Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ten sam komputer inne konto steam
Autor Wiadomość
agula94 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 35
Dołączył: 11/05/2020
Reputacja: 1
Podziękował: 2
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #1
Ten sam komputer inne konto steam
Jeżeli posiadam jedno konto steam i mam na nim ETS2 i zainstalowany na komputerze to czy jak założę nowe konto na steam i kupię ponownie ETS2 to czy proces pobierania na ten komputer rozpocznie się ponownie? Czy tylko już gra zostanie przypisana do danego konta? Ale mówię tu by był ponowny zakup
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26/05/2020 09:02 AM przez agula94.)
26/05/2020 09:02 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
wojtek199723 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 15
Dołączył: 20/03/2019
Reputacja: 0
Podziękował: 2
Podziękowano mu 1 raz(y)
Post: #2
RE: Ten sam komputer inne konto steam
zalogowałem się na moim koncie u kumpla na PC co ma też Ets i nie musiał nic pobierać
27/05/2020 02:48 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
patryk1827 Offline
Patryk
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 412
Dołączył: 14/04/2020
Reputacja: 19
Podziękował: 239
Podziękowano mu 348 raz(y)
Post: #3
RE: Ten sam komputer inne konto steam
Nie musisz ponownie kupować grę którą masz już zakupioną i sciągniętą na Steamie. Tak jak napisał kolega, wystarczy się zalogować na steamie bez uwagi na to jaki to komputer, i gra nadal będzie w bibiliotece, lecz będziesz musiała ją sciagnąć ponownie jeżeli komputer jest nowy, inny i nie posiada plików ETS2 w twardym dysku.

Sic Parvis Magna
(Wielkość od skromnych początków)
27/05/2020 03:07 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
RadolSzczecin Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 880
Dołączył: 07/12/2014
Reputacja: 63
Podziękował: 1
Podziękowano mu 2464 raz(y)
Post: #4
RE: Ten sam komputer inne konto steam
W sumie nikt Tobie dokładnie nie odpowiedział na Twoje pytanie, bo najpierw je trzeba dobrze przeczytać Tongue
Kolega wyżej chyba nie zrozumiał....a w sumie to też nie wiadomo dokładnie jaki masz zamiar, co chcesz uzyskać i co kombinujesz.

Cytat:Nie musisz ponownie kupować grę...
Nie musi - ale może chce właśnie mieć i drugie konto i drugą wersje gry?
Tego próbuje dociec Tongue

Prawdopodobnie, dla NOWEGO KONTA zakupiona na nowo gra pobierze się ponownie.
Jest to uzasadnione, ponieważ:
a) to jest inne konto
b) zakupić teraz możesz np. tylko podstawkę, a wiadomo że na tym pierwszym koncie mozesz mieć już wersje rozbudowaną o inne dlc..itd..itd
c) drugi zakup czyli inna wersja gry ma inny klucz
Musi więc chyba ponownie gra się pobrać dla tego konta - według mojego rozumowania.


Nie wiem czy ktoś kiedyś coś takiego próbował i zakładał 2 konta steam z jednego komputera i dla każdego z kont dodatkowo kupował osobno tą samą grę , dlatego pisze "prawdopodobnie" i "chyba".
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27/05/2020 03:36 PM przez RadolSzczecin.)
27/05/2020 03:33 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Drax.
patryk1827 Offline
Patryk
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 412
Dołączył: 14/04/2020
Reputacja: 19
Podziękował: 239
Podziękowano mu 348 raz(y)
Post: #5
RE: Ten sam komputer inne konto steam
Dlatego wziąłem pod uwagę że osoba nie ma zamiaru kupna następnej gry mając ją pod ten sam profil na Steamie, ponieważ nie ma sensu. Poza tym, na końcu pisze że był ponowny zakup, co oznacza że z pewnością używa dwa profile na steamie i kupiła grę pod inny profil.

Sic Parvis Magna
(Wielkość od skromnych początków)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27/05/2020 03:48 PM przez patryk1827.)
27/05/2020 03:47 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Perkins Offline
eluwa
****
Trucker

Skąd: Osieck [WOT]
Liczba postów: 1,529
Dołączył: 31/03/2013
Reputacja: 50
Podziękował: 1003
Podziękowano mu 1426 raz(y)
Post: #6
RE: Ten sam komputer inne konto steam
(27/05/2020 03:47 PM)patryk1827 napisał(a):  Dlatego wziąłem pod uwagę że osoba nie ma zamiaru kupna następnej gry mając ją pod ten sam profil na Steamie, ponieważ nie ma sensu. Poza tym, na końcu pisze że był ponowny zakup, co oznacza że z pewnością używa dwa profile na steamie i kupiła grę pod inny profil.

Pewnie jest banik na MP i dlatego pojawiło się to pytanie :E

,,A wieczorem - na bazę, jak do cichego portu - Wpłyniemy razem..."

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
27/05/2020 05:48 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: patryk1827
agula94 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 35
Dołączył: 11/05/2020
Reputacja: 1
Podziękował: 2
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #7
RE: Ten sam komputer inne konto steam
Nie mówię że był ponowny zakup tylko byłby ponowny zakup Smile
27/05/2020 06:02 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
patryk1827 Offline
Patryk
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 412
Dołączył: 14/04/2020
Reputacja: 19
Podziękował: 239
Podziękowano mu 348 raz(y)
Post: #8
RE: Ten sam komputer inne konto steam
Wydaję mi się że wątek został dokładnie wyjaśniony. Jeśli masz inne pytania w związku z tym, to postaraj się bardziej sprecyzować. Nie będzie żadnego problemu w udzieleniu pomocy. Smile

Sic Parvis Magna
(Wielkość od skromnych początków)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27/05/2020 07:54 PM przez patryk1827.)
27/05/2020 07:54 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
agula94 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 35
Dołączył: 11/05/2020
Reputacja: 1
Podziękował: 2
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #9
RE: Ten sam komputer inne konto steam
Teraz mam jeszcze pytanie. Bo posiadam 2 konta steam. I jednym mam ETS2 że wszystkimi DLC i nowszą wersję ETS2 A w drugim starszą wersję bez pewnych DLC I tu pytanie. Co zrobić aby podczas opalania tego drugiego konta steam bez DLC do ETS 2, steam nie pobierał tego na komputer?
15/07/2020 07:37 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
RadolSzczecin Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 880
Dołączył: 07/12/2014
Reputacja: 63
Podziękował: 1
Podziękowano mu 2464 raz(y)
Post: #10
RE: Ten sam komputer inne konto steam
Nie ma takiej możliwości gdyż raczej umownie się mówi że "masz grę w chmurze" czyli na steam'ie - ale główne pliki gry instalują sie przede wszystkim na HD w komputerze.
Mogę sie mylić ale na steamie to przechowywany jest Twój profil i wszelkie dane właśnie tego co masz kupione - po to by było wiadomo co ma być pobrane i zainstalowane u Ciebie na kompie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15/07/2020 01:32 PM przez RadolSzczecin.)
15/07/2020 01:31 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Konto WoT a edycja zapisu Shuffle 0 23 Wczoraj 05:07 PM
Ostatni post: Shuffle
Thumbs Up Wersja steam a non steam imnumberone1 4 395 31/03/2020 09:45 PM
Ostatni post: imnumberone1
  Jak moge sam to zrobić Morviter 0 366 01/03/2019 06:24 PM
Ostatni post: Morviter
  Czy ETS2 zaaktualizuje się sam do going east? Taszar 7 2,014 13/09/2016 09:16 PM
Ostatni post: Taszar
  dlaczego nie działa ten mod jerrysx1 2 837 12/03/2016 09:30 AM
Ostatni post: err1911

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości