Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Podkład mapy na osobny moduł
Autor Wiadomość
KejWenix Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 6
Dołączył: 11/07/2019
Reputacja: 0
Podziękował: 2
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #1
Podkład mapy na osobny moduł
Siema,
chciałbym zrobić swoją mapę. Próbowałem wgrać swój podkład mapy (woj. dolnośląskie), jednakże nie udało mi się. Wszystko robiłem 1:1 z poradników. Wiecie może jaki błąd zrobiłem?

Mapa: https://drive.google.com/drive/folders/1...sp=sharing

Poradniki na których się wzorowałem:
https://www.youtube.com/watch?v=WQ7uWdTokUo
https://scsmoddingguide.github.io/mappin...mport.html
https://www.promods.net/viewtopic.php?t=18827
02/07/2020 02:56 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Jakubek Offline
Kaliszok
*****
Pomocnik

Skąd: Kalisz
Liczba postów: 679
Dołączył: 24/06/2018
Reputacja: 40
Podziękował: 1718
Podziękowano mu 3343 raz(y)
Post: #2
RE: Podkład mapy na osobny moduł
Aby podkład zadziałał w ME musisz dopisać do -edit nazwa modułu tekst: -force_mods
02/07/2020 02:58 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: wiktor21XD , JakubTruck240
KejWenix Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 6
Dołączył: 11/07/2019
Reputacja: 0
Podziękował: 2
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #3
RE: Podkład mapy na osobny moduł
W konsoli czy w opcjach uruchamiania steam?
02/07/2020 03:03 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Jakubek Offline
Kaliszok
*****
Pomocnik

Skąd: Kalisz
Liczba postów: 679
Dołączył: 24/06/2018
Reputacja: 40
Podziękował: 1718
Podziękowano mu 3343 raz(y)
Post: #4
RE: Podkład mapy na osobny moduł
Popatrz na drugie zdjęcie w tym wątku: http://etrucks.pl/thread-50774.html

Image

W podanym przypadku powinno być tak:

-edit wlkp -force_mods
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02/07/2020 03:06 PM przez Jakubek.)
02/07/2020 03:05 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: KejWenix , wiktor21XD , JakubTruck240
Adam.J Offline
Map Maker na Emeryturze.
****
Trucker

Skąd: Rzeszów
Liczba postów: 1,042
Dołączył: 05/12/2014
Reputacja: 80
Podziękował: 2576
Podziękowano mu 1157 raz(y)
Post: #5
RE: Podkład mapy na osobny moduł
Po pierwsze masz zły rozmiar podkładu dds nie może być rozmiar 1179x1179 w tym przypadku zmień sobie go na 1024x1024 i następnie wpisz we właściwości uruchomiania -edit polska -force_mods i powinno zadziałać

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
02/07/2020 09:54 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Podkład mapy w skali 1:1 KejWenix 2 761 20/01/2020 04:49 PM
Ostatni post: Adam.J

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa