Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Save z wersji 1.38 na 1,36 z modami w ets2
Autor Wiadomość
adamets2 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 38
Dołączył: 03/10/2020
Reputacja: 1
Podziękował: 24
Podziękowano mu 14 raz(y)
Post: #1
Save z wersji 1.38 na 1,36 z modami w ets2
Mam takie pytanie bo jestem nowicjuszem w ets2.

Obecnie gram na najnowszej wersji 1.38 z paroma DLC bez ostatnich 2. W przyszłości chciałbym pograć na mapach egzotycznych np. z Ameryki Łacińskiej, ale część z nich działa tylko na 1.36. I takie pytanie - czy obecne save'y będą działały na takim downgrade ? Czy w ogóle istnieją jakieś połączenia z Europy do np. Ameryki Płd. w sensie zleceń czy nawet przedostania się ?

Przepraszam za pytania, które pewno są oczywiste dla osób co długo grają, ale ja odkryłem tą grę miesiąc temu Smile

Od 10 lat nie grałem w żadną grę i myślałem, że już do końca życia w nic nie zagram i we wrześniu 2020r ODKRYŁEM TĄ GENIALNĄ GRĘ jaką jest ETS2/ATS i nic już nie jest takie, jak wcześniej... Smile
11/10/2020 10:59 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Ranger Offline
Łogiń!
****
Trucker

Skąd: Wrocław
Liczba postów: 587
Dołączył: 03/01/2015
Reputacja: 43
Podziękował: 423
Podziękowano mu 580 raz(y)
Post: #2
RE: Save z wersji 1.38 na 1,36 z modami w ets2
Nie ma możliwości używania tego samego save'a na większości map egzotycznych, bo działają one w oparciu o inny moduł, który wybiera się przy tworzeniu save'a. O ile mapy Europy są "nakładką" na mapę SCS'u, tamte mapy są robione przeważnie od zera i są standalone. Dlatego nie ma możliwości na połączenie z Europy do Ameryki. Na to czy save będzie działał ci nie odpowiem, bo nie jestem pewien Wink

11/10/2020 11:10 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: adamets2
adamets2 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 38
Dołączył: 03/10/2020
Reputacja: 1
Podziękował: 24
Podziękowano mu 14 raz(y)
Post: #3
RE: Save z wersji 1.38 na 1,36 z modami w ets2
Ok dzięki za odp. Europejskie jak PM czy RusMap itd są już w większości na 1.38 więc chyba nie powinny save nie działać.

A jeśli chodzi o tamte egzotyczne to powinienem:
1. Ściągnąć przez steam w sekcji beta wersję 1.36
2. Wgrać moda jakiego chcę
3. Utworzyć zupełnie nowy profil
4. Grać "od początku" na takiej mapie

Zgadza się ?

Od 10 lat nie grałem w żadną grę i myślałem, że już do końca życia w nic nie zagram i we wrześniu 2020r ODKRYŁEM TĄ GENIALNĄ GRĘ jaką jest ETS2/ATS i nic już nie jest takie, jak wcześniej... Smile
11/10/2020 11:27 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Ranger Offline
Łogiń!
****
Trucker

Skąd: Wrocław
Liczba postów: 587
Dołączył: 03/01/2015
Reputacja: 43
Podziękował: 423
Podziękowano mu 580 raz(y)
Post: #4
RE: Save z wersji 1.38 na 1,36 z modami w ets2
(11/10/2020 11:27 AM)adamets2 napisał(a):  Ok dzięki za odp. Europejskie jak PM czy RusMap itd są już w większości na 1.38 więc chyba nie powinny save nie działać.

Tutaj nie będzie problemów z zapisem gry Wink

Cytat:1. Ściągnąć przez steam w sekcji beta wersję 1.36
2. Wgrać moda jakiego chcę
3. Utworzyć zupełnie nowy profil
4. Grać "od początku" na takiej mapie

Tak, ale możesz też pobrać save przystosowany do danej mapy, na którym nie będziesz musiał zaczynać od zera. Przeważnie takie save'y mają też wypisaną wersję z jakiej są Smile Przy tworzeniu nowego profilu należy pamiętać o wybraniu poprawnego modułu Wykrzyknik

11/10/2020 03:59 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: adamets2
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości