Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kamera 0
Autor Wiadomość
Bartek11024 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 20
Dołączył: 09/06/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 5
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #1
Kamera 0
Witam, wie ktoś jak sterowac kamerą 0 jak nie ma sie klawiatury numerycznej?
06/07/2020 10:58 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Malix7 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: W-wa
Liczba postów: 38
Dołączył: 08/07/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 1 raz(y)
Post: #2
RE: Kamera 0
He he dobre pytanie, a w ustawieniach klawiszy w grze, nie można tego dopisać do innych przycisków?
09/07/2020 06:34 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Bartek11024 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 20
Dołączył: 09/06/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 5
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #3
RE: Kamera 0
(09/07/2020 06:34 AM)Malix7 napisał(a):  He he dobre pytanie, a w ustawieniach klawiszy w grze, nie można tego dopisać do innych przycisków?

Nie ma. Przecież ta funkcja nie jest wspierana przez twórców.
09/07/2020 08:57 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Malix7 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: W-wa
Liczba postów: 38
Dołączył: 08/07/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 1 raz(y)
Post: #4
RE: Kamera 0
Nie pamiętałem, dlatego ten znak zapytania na końcu, Może trzeba pogrzebać w pliku ustawień sterowania.

Jełsi dobry plik controls.sii ściągnąłem sobię w pracy, to chyba interesują cię te linijki.

config_lines[136]: "mix lookpos1 `keyboard.num5?0`"
config_lines[137]: "mix lookpos2 `keyboard.num9?0`"
config_lines[138]: "mix lookpos3 `keyboard.num7?0`"
config_lines[139]: "mix lookpos4 `keyboard.num6?0`"
config_lines[140]: "mix lookpos5 `keyboard.num4?0`"
config_lines[141]: "mix lookpos6 `keyboard.num8?0`"

lub
raczej te linijki.

config_lines[117]: "mix camfwd `keyboard.num8?0`"
config_lines[118]: "mix camback `keyboard.num5?0`"
config_lines[119]: "mix camleft `keyboard.num4?0`"
config_lines[120]: "mix camright `keyboard.num6?0`"
config_lines[121]: "mix camup `keyboard.num9?0`"
config_lines[122]: "mix camdown `keyboard.num3?0`
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09/07/2020 09:52 AM przez Malix7.)
09/07/2020 09:39 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Bartek11024 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 20
Dołączył: 09/06/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 5
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #5
RE: Kamera 0
(09/07/2020 09:39 AM)Malix7 napisał(a):  Nie pamiętałem, dlatego ten znak zapytania na końcu, Może trzeba pogrzebać w pliku ustawień sterowania.

Jełsi dobry plik controls.sii ściągnąłem sobię w pracy, to chyba interesują cię te linijki.

config_lines[136]: "mix lookpos1 `keyboard.num5?0`"
config_lines[137]: "mix lookpos2 `keyboard.num9?0`"
config_lines[138]: "mix lookpos3 `keyboard.num7?0`"
config_lines[139]: "mix lookpos4 `keyboard.num6?0`"
config_lines[140]: "mix lookpos5 `keyboard.num4?0`"
config_lines[141]: "mix lookpos6 `keyboard.num8?0`"

lub
raczej te linijki.

config_lines[117]: "mix camfwd `keyboard.num8?0`"
config_lines[118]: "mix camback `keyboard.num5?0`"
config_lines[119]: "mix camleft `keyboard.num4?0`"
config_lines[120]: "mix camright `keyboard.num6?0`"
config_lines[121]: "mix camup `keyboard.num9?0`"
config_lines[122]: "mix camdown `keyboard.num3?0`
No właśnie tu jest ten problem ze tez znalazłem ten sposób tylko nie mam tych linijek. (linijki są ale z inną treścią)
09/07/2020 12:07 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Malix7 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: W-wa
Liczba postów: 38
Dołączył: 08/07/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 1 raz(y)
Post: #6
RE: Kamera 0
Jak będę w domu to zobaczę jaka linijka za to odpowiada, na mój rozum, masz inną treść bo nie masz klawiatury numerycznej, i waśnie tam musisz przypisać inne klawisze.
09/07/2020 12:22 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
RadolSzczecin Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 880
Dołączył: 07/12/2014
Reputacja: 63
Podziękował: 1
Podziękowano mu 2463 raz(y)
Post: #7
RE: Kamera 0
(09/07/2020 08:57 AM)Bartek11024 napisał(a):  Nie ma. Przecież ta funkcja nie jest wspierana przez twórców.

Funkcja jak najbardziej jest dostępna właśnie dzięki twórcom - z tym że do tej pory bardziej była używana w edytorze.
To nie jest tak że nagle ktoś to odkrył czy dopisał specjalną funkcje.
Przecież nie potrzebujemy żadnego moda ani jakiś "specjalnych zabiegów" - po prostu funkcja jakby jest standardowo nieaktywna.

Poniekąd mamy już w grze pierwsze namiastki wykorzystania kamery '0' poprzez dodanie możliwości 'chodzenia' w garażu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09/07/2020 12:37 PM przez RadolSzczecin.)
09/07/2020 12:36 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: PLAYER
Bartek11024 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 20
Dołączył: 09/06/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 5
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #8
RE: Kamera 0
(09/07/2020 12:36 PM)RadolSzczecin napisał(a):  
(09/07/2020 08:57 AM)Bartek11024 napisał(a):  Nie ma. Przecież ta funkcja nie jest wspierana przez twórców.

Funkcja jak najbardziej jest dostępna właśnie dzięki twórcom - z tym że do tej pory bardziej była używana w edytorze.
To nie jest tak że nagle ktoś to odkrył czy dopisał specjalną funkcje.
Przecież nie potrzebujemy żadnego moda ani jakiś "specjalnych zabiegów" - po prostu funkcja jakby jest standardowo nieaktywna.

Poniekąd mamy już w grze pierwsze namiastki wykorzystania kamery '0' poprzez dodanie możliwości 'chodzenia' w garażu.
Zgadzam się z tobą ale twórcy ją domyślnie wyłączyli bo nie chcieli pracować nad jej ulepszeniem. Przecież gdyby chcieli tą kamere w grze to by dali w ustawieniach możliwość konfiguracji i rozpisania swoich klawiszy do tego a nie bawienia sie w plikach.
09/07/2020 03:31 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Bartek11024 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 20
Dołączył: 09/06/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 5
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #9
RE: Kamera 0
Znalazłem te linijki i w miejsce config_lines[117]: "mix camfwd `keyboard.num8?0`" wpisałem:
config_lines[117]: "mix camfwd `keyboard.W?0`" i nic sie nie zmieniło.
09/07/2020 03:45 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Malix7 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: W-wa
Liczba postów: 38
Dołączył: 08/07/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 1 raz(y)
Post: #10
RE: Kamera 0
Ja u siebie zmieniłem te linijki i mi działa, na klawiszach wasd eq, nie te linijki edytowałeś


config_lines[156]: "mix dbgfwd `keyboard.w?0`"
config_lines[157]: "mix dbgback `keyboard.s?0`"
config_lines[158]: "mix dbgleft `keyboard.a?0`"
config_lines[159]: "mix dbgright `keyboard.d?0`"
config_lines[160]: "mix dbgup `keyboard.e?0`"
config_lines[161]: "mix dbgdown `keyboard.q?0`"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09/07/2020 05:09 PM przez Malix7.)
09/07/2020 05:09 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Bartek11024
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości