Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 1 głosów - 5 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak dodać własne stacje radiowe do ETS2
Autor Wiadomość
Michal_Z_gno Offline
..::Administrator::..
*******
Administrator

Skąd: Gniezno
Liczba postów: 15,111
Dołączył: 08/10/2010
Reputacja: 616
Podziękował: 32544
Podziękowano mu 14479 raz(y)
Post: #1
Jak dodać własne stacje radiowe do ETS2
Jest to mini poradnik jak dodać własne (np. swoje regionalne) stacje radiowe do ETS2

Co nam będzie potrzebne:
Link do transmisji na żywo (można go często znaleźć na stronie danej stacji czy też gdzieś w google)
Notatnik

Jeśli mamy wszystko możemy brać się do dodawania Tongue

1. Wchodzimy w Moje dokumenty/Euro Truck Simulator 2/ i odszukujemy plik live_streams.sii

Image

2. Otwieramy plik live_streams.sii za pomocą notatnika

Image

3. Linijki:
a) stream_data: XXX oznacza ilość stacji radiowych w definicji i musi się zgadzać z podpunktem b)

b) stream_data[0]: za tym już dodajemy kolejne stacje i liczba w kwadratowym nawiasie oznacza kolejną stację czyli zaczynamy od 0 później 1, 2, 3 itd. (łącznie z zerem liczba powinna nam się zgadzać z wartością w stream_data[0]: XXX)

4. Samo dodawanie jest proste i wygląda tak:

Image

Czyli generalnie nic trudnego byle mieć link do streama danej stacji i zachować przy dodawaniu kolejność w tych stream_data: XXX i stream_data[0]: a nic nie powinniśmy spartolić w grze :E

Mod na stację użytą w poradniku macie tutaj:
http://etrucks.pl/thread-41696.html

Autor poradnika: Michal_Z_gno
Zakaz wynoszenia Wykrzyknik


Ps. W ATS jest tak samo wszystko jakby ktoś szukał.

Image
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23/07/2020 07:16 PM przez Michal_Z_gno.)
23/07/2020 07:12 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Jakubek , michalz , YogiLRA , Marian Kot , Zielony , mateuszpaluch
mateuszpaluch Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: busko zdrój
Liczba postów: 24
Dołączył: 22/06/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 16
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #2
RE: Jak dodać własne stacje radiowe do ETS2
ja mam tak i mi nie działa https://abload.de/image.php?img=screenshot_3bnkja.png
co mam poprawić
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23/08/2020 06:40 PM przez Michal_Z_gno.)
03/08/2020 01:28 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
PL_Mirko Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Błaszki
Liczba postów: 19
Dołączył: 19/05/2019
Reputacja: 3
Podziękował: 11
Podziękowano mu 25 raz(y)
Post: #3
RE: Jak dodać własne stacje radiowe do ETS2
Wpisz coś takiego - powinno działać:
stream_data[0]: "http://195.150.20.8:80/rmf_disco_polo_vt|RMF Disco Polo|INFO|PL|128|0"

A tu masz stronkę z adresami strumieni polskich radiostacji online: Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
- prawoklik w kolumnie STREAM na np. Winamp -> "Kopiuj link"
i w Schowku masz adres stream'u danej stacji.
19/08/2020 08:21 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Michal_Z_gno , mateuszpaluch
mateuszpaluch Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: busko zdrój
Liczba postów: 24
Dołączył: 22/06/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 16
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #4
RE: Jak dodać własne stacje radiowe do ETS2
(19/08/2020 08:21 PM)PL_Mirko napisał(a):  Wpisz coś takiego - powinno działać:
stream_data[0]: "http://195.150.20.8:80/rmf_disco_polo_vt|RMF Disco Polo|INFO|PL|128|0"

A tu masz stronkę z adresami strumieni polskich radiostacji online: Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
- prawoklik w kolumnie STREAM na np. Winamp -> "Kopiuj link"
i w Schowku masz adres stream'u danej stacji.

dięnki wielkie działa mi
23/08/2020 12:52 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Własne limity prędkości (Wymagane Promods) Drax 0 1,118 10/07/2018 11:24 AM
Ostatni post: Drax
  ETS2 - Game.log - gdzie go szukać i jak dodać do postu na forum? MirM 3 4,202 08/06/2018 11:32 AM
Ostatni post: WiTo
  Jak prawidłowo dodać mod do menadżera modów Michal_Z_gno 8 10,078 21/11/2016 08:55 PM
Ostatni post: Karol3000
  Jak dodać grę na STEAM Michal_Z_gno 6 3,919 22/11/2015 12:04 PM
Ostatni post: Armk

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości