Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lagi na promods+poland rebuilding
Autor Wiadomość
małpka8 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 47
Dołączył: 04/11/2014
Reputacja: 0
Podziękował: 3
Podziękowano mu 2 raz(y)
Post: #1
Lagi na promods+poland rebuilding
Witam!
Czy u was też występują lagi na promodsie i polandzie?
Przykładowo jadąc autostradą moje fps wachają się między 55/60, natomiast gdy zbliżam się do terenów gdzie jest więcej modeli potrafią spadać np. do 28fps, po czym znowu rosną do około 40.
Na czystej mapie bez promodsa, polanda ten problem nie występuje. Czyżby było to spowodowane optymalizacją samego promodsa i polanda?

Pozdrawiam
04/05/2020 05:27 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Maciek11 Offline
_Berson :E
***
ViP

Skąd: Brodnica [CBR]
Liczba postów: 137
Dołączył: 11/01/2019
Reputacja: 5
Podziękował: 174
Podziękowano mu 155 raz(y)
Post: #2
RE: Lagi na promods+poland rebuilding
Możesz podać specyfikację komputera? Może to być przez to, że masz za słaby sprzęt.

Image
04/05/2020 05:35 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
małpka8 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 47
Dołączył: 04/11/2014
Reputacja: 0
Podziękował: 3
Podziękowano mu 2 raz(y)
Post: #3
RE: Lagi na promods+poland rebuilding
(04/05/2020 05:35 PM)Maciek11 napisał(a):  Możesz podać specyfikację komputera? Może to być przez to, że masz za słaby sprzęt.

Procesor: I3-6100 w każdym razie 3,7Ghz
Graficzna: Nvidia geforce gtx 950 8GB
Ram: 8GB
Windows 10 64bit
04/05/2020 05:49 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Merivox Offline
Map Maker / Modeller
****
Trucker

Skąd: Skawina, Małopolskie
Liczba postów: 339
Dołączył: 03/03/2018
Reputacja: 19
Podziękował: 369
Podziękowano mu 430 raz(y)
Post: #4
RE: Lagi na promods+poland rebuilding
A jakie ustawienia graficzne masz, najlepiej jak wyślesz zdjęcia.

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
04/05/2020 07:29 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Mateusz. Offline
Vip
***
ViP

Skąd:
Liczba postów: 193
Dołączył: 11/07/2013
Reputacja: 7
Podziękował: 454
Podziękowano mu 288 raz(y)
Post: #5
RE: Lagi na promods+poland rebuilding
Wina mapy, jest tam tak dużo modeli i tak skomplikowane skrzyżowania że gra nie wyrabia, nic nie zrobisz.

"Nothing to lose, night stream."
DAF GARAGE, zapraszam: http://etrucks.pl/thread-47770-post-3472...#pid347205
Image
04/05/2020 07:30 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Boro321
Deczor Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd: Dublin
Liczba postów: 483
Dołączył: 24/03/2014
Reputacja: 15
Podziękował: 289
Podziękowano mu 443 raz(y)
Post: #6
RE: Lagi na promods+poland rebuilding
Z tego co mi wiadomo gtx 950 posiada 2GB a nie 8GB, a ProMods ma zdecydowanie wyższe wymagania od gołego ETSa, ostatnie wersje i tak płynniej działają, pewnie to zasługa DX11, możesz obniżyć ustawienia graficzne, wygeneruj jeszcze raz defa do PM i ustaw opcję Odległość rysowania roślinności na Bliska (drewniany komputer) może trochę to pomoże.
04/05/2020 10:34 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
małpka8 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 47
Dołączył: 04/11/2014
Reputacja: 0
Podziękował: 3
Podziękowano mu 2 raz(y)
Post: #7
RE: Lagi na promods+poland rebuilding
Dziwne jest to że jakiś czas temu takich problemów nie miałem, wszystko było okey, zdarzały się spadki fps, ale nie aż takie znaczne. Co do ustawień do tej pory grałem na ustawieniach ultra teraz też tak mam i wszystko działało płynnie, nie mam pojęcia co jest teraz nie tak.

Posiadam promodsa 2.43, tam jest gotowy plik do pobrania nie ma możliwości generowania pliku def, jak zrobić aby sobie wygenerować plik def że starszej wersji promodsa?
04/05/2020 11:02 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
michalz Offline
PAPROCKI Transport
****
Trucker

Skąd: Trzemeszno / Pilzno CZ /
Liczba postów: 1,830
Dołączył: 10/12/2018
Reputacja: 55
Podziękował: 3692
Podziękowano mu 2043 raz(y)
Post: #8
RE: Lagi na promods+poland rebuilding
(04/05/2020 11:02 PM)małpka8 napisał(a):  Dziwne jest to że jakiś czas temu takich problemów nie miałem, wszystko było okey, zdarzały się spadki fps, ale nie aż takie znaczne. Co do ustawień do tej pory grałem na ustawieniach ultra teraz też tak mam i wszystko działało płynnie, nie mam pojęcia co jest teraz nie tak.

Posiadam promodsa 2.43, tam jest gotowy plik do pobrania nie ma możliwości generowania pliku def, jak zrobić aby sobie wygenerować plik def że starszej wersji promodsa?

Proszę Wink

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.

Po prawej stronie masz defy na 2.43 Big Grin
05/05/2020 02:28 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
małpka8 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 47
Dołączył: 04/11/2014
Reputacja: 0
Podziękował: 3
Podziękowano mu 2 raz(y)
Post: #9
RE: Lagi na promods+poland rebuilding
(05/05/2020 02:28 AM)michalz napisał(a):  
(04/05/2020 11:02 PM)małpka8 napisał(a):  Dziwne jest to że jakiś czas temu takich problemów nie miałem, wszystko było okey, zdarzały się spadki fps, ale nie aż takie znaczne. Co do ustawień do tej pory grałem na ustawieniach ultra teraz też tak mam i wszystko działało płynnie, nie mam pojęcia co jest teraz nie tak.

Posiadam promodsa 2.43, tam jest gotowy plik do pobrania nie ma możliwości generowania pliku def, jak zrobić aby sobie wygenerować plik def że starszej wersji promodsa?

Proszę Wink

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.

Po prawej stronie masz defy na 2.43 Big Grin

No tak, ale jak klikne na defy to odrazu rozpoczyna pobieranie,nie mogę ustawić odległości rysowania, poziomu dźwięku itp. Jak to zrobić?
05/05/2020 03:16 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Deczor Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd: Dublin
Liczba postów: 483
Dołączył: 24/03/2014
Reputacja: 15
Podziękował: 289
Podziękowano mu 443 raz(y)
Post: #10
RE: Lagi na promods+poland rebuilding
To może warto pobrać najnowszego ProModsa? Ultra to trochę za dużo na Twój sprzęt, ja mam i5, 1050Ti i takie ustawienia, gra dużo gorzej nie wygląda a śmiga bez problemów.

Image
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05/05/2020 07:27 AM przez Deczor.)
05/05/2020 07:25 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Dziwny błąd, powodujący "lagi" w grze ETS 2 1.38 z modem Naturalux 1.2 mateusz990 1 112 21/10/2020 11:37 AM
Ostatni post: mateusz990
  błąd z znakami promods/poland rebulding Qwertick 8 403 20/05/2020 05:06 AM
Ostatni post: rafaelcz82
  Poland Rebuilding + Rus Map 2.0 Lodomirel 3 406 22/04/2020 08:23 AM
Ostatni post: Lodomirel
  Lagi i błędy w konsoli ETS 2 (PR 2.4.1+PR 2.43+ RM 2.0) mateusz990 1 322 01/04/2020 10:45 AM
Ostatni post: mateusz990
  Problem z Poland Rebuilding BornToSleep01 1 370 26/12/2019 07:06 PM
Ostatni post: Bozo

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości