Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z ETS2
Autor Wiadomość
rozaaalski Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 11
Dołączył: 25/11/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #1
Problem z ETS2
Witam. Mam problem z ETS2, a dokładniej crashem na samym początku gry. Gdy włączam ETS2 przez steam to jest kac scenka SCS i ETS2 i nagle po niej gdy powinien pokazywać się panel logowania to go nie ma. Jest samo tło i muzyka. Gra przestała mi działać jak kupiłem nowy komputer (okolice kwietnia) i chciałem zagrać ze znajomymi na MP. Zaczęło się jak odpaliłem MP i właśnie stała się ta sytuacja co jest wymieniona na górze. Następnie odinstalowałem MP, posprawdzałem czy na innych wersjach ETS2 jest tak samo, no i jest. Przed próbą zagrania na MP miałem parę modyfikacji z SteamWorkShop, gdy je usunąłem także nie działa gra i nie działa aż do dziś.
GameLog: https://pastebin.com/GvC3KSJv
System: Windows 10 Home 64 bit
Karta graficzna: ASUS RADEON 580RX DUAL Series 8GB VRAM OC
Karta graficzna druga: Intel® Core™ i3-4160
Pamięć RAM: 8 GB
Bardzo proszę o pomoc!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25/11/2020 11:18 PM przez rozaaalski.)
25/11/2020 03:11 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
PLAYER Offline
Zabujca
***
ViP

Skąd: Tak
Liczba postów: 1,410
Dołączył: 17/05/2019
Reputacja: 112
Podziękował: 2889
Podziękowano mu 1265 raz(y)
Post: #2
RE: Problem z ETS2
Włóż procesor do ryżu i kota do obudowy.

Zrób reinstall, update wszystkich sterownikow, jeszcze raz kopie profilu, bez modów spróbuj i zobacz co jak odpalisz bez mp ale uważaj na pliki, skopiuj.
25/11/2020 07:29 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
rozaaalski Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 11
Dołączył: 25/11/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #3
RE: Problem z ETS2
(25/11/2020 07:29 PM)PLAYER napisał(a):  Włóż procesor do ryżu i kota do obudowy.

Zrób reinstall, update wszystkich sterownikow, jeszcze raz kopie profilu, bez modów spróbuj i zobacz co jak odpalisz bez mp ale uważaj na pliki, skopiuj.
robiłem reinstall, update sterów wszystkich i nie mam profilu bo robiłem właśnie reinstall i nie zapisywałem konta bo mam kopie na laptopie Tongue
25/11/2020 08:02 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
rozaaalski Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 11
Dołączył: 25/11/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #4
RE: Problem z ETS2
@refresh...
25/11/2020 11:19 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
PLAYER Offline
Zabujca
***
ViP

Skąd: Tak
Liczba postów: 1,410
Dołączył: 17/05/2019
Reputacja: 112
Podziękował: 2889
Podziękowano mu 1265 raz(y)
Post: #5
RE: Problem z ETS2
A może sprawdzić spójność plików gry. W sumie to dziwne, jakby plików nie aktywowało, jak masz legalną wersję to dziwne. Ale coś się na pewno da zrobić. A może spróbuj byle jaki profil skopiować i się uruchomi.
26/11/2020 06:09 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
PLAYER Offline
Zabujca
***
ViP

Skąd: Tak
Liczba postów: 1,410
Dołączył: 17/05/2019
Reputacja: 112
Podziękował: 2889
Podziękowano mu 1265 raz(y)
Post: #6
RE: Problem z ETS2
A monitor jaki masz? Bo w sumie może z nim coś być. Bo w logu nie ma nawet o ekranie profili.
26/11/2020 06:11 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
rozaaalski Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 11
Dołączył: 25/11/2020
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #7
RE: Problem z ETS2
(26/11/2020 06:11 AM)PLAYER napisał(a):  A monitor jaki masz? Bo w sumie może z nim coś być. Bo w logu nie ma nawet o ekranie profili.
Hyundai X224W
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26/11/2020 07:45 AM przez rozaaalski.)
26/11/2020 07:36 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
RadolSzczecin Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 909
Dołączył: 07/12/2014
Reputacja: 71
Podziękował: 1
Podziękowano mu 2506 raz(y)
Post: #8
RE: Problem z ETS2
Po pierwsze - uruchom grę w trybie DirectX
Po drugie - zorientuj się jaką optymalną rozdziałkę obsługuje Twój monitor.
Najlepiej zedytować plik w config.cfg który jest w folderze z zapisami gry.
Tam powinieneś mieć linie:
uset r_fullscreen "1"
uset r_mode_refresh "0"
uset r_mode_height "1080"
uset r_mode_width "1920"


najlepiej zmienić na jakąś mniejszą ale bezpieczną rozdziałkę, którą na pewno monitor obsługuje (później sobie w opcjach gry zmienisz - jak się odpali gra)

Mozna także na razie ustawić odpalenie gry w oknie
uset r_fullscreen "1" zmienić na "0"

Masz ustawiony tryb 'safe' przy odpaleniu. ale na razie uruchom normalnie.
Najważniejsze aby gra odpaliła dalej choćby na mniejszej rozdziałce, pod DirectX a potem to już sobie zapiszesz i będziesz mógł zmieniać do woli w opcjach gry.

Być może coś z odświeżaniem nie tak - ale to w tym pliku config.cfg możesz eksperymentować i wymusić uruchomienie z odpowiednią rodzdziałką.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26/11/2020 04:19 PM przez RadolSzczecin.)
26/11/2020 04:07 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
PLAYER Offline
Zabujca
***
ViP

Skąd: Tak
Liczba postów: 1,410
Dołączył: 17/05/2019
Reputacja: 112
Podziękował: 2889
Podziękowano mu 1265 raz(y)
Post: #9
RE: Problem z ETS2
Uset r mode width daj na mniej bo twój monitor musi mieć poniżej bodajże 1550
26/11/2020 04:14 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
RadolSzczecin Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 909
Dołączył: 07/12/2014
Reputacja: 71
Podziękował: 1
Podziękowano mu 2506 raz(y)
Post: #10
RE: Problem z ETS2
Ten monitor ma rozdziałkę:
Cytat:Optymalna rozdzielczość: 1680 x 1050 @ 60 Hz

https://www.comtrade.pl/product-pol-4234...X224W.html

Z resztą w logu jest wyraźnie:
00:00:02.562 : [disp] Mode 35 - 1680x1050 (32bpp) [60Hz]
Po prostu trzeba na razie uruchomić w niższej rozdziałce aby odświeżanie zsynchronizować.
Według mnie odpalenie pod DirectX załatwi sprawę.

PLAYER napisał(a):Zrób reinstall, update wszystkich sterownikow
Sorry, ale to najgłupsza rada jaka może być po przeglądnieciu loga którego kolega zapodał.Dobrze że jeszcze nie poradziłeś formatu dysku i instalki systemu na nowo Patykiem_1
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26/11/2020 04:33 PM przez RadolSzczecin.)
26/11/2020 04:24 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa