Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z mapami.
Autor Wiadomość
Rpach3 Offline
Wzium!
**
Użytkownik

Skąd: Bielawa
Liczba postów: 39
Dołączył: 16/10/2019
Reputacja: 1
Podziękował: 7
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #1
Problem z mapami.
Hej mam taki problem że mi crashuje gra gdy wezmę zlecenie z zamościa.\
game.log
https://pastebin.com/LeDTfbMy

Mam promods, roextended, rusmap, polandrebuilding jako mapy w grze.

Wziumm!
12/06/2020 11:30 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Rpach3 Offline
Wzium!
**
Użytkownik

Skąd: Bielawa
Liczba postów: 39
Dołączył: 16/10/2019
Reputacja: 1
Podziękował: 7
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #2
RE: Problem z mapami.
Dodam jeszcze, że gdy wyjeżdżam z Bielsko Białej w kierunku drogi do Krakowa to też mi wywala do pulpitu.
log
https://pastebin.com/mpS3WdXj
Dodam, że chyba główny powód to jest
<ERROR> d:\buildbot\slaves\win_slave\final_build_ets2_137_windows_bin_steam_x64\build\pr​ism\src\p3core\collections\arrays\arrays_base_impl.h(491): ??A?$array_t@PEAVnode_item_t@prism@@@prism@@QEAAAEAPEAVnode_item_t@1@_K@Z: Index outside array boundaries.

Wziumm!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13/06/2020 01:17 PM przez Rpach3.)
13/06/2020 12:13 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
patryk1827 Offline
Patryk
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 412
Dołączył: 14/04/2020
Reputacja: 19
Podziękował: 239
Podziękowano mu 348 raz(y)
Post: #3
RE: Problem z mapami.
Czy masz te wszystkie mapy dostosowane do wersji gry?.

Sic Parvis Magna
(Wielkość od skromnych początków)
13/06/2020 01:50 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Rpach3 Offline
Wzium!
**
Użytkownik

Skąd: Bielawa
Liczba postów: 39
Dołączył: 16/10/2019
Reputacja: 1
Podziękował: 7
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #4
RE: Problem z mapami.
(13/06/2020 01:50 PM)patryk1827 napisał(a):  Czy masz te wszystkie mapy dostosowane do wersji gry?.

Tak wszystkie mapy są na 1.37, połączenia drogowe też.

Wziumm!
13/06/2020 01:56 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
patryk1827 Offline
Patryk
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 412
Dołączył: 14/04/2020
Reputacja: 19
Podziękował: 239
Podziękowano mu 348 raz(y)
Post: #5
RE: Problem z mapami.
W jakiej kolejności je masz ustawione?

Sic Parvis Magna
(Wielkość od skromnych początków)
13/06/2020 02:16 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Rpach3 Offline
Wzium!
**
Użytkownik

Skąd: Bielawa
Liczba postów: 39
Dołączył: 16/10/2019
Reputacja: 1
Podziękował: 7
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #6
RE: Problem z mapami.
Już wiem co jest problemem i stanowi to poland rebuilding a konkretnie jakaś tekstura która jest zła. Kolejność map jest dobra, ale tutaj masz link
https://imgur.com/a/uXyw6tB
00:03:37.577 : <ERROR> [dds] Incompatible image '/material/ui/lp/poland/decal_mid.dds': mipmap presence requires power-of-two image sides. Z ostatniego loga
https://pastebin.com/YpzHvKJ4

Wziumm!
13/06/2020 02:36 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
patryk1827 Offline
Patryk
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 412
Dołączył: 14/04/2020
Reputacja: 19
Podziękował: 239
Podziękowano mu 348 raz(y)
Post: #7
RE: Problem z mapami.
Plik Media z Promodsa powinien być umieszczony pod plikiem Map. Zauważyłem również że brakuję ci do PR plik o nazwie Media. W Rusmapie masz błędną kolejność (Def masz w dobrej kolejności, on zawsze powienien być na samym dole). Kolejność od góry do dołu powinna być następująca:
Przede wszystkim ROAD Connection między Rusmap a Promods (w twoim wypadku jest również do PR, co w sumie powinno działać)
Najpierw RusMap:
Map
Model 2
Model
Teraz mapa Poland Rebuilding:
Def
Map
Media
Models
Assets
Promods:
Def
Map
Media
Models 3
Models 2
Models 1
Assets
I ponownie RusMap:
Def

W RoExt nad plikiem 1.Defmap, najpierw powinien być road connection promods + roext, a później nad nim, road connection rusmap + roext, a wyżej nich, english names.

Sic Parvis Magna
(Wielkość od skromnych początków)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13/06/2020 03:59 PM przez patryk1827.)
13/06/2020 03:57 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Rpach3 Offline
Wzium!
**
Użytkownik

Skąd: Bielawa
Liczba postów: 39
Dołączył: 16/10/2019
Reputacja: 1
Podziękował: 7
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #8
RE: Problem z mapami.
Zrobiłem taką kolejność i nadal crashuje w tym miejscu.

Wziumm!
13/06/2020 04:57 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Rpach3 Offline
Wzium!
**
Użytkownik

Skąd: Bielawa
Liczba postów: 39
Dołączył: 16/10/2019
Reputacja: 1
Podziękował: 7
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #9
RE: Problem z mapami.
Kolejność map jest taka, powinna być dobra.
https://imgur.com/a/BMhYRm8
(Edit: Zły link)

Wziumm!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13/06/2020 07:04 PM przez Rpach3.)
13/06/2020 06:35 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Old Ted Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 1,747
Dołączył: 09/05/2012
Reputacja: 52
Podziękował: 1721
Podziękowano mu 1855 raz(y)
Post: #10
RE: Problem z mapami.
Patrząc na fotkę to nie zbyt się zgadza. Co prawda może te ustawienie nie jest powodem wyrzucania ale ja miałem ustawione tak jak w tu http://etrucks.pl/thread-48129.html radził Rene-GAD przy uwzględnieniu wyłącznie tych 4 map, które Ty masz. Mi wszystko grało ale nie byłem tam gdzie Cie wyrzuca.
14/06/2020 06:45 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z mapami PM 2.43+PR 2.4.1+RM 2.0+YKS 1.9+RO 2.4 mateusz990 2 453 16/02/2020 04:25 PM
Ostatni post: mateusz990
  Problem z mapami Maciek11 0 319 11/05/2019 03:03 PM
Ostatni post: Maciek11

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości