Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ETS 2 ETS2 STRASZNIE SIĘ ZAWIESZA!!
Autor Wiadomość
superpiotr4 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 49
Dołączył: 02/09/2019
Reputacja: 2
Podziękował: 7
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #1
ETS 2 ETS2 STRASZNIE SIĘ ZAWIESZA!!
Witam was! Jako, że dawno był mój pierwszy wątek na forum na temat ETS 2 to chcę to nadrobić. Otóż nastąpił ciekawy problem. W czasie gry w ets 2 nagle w pewnym momencie całkowicie się zawiesza i nie chcę się odwiesić. Muszę go wyłączać przez Menedżer Zadań, choć czasami pojawiają się komunikaty typu, Euro Truck Simulator 2 nie odpowiada. Czy chcesz go wyłączyć? Jest to bardzo irytujące, zwłaszcza, że tutaj nie wywala na pulpit tylko całkowicie się zwiesza i nie chcę odwiesić. Sterowniki mam aktualne, jestem na wersji 1.22, gdyż cofnąłem z powodu niespełnienia wymagań na nowsze wersje. Próbowałem aktualizować sterowniki, nie pomogło, sprawdzałem spójność plików gry nic to nie dało, usuwałem i przywracałem folder, to też nic nie pomogło. Co jeszcze ciekawe, przed całkowitym zawieszeniem gry, mam dużo fps. Trzyma się w miarę limitu 25-35 FPS, choć czasem zdarzają się spadki do 9 FPS na średnio wysokich ustawieniach. Jeżeli chodzi o modyfikację, to mam promods v.2.01 (kompatybilny z wersją, którą obecnie posiadam) i DLC. Część DLC musiałem wyłączyć, bo nie działają na tej wersji, natomiast część mam włączoną. Raz mi się zdarzyło, że wywaliło na pulpit, a raz w trakcie ładowania. Jeszcze jedna ciekawa informacja. Jak tak stało się w Świnoujściu to póżniej pojawił mi się komunikat na czerwono przy wczytywaniu save, że nastąpił jakiś błąd i należy wybrać autosave. A jak mi się w innych miejscach tak działo, to takim wiadomości nie było. Bardzo proszę o pomocWykrzyknik Nie wiem, czy jest to wina lapka, bo inna gra działa poprawnie i nie wywala. A Game.log tu: https://pastebin.com/0CMyCs5Z Proszę o pomocWykrzyknik
13/07/2020 08:36 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
MATAMET Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd: Poznań
Liczba postów: 224
Dołączył: 11/02/2011
Reputacja: 59
Podziękował: 473
Podziękowano mu 1010 raz(y)
Post: #2
RE: ETS 2 ETS2 STRASZNIE SIĘ ZAWIESZA!!
Granie na takiej muzealnej wersji gry będzie stwarzać problemy, na moje, czegoś nie wyłączyłeś.
13/07/2020 08:37 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
superpiotr4 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 49
Dołączył: 02/09/2019
Reputacja: 2
Podziękował: 7
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #3
RE: ETS 2 ETS2 STRASZNIE SIĘ ZAWIESZA!!
(13/07/2020 08:37 PM)MATAMET napisał(a):  Granie na takiej muzealnej wersji gry będzie stwarzać problemy, na moje, czegoś nie wyłączyłeś.

Niestety na takiej muszę grać, bo kartę graficzną w laptopie, którą posiada ma aż 6 lat. Na nowszej wersji działo się to samo. Na przykład cofnąłem się do wersji 1.30 i były takie same problemy. Czyli gra zawiesiła się całkowicie i jedynym sposobem jej wyłączenia było tylko przez Menedżer Zadań.
Może podam całą konfigurację, będzie łatwiej rozwiązać problem.
Posiadam:
Laptop
System: Windows 10 Home 64-bit
Procesor: Intel® Core™ i3-3110M CPU @ 2.40 GHz, 2400 MHz, Rdzenie: 2, Procesory logiczne: 4
Karta graficzna: Intel® HD Graphics 4000
Karta graficzna 2: NVIDIA GeForce GT 740M
Pamięć RAM: 4 GB
DLC jakie posiadam to mapki Going East, Scandinavia, Francja i Włochy, tuningowe: Cabin Accesories i Window Flag, a dodające zlecenia do Heavy Cargo Pack, High Power Cargo Pack i Special Transport. I jeszcze Rocket League Promo
Mam wyłączone DLC Heavy Cargo Pack, Italia, Rocket League Promo, Special Transport, Vive la France! i Window Flag. Mod jedyny który posiadam to ten Promods v.2.01 czyli mod na tą wersję. Kolejność tego moda jest taka: Najpierw Definintion Package, póżniej Map, następnie Media, podem Models od 2 do 1 i na samym końcu Assets (od góry do dołu)
14/07/2020 05:11 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
_Y0ogi_ Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd: Pleszew // Wlkp.
Liczba postów: 409
Dołączył: 04/07/2017
Reputacja: 8
Podziękował: 176
Podziękowano mu 328 raz(y)
Post: #4
RE: ETS 2 ETS2 STRASZNIE SIĘ ZAWIESZA!!
W moim przypadku gdy grałem na starym komputerze i miałem problemy z zawieszającą sie grą lub lagami w dużym stopniu pomogło odinstalowanie DLC Cabin Accesories, Heavy Cargo Pack, problemem może również być sama modyfikacja na mapę która jednak też jakieś zasoby wydajności komputera pobiera. Na twoim miejscu zaczął bym od reinstalacji gry i załączania pojedyńczo modyfikacji/ DLC i patrzeć w którym momencie komputer nie daje rady.
Dodam jeszcze ze 4GB ramu na obecny poziom rozwinięcia gry ( nawet na twojej wersji 1.22) jest trochę za mało, ponieważ sama gra bez modyfikacji/DLC potrafi już zabierać dosyć dużo pamięci
14/07/2020 06:51 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: superpiotr4
superpiotr4 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 49
Dołączył: 02/09/2019
Reputacja: 2
Podziękował: 7
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #5
RE: ETS 2 ETS2 STRASZNIE SIĘ ZAWIESZA!!
Problem jest tylko w tym że lagów nie ma na średnio wysokich ustawieniach gry. Trzymają się w miarę płynnie te fps. Nawet zdarzyło się, że miałem 28 FPS i trach gra się tak zawiesiła, że przez Menedżera musiałem ją wyłączać. Oczywiście spróbuje reinstalację gry, ale wątpie czy by to pomogło. Mi tego spróbuje. Zaraz napiszę, czy to coś dało.
(14/07/2020 06:51 AM)_Y0ogi_ napisał(a):  W moim przypadku gdy grałem na starym komputerze i miałem problemy z zawieszającą sie grą lub lagami w dużym stopniu pomogło odinstalowanie DLC Cabin Accesories, Heavy Cargo Pack, problemem może również być sama modyfikacja na mapę która jednak też jakieś zasoby wydajności komputera pobiera. Na twoim miejscu zaczął bym od reinstalacji gry i załączania pojedyńczo modyfikacji/ DLC i patrzeć w którym momencie komputer nie daje rady.
Dodam jeszcze ze 4GB ramu na obecny poziom rozwinięcia gry ( nawet na twojej wersji 1.22) jest trochę za mało, ponieważ sama gra bez modyfikacji/DLC potrafi już zabierać dosyć dużo pamięci
Tak z ciekawości bo robię to co mi napisałeś: Co najbardziej powoduje, że ETS2 potrafi zabierać tak dużo pamięci?
14/07/2020 07:20 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
_Y0ogi_ Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd: Pleszew // Wlkp.
Liczba postów: 409
Dołączył: 04/07/2017
Reputacja: 8
Podziękował: 176
Podziękowano mu 328 raz(y)
Post: #6
RE: ETS 2 ETS2 STRASZNIE SIĘ ZAWIESZA!!
Modyfikacje, DLC na czystej grze możesz mieć z 45 fps a z modyfikacjami i dlc po 15-20 FPS

Komputerek
Procesor: Intel Core i5-9600KF
Chłodzenie: SilentiumPC Grandis 2 120/140mm
Grafika: ASUS GeForce GTX 1660 SUPER ROG OC
Płyta: Gigabyte Z390 GAMING X
RAM: Corsair Vengeance Lpx 16GB DDR4
Dysk 1: Crucial 960GB BX500 SATA
Dysk 2: Silicon Power 256GB M.2 PCIe NVMe A80
Zasilacz: Seasonic Focus GX 750W 80 Plus Gold
Obudowa: SilentiumPC Signum SG1 TG
Monitor: AOC 32G1WG4 32" 144HZ
14/07/2020 08:52 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
PLAYER Offline
Zabujca
***
ViP

Skąd: Tak
Liczba postów: 1,356
Dołączył: 17/05/2019
Reputacja: 108
Podziękował: 2798
Podziękowano mu 1217 raz(y)
Post: #7
RE: ETS 2 ETS2 STRASZNIE SIĘ ZAWIESZA!!
Podaj specyfikację.

Jeżeli mój post był wartościowy możesz mi się odwdzięczyć podziękowaniem, czy punktem reputacji Big Grin
14/07/2020 11:55 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
RadolSzczecin Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 880
Dołączył: 07/12/2014
Reputacja: 63
Podziękował: 1
Podziękowano mu 2464 raz(y)
Post: #8
RE: ETS 2 ETS2 STRASZNIE SIĘ ZAWIESZA!!
(14/07/2020 11:55 AM)PLAYER napisał(a):  Podaj specyfikację.

Jeszcze jakiś czas temu myślałem że problem dopalaczy jest wyolbrzymiony, ale jak czytam niektóre tematy to faktycznie większość coś ewidentnie bierze Tongue

Wyżej przecież podał dokładną specyfikacje Patykiem_1
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14/07/2020 01:00 PM przez RadolSzczecin.)
14/07/2020 12:57 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Bozo
PLAYER Offline
Zabujca
***
ViP

Skąd: Tak
Liczba postów: 1,356
Dołączył: 17/05/2019
Reputacja: 108
Podziękował: 2798
Podziękowano mu 1217 raz(y)
Post: #9
RE: ETS 2 ETS2 STRASZNIE SIĘ ZAWIESZA!!
A no akurat nie miałem czasu, żeby przejrzeć cały wątek, faktycznie moja wina.
No, ale chciałem przecież dobrze, naprawdę nie rozumiem,, czepiania" się, bo chciałem pomóc i twierdzenia, że biorę dopalacze Sad.

Jeżeli mój post był wartościowy możesz mi się odwdzięczyć podziękowaniem, czy punktem reputacji Big Grin
14/07/2020 01:54 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Bozo Online
Zimol
*****
Pomocnik

Skąd: Będzin
Liczba postów: 2,492
Dołączył: 16/06/2015
Reputacja: 64
Podziękował: 1961
Podziękowano mu 3577 raz(y)
Post: #10
RE: ETS 2 ETS2 STRASZNIE SIĘ ZAWIESZA!!
Offtopic...

PLAYER - Nie ma się co przejmować, ludzie po 40-ce tak mają (np. Ja :E) Tongue.

Punk to brudas, punk to śmieć
Punk nie umarł, Punk's Not Dead
14/07/2020 02:01 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: PLAYER , superpiotr4
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  ets sie zawiesza i nie odwiesza Qwertick 12 631 29/07/2020 06:27 PM
Ostatni post: Daras94
  ETS 2 uruchamia się w oknie ralfi83 3 502 14/07/2020 06:20 PM
Ostatni post: superpiotr4
  Gra zawiesza się patryk1827 8 520 13/07/2020 08:06 PM
Ostatni post: superpiotr4
  Zawiesza i wywala do pulpitu masiun1986 5 388 13/07/2020 07:56 PM
Ostatni post: superpiotr4
Music ETS 2 Problem (wywala z gry,gdy chce uruchomić pojazd lub gdy się wczytuje po Jazda) superpiotr4 48 2,403 14/05/2020 05:19 AM
Ostatni post: superpiotr4

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości