Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ETS2 - czarny ekran po wyborze miasta
Autor Wiadomość
Krashang Offline
Vip
***
ViP

Skąd:
Liczba postów: 186
Dołączył: 07/01/2018
Reputacja: 5
Podziękował: 16
Podziękowano mu 28 raz(y)
Post: #1
ETS2 - czarny ekran po wyborze miasta
Witam
Przeniosłem się na nowy komputer z ETS-em i nie mam nawet możliwości w niego zagrać - gra działa pięknie do momentu wyboru miasta startowego, gdy to zrobię robi się czarny ekran z muzyką w tle. Nie mam bladego pojęcia o co może chodzić, tym bardziej że wszystkie mody i wersję gry zgrałem ze starej jednostki na której taki problem nie występował.
Bardzo proszę o pomoc, oto crash log
https://pastebin.com/pkGVDS7Q

Wiem, że mody nie mają tu nic do rzeczy, z czystą wersją gry problem jest identyczny
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29/07/2020 07:12 AM przez Krashang.)
29/07/2020 06:49 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Krashang Offline
Vip
***
ViP

Skąd:
Liczba postów: 186
Dołączył: 07/01/2018
Reputacja: 5
Podziękował: 16
Podziękowano mu 28 raz(y)
Post: #2
RE: ETS2 - czarny ekran po wyborze miasta
Okej, załatwiłem tą sprawę metodą prób i błędów, na dodatek z pewnym forumowiczem na PW. Uruchomiłem grę, skonfigurowałem, dostarczyłem ładunek startowy i myślałem, że już będę mógł cieszyć się grą... Niestety, tak nie jest, wywala do pulpitu po kilku minutach gry, konkretnie gdy wyjeżdżam z Łodzi na autostradę do Warszawy...

Oto pliki:
Game.crash - https://pastebin.com/LuBkPDEu
Game.log - https://pastebin.com/2FYQMymt

Bardzo proszę o pomoc
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29/07/2020 09:57 AM przez Krashang.)
29/07/2020 09:39 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Rpach3 Offline
Wzium!
**
Użytkownik

Skąd: Bielawa
Liczba postów: 39
Dołączył: 16/10/2019
Reputacja: 1
Podziękował: 7
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #3
RE: ETS2 - czarny ekran po wyborze miasta
Zaktualizuj sterowniki od karty graficznej oraz zweryfikuj pliki gry.
Po tym wystartuj grę na czystym save bez żadnych modów.

Wziumm!
29/07/2020 10:10 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Adam.J Offline
Map Maker na Emeryturze.
****
Trucker

Skąd: Rzeszów
Liczba postów: 1,116
Dołączył: 05/12/2014
Reputacja: 69
Podziękował: 2447
Podziękowano mu 1080 raz(y)
Post: #4
RE: ETS2 - czarny ekran po wyborze miasta
Dlaczego grasz na tak starej wersji 1.30

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
29/07/2020 10:13 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Krashang Offline
Vip
***
ViP

Skąd:
Liczba postów: 186
Dołączył: 07/01/2018
Reputacja: 5
Podziękował: 16
Podziękowano mu 28 raz(y)
Post: #5
RE: ETS2 - czarny ekran po wyborze miasta
Sterowniki aktualne, a spójność plików gry sprawdzona, nic to nie dało. Mam pytanko, po co mam sprawdzać bez modów? Nawet jeśli będzie wtedy działało to małe to pocieszenie, ponieważ nie wyobrażam sobie gry na czystej wersji.

Adam, gram na 1.30 bo jak zrobiłem sobie mój profil ze wszystkimi modami które chciałem to uznałem że zostanę na tej wersji i nie będę się co patch bawił w pobieranie modów od nowa. A że Promods wymaga wszystkich DLC a mi się bardzo dobrze gra na tym co mam to cóż, nie widzę takiej potrzeby. Nie chciałem też zmieniać wersji gry bo 1.30 z modami na starym komputerze była stabilna i ładnie współgrała. Nie mam pojęcia dlaczego teraz nie chce
29/07/2020 10:33 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Rpach3 Offline
Wzium!
**
Użytkownik

Skąd: Bielawa
Liczba postów: 39
Dołączył: 16/10/2019
Reputacja: 1
Podziękował: 7
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #6
RE: ETS2 - czarny ekran po wyborze miasta
W takim razie wywal mody na tiry, traffic i grafike i sprawdź czy działa.

Wziumm!
29/07/2020 10:34 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Krashang Offline
Vip
***
ViP

Skąd:
Liczba postów: 186
Dołączył: 07/01/2018
Reputacja: 5
Podziękował: 16
Podziękowano mu 28 raz(y)
Post: #7
RE: ETS2 - czarny ekran po wyborze miasta
Sprawdziłem, dzieje się to samo. Gra wykryła zmiany w tych modach i anulowała tamto zlecenie, wziąłem drugie, też Łódź - Warszawa, i też przy wyjeździe z miasta wywaliła, mimo że wyjeżdżałem z innego miejsca.
Edit: Założyłem też nowy profil wziąłem sobie na start inne miasto i to samo, przy wyjeździe crash.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29/07/2020 12:04 PM przez Krashang.)
29/07/2020 11:20 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Krashang Offline
Vip
***
ViP

Skąd:
Liczba postów: 186
Dołączył: 07/01/2018
Reputacja: 5
Podziękował: 16
Podziękowano mu 28 raz(y)
Post: #8
RE: ETS2 - czarny ekran po wyborze miasta
Daję kolejne crash logi bo jeszcze się trochę próbowałem bawić i jakoś samodzielnie to rozwiązać

http://www.wklejto.pl/848471 - game.crash
http://www.wklejto.pl/848472 - game.log

Edit: Kurczę, będę w stanie nawet zapłacić osobie która mi pomoże rozwiązać ten problem, bo kupiłem nowy komputer przede wszystkim pod ETS2 i nową kierownicę właśnie pod tą grę i naprawdę nie wyobrażam sobie, żeby nie móc w nią nawet pograć

Edit2: Nie mam bladego pojęcia o co może chodzić, spróbowałem zrobić nowy czysty save bez modów z normalnym uruchamianiem a nie OpenGL. To samo, czarny ekran przy wyborze miasta. Ręce mi opadają Sad Oto log http://www.wklejto.pl/848533
Edit3: Zrobiłem test, pobrałem nową wersję gry i ona zdaje się działać jak powinna, no ale mało mnie to pociesza - chyba tylko wiem, że to coś z tą betą 1.30 musi być nie tak. Oto log, tym razem po ponownym pobraniu tej wersji i ponownej próbie rozpoczęcia gry - http://www.wklejto.pl/848569
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30/07/2020 08:13 AM przez Krashang.)
29/07/2020 12:22 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Krashang Offline
Vip
***
ViP

Skąd:
Liczba postów: 186
Dołączył: 07/01/2018
Reputacja: 5
Podziękował: 16
Podziękowano mu 28 raz(y)
Post: #9
RE: ETS2 - czarny ekran po wyborze miasta
Podbijam jeśli można, proszę kogoś kto zna się na logach o zerknięcie
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30/07/2020 04:40 PM przez Krashang.)
30/07/2020 02:06 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Czarny ekran po uruchomieniu Mikit95 3 207 21/07/2020 07:26 PM
Ostatni post: Mikit95

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości