pastebin.com/bvm4zXg6
2 edit:Wyłączyłem dlc jeszcze dla Specjalnych Transportów i dokonałem dwóch prób. Gdy chciałem wczytać grę na pierwszej próbie, wczytało się, ale nie mogłem się ruszyć i wywaliło. Nie mam do tego game.loga. Natomiast podczas drugiej próby, gdy chciałem wczytać profil, który utworzyłem przy pierwszej próbie pasek ładowania zatrzymał się, a następnie wyrzuciła gra. Oto game.log do tej próby: https://pastebin.com/YqGPnb0E Jeszcze raz spróbuje z nowym profilem, doślę game.log
3 edit: Na nowym profilu wczytała mi się gra, ale jak wyjeżdzałem z zleceniem pierwszym to się ścięła (grę słychać dalej było) i wyrzuciło. Dokonałem dwóch takich prób. Na dwóch próbach identyczny scenariusz. Oto link do loga po drugiej z tych prób: https://pastebin.com/FjY61dnA
4 edit: Jak patrzyłem w game.log zauważyłem, że naczepy pochodziły z dodatku High Power Cargo Pack. Wyłączyłem to dlc i znowu dokonałem prób. Podczas pierwszej próby gra zawiesiła się podczas wczytywania (oczywiście na nowym profilu) Po drugiej próbie gra się wczytała, ale zawiesiła podczas wyjazdu. Oto game.log kolejny po kolejnych próbach: https://pastebin.com/TAybwqwu Sorry, że tak dużo tych game.logów wrzucam, ale po prostu chce, abyś zobaczył, w czym jest problem.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09/05/2020 02:32 PM przez superpiotr4.)
09/05/2020 01:29 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Big Grin Rus map nie chce się ładować AdrianPL28 1 156 24/08/2020 11:59 AM
Ostatni post: Krashang
  ets sie zawiesza i nie odwiesza Qwertick 12 630 29/07/2020 06:27 PM
Ostatni post: Daras94
  ETS 2 ETS2 STRASZNIE SIĘ ZAWIESZA!! superpiotr4 14 833 15/07/2020 06:10 PM
Ostatni post: superpiotr4
  ETS 2 uruchamia się w oknie ralfi83 3 501 14/07/2020 06:20 PM
Ostatni post: superpiotr4
  Problem z włączeniem gry. TomekDJ 2 209 05/07/2020 01:22 PM
Ostatni post: Bartek11024

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości