Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pomoc
Autor Wiadomość
dawid2152 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 11
Dołączył: 03/04/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #1
Pomoc
Witam wszystkich
Jestem nowy na forum
Nie wiem czy dobrym dziale umieszczam post, jak nie proszę o przeniesienie
Mam pytanie na jakich ustawieniach będę mógł grać w Euro truck Simulator 2 aby gra chodziła płynie?
Parametry komputera:
Płyta główna MSI B85M-G43 LGA 1150
- Karty graficznej Nvidia GeForce GTX 650, 2GB
- 8 GB ramu rozbite na 2 kostki
- Procesor Intel Core I3
- Dysk pamięci 500 GB
- Zasilacz Hexa Series HE-500, 500W
Edit: Dodam że gram na Promds+Poland rebuilding oraz planuje dodać Rusmap
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19/04/2020 03:48 PM przez dawid2152.)
19/04/2020 02:09 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Italiano Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Gorzów Wlkp.
Liczba postów: 32
Dołączył: 17/04/2020
Reputacja: 2
Podziękował: 1
Podziękowano mu 10 raz(y)
Post: #2
RE: Pomoc
Osobiście nie wróżyłbym nic więcej niż średnie, może z zahaczeniem kilku opcji na wysokie. W mojej byłej stacjonarce 660Ti, i7 4gen. i 16GB RAM w zasadzie grało się płynnie na wysokich. Zdarzały się rzadko przycinki, ale po instalacji na partycji SSD problem zniknął więc pewnie problem leżał w odczycie. Pytanie, czy Twoje 500GB to HDD czy SSD?
19/04/2020 03:06 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
dawid2152 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 11
Dołączył: 03/04/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #3
RE: Pomoc
(19/04/2020 03:06 PM)Italiano napisał(a):  Osobiście nie wróżyłbym nic więcej niż średnie, może z zahaczeniem kilku opcji na wysokie. W mojej byłej stacjonarce 660Ti, i7 4gen. i 16GB RAM w zasadzie grało się płynnie na wysokich. Zdarzały się rzadko przycinki, ale po instalacji na partycji SSD problem zniknął więc pewnie problem leżał w odczycie. Pytanie, czy Twoje 500GB to HDD czy SSD?

HDD
19/04/2020 04:29 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Italiano Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Gorzów Wlkp.
Liczba postów: 32
Dołączył: 17/04/2020
Reputacja: 2
Podziękował: 1
Podziękowano mu 10 raz(y)
Post: #4
RE: Pomoc
No to tak jak już powiedziałem, stawiałbym na ustawienia średnie z kilkoma opcjami wysokimi, tak żeby grać płynnie.
Jedyna nadzieja jest taka, że ten sprzęt miałem 2 lata temu, więc może optymalizacja ATS'a poszła w jakimś dobrym kierunku i będziesz mógł poszaleć na wysokich. Ale to może być jedynie nadzieja. Równie dobrze optymalizacja mogła pójść w dół i średnie będę jedyną opcją.
Tak na prawdę to musisz popróbować. Jeżeli ktoś nie ma identycznej specyfikacji, to takie domniemanie czy pójdzie na niskich, średnich, wysokich, czy ultra jest tak na prawdę wróżeniem z fusów.

Pozdrawiam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19/04/2020 04:39 PM przez Italiano.)
19/04/2020 04:39 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
dawid2152 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 11
Dołączył: 03/04/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #5
RE: Pomoc
(19/04/2020 04:39 PM)Italiano napisał(a):  No to tak jak już powiedziałem, stawiałbym na ustawienia średnie z kilkoma opcjami wysokimi, tak żeby grać płynnie.
Jedyna nadzieja jest taka, że ten sprzęt miałem 2 lata temu, więc może optymalizacja ATS'a poszła w jakimś dobrym kierunku i będziesz mógł poszaleć na wysokich. Ale to może być jedynie nadzieja. Równie dobrze optymalizacja mogła pójść w dół i średnie będę jedyną opcją.
Tak na prawdę to musisz popróbować. Jeżeli ktoś nie ma identycznej specyfikacji, to takie domniemanie czy pójdzie na niskich, średnich, wysokich, czy ultra jest tak na prawdę wróżeniem z fusów.

Pozdrawiam

Mam jeszcze jedno pytanie bo chcę kupić ten komputer i cena to 750 (używany) czy to jest rozsądna cena?
19/04/2020 07:40 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Italiano Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Gorzów Wlkp.
Liczba postów: 32
Dołączył: 17/04/2020
Reputacja: 2
Podziękował: 1
Podziękowano mu 10 raz(y)
Post: #6
RE: Pomoc
Myślę, że spokojnie można uznać to za rozsądną cenę. Rozejrzałbym się tylko za dyskiem SSD, ale jako dodatkowy, tak żeby na nim postawić system. Teraz dyski SSD nie są już tak drogie jak kiedyś. Nawet zwykła 128-ka wystarczy do tego. Oczywiście, jeżeli jest możliwość dołożenia, a jeśli to stacjonarka, to myślę, że nie powinno być z tym problemu.
20/04/2020 04:41 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
dawid2152 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 11
Dołączył: 03/04/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #7
RE: Pomoc
(20/04/2020 04:41 AM)Italiano napisał(a):  Myślę, że spokojnie można uznać to za rozsądną cenę. Rozejrzałbym się tylko za dyskiem SSD, ale jako dodatkowy, tak żeby na nim postawić system. Teraz dyski SSD nie są już tak drogie jak kiedyś. Nawet zwykła 128-ka wystarczy do tego. Oczywiście, jeżeli jest możliwość dołożenia, a jeśli to stacjonarka, to myślę, że nie powinno być z tym problemu.

Chodzi o to żeby na dodatkowym dysku (128 SSD) był tylko system a na tym 500 HDD gry itd?
20/04/2020 10:21 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Italiano Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Gorzów Wlkp.
Liczba postów: 32
Dołączył: 17/04/2020
Reputacja: 2
Podziękował: 1
Podziękowano mu 10 raz(y)
Post: #8
RE: Pomoc
Dokładnie o to chodzi. Nawet możesz zrobić partycję systemową na ok 60 GB a na drugie 60GB też możesz sobie co nie co powrzucać programów, czy nawet część gier. Grunt, żeby nie instalować niczego na partycji systemowej i Windows będzie śmigał płynnie do usranej. Jak sobie to zorganizujesz to już Twoja sprawa. Ja tylko mówię jak to wygląda z mojego doświadczenia .
20/04/2020 11:21 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
dawid2152 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 11
Dołączył: 03/04/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #9
RE: Pomoc
(20/04/2020 11:21 AM)Italiano napisał(a):  Dokładnie o to chodzi. Nawet możesz zrobić partycję systemową na ok 60 GB a na drugie 60GB też możesz sobie co nie co powrzucać programów, czy nawet część gier. Grunt, żeby nie instalować niczego na partycji systemowej i Windows będzie śmigał płynnie do usranej. Jak sobie to zorganizujesz to już Twoja sprawa. Ja tylko mówię jak to wygląda z mojego doświadczenia .

Mógłbyś jeszcze mi powiedzieć w jakie z nowszych gier mógłbym grać na tym komputerze (domyślam się że na ustawieniach niskich)?
20/04/2020 11:31 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Italiano Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Gorzów Wlkp.
Liczba postów: 32
Dołączył: 17/04/2020
Reputacja: 2
Podziękował: 1
Podziękowano mu 10 raz(y)
Post: #10
RE: Pomoc
A to już niestety nie powiem Ci ponieważ sam mało co grałem (ETS2 i ATS to jedne z niewielu gier które odpalałem) i jak już mówiłem swój sprzęt w powyższej specyfikacji miałem 2 lata temu. Z nowszych gier? Pozostaje Ci chyba tylko patrzeć na wymagania minimalne i próbować po prostu odpalać poszczególne gry.
20/04/2020 11:36 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości