Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wywala grę w zamościu (PM 2.51+PR 2.4.4) 1.39
Autor Wiadomość
mateusz990 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Tarnów, Koszyce Małe
Liczba postów: 70
Dołączył: 28/06/2018
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 1 raz(y)
Post: #1
Wywala grę w zamościu (PM 2.51+PR 2.4.4) 1.39
Witam, zauważyłem błąd że w Zamościu wywala grę do pulpitu. W logu czysto żadnych błędów. Zauważyłem, gdy teleportowałem się w grze z warszawy do Zamościa. Wywala tylko w grze w edytorze nie.
Wersja gry 1.39
Modyfikację tylko PM i PR
Log:https://pastebin.com/QKyfx3f4
30/11/2020 10:30 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Michaleczeq Online
PR Team
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 333
Dołączył: 20/09/2016
Reputacja: 36
Podziękował: 78
Podziękowano mu 1028 raz(y)
Post: #2
RE: Wywala grę w zamościu (PM 2.51+PR 2.4.4) 1.39
Jeżeli możesz podać więcej informacji.
Mówisz że wywaliło po przeteleportowaniu się. Czy podobnie jest jak normalnie wjeżdżasz/wyjeżdżasz do/z miasta?
Czasami bywa tak że gra w momencie gdy nagle musi załadować ogromny fragment mapy po teleportacji, po prostu nie wyrabia i wywala i chciałbym to wykluczyć.
Log niestety nie wskazuje na problem dlatego też musiał bym wiedzieć dokładnie w którym momencie gra wywala, bym w jego obrębie mógł szukać problemu.
30/11/2020 08:41 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
RadolSzczecin Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 911
Dołączył: 07/12/2014
Reputacja: 72
Podziękował: 1
Podziękowano mu 2508 raz(y)
Post: #3
RE: Wywala grę w zamościu (PM 2.51+PR 2.4.4) 1.39
Jakiś pojedynczy przypadek.
Zrobiłem zlecenie do Zamościa i nic się nie dzieje niepokojącego.
'Pokręciłem się po mieście' i też nic.
W sumie podczas teleportacji do miasta - także nic.

W logu kolega ma błędy, ale to chyba nie tyczy tych terenów.
Cytat:<ERROR> [unit] The unit 'company.volatile.zte.polaniec' of type 'company' has dangling pointer (to 'company.permanent.zte') in the attribute named 'permanent_data'.
00:00:37.863 : <ERROR> [unit] The unit 'company.volatile.biedronka2.loniow' of type 'company' has dangling pointer (to 'company.permanent.biedronka2') in the attribute named 'permanent_data'.
00:00:37.863 : <ERROR> [unit] The unit 'company.volatile.biedronka3.polaniec' of type 'company' has dangling pointer (to 'company.permanent.biedronka3') in the attribute named 'permanent_data'.
01/12/2020 06:30 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
mateusz990 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Tarnów, Koszyce Małe
Liczba postów: 70
Dołączył: 28/06/2018
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 1 raz(y)
Post: #4
RE: Wywala grę w zamościu (PM 2.51+PR 2.4.4) 1.39
Te mi się tak wydawało, że teleportacja to nic nie znaczy. Po prostu dużo terenu na jeden raz. Nie miałem czasu to sprawdzić dokładnie, ale jeszcze przejrzę to.
01/12/2020 09:37 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Bozo Offline
Zimol
*****
Pomocnik

Skąd: Będzin
Liczba postów: 2,729
Dołączył: 16/06/2015
Reputacja: 73
Podziękował: 2157
Podziękowano mu 3961 raz(y)
Post: #5
RE: Wywala grę w zamościu (PM 2.51+PR 2.4.4) 1.39
Połaniec jest z dodatku do PR-ki "Polska Południowa 1.2"...

Punk to brudas, punk to śmieć
Punk nie umarł, Punk's Not Dead
01/12/2020 01:19 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Michaleczeq Online
PR Team
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 333
Dołączył: 20/09/2016
Reputacja: 36
Podziękował: 78
Podziękowano mu 1028 raz(y)
Post: #6
RE: Wywala grę w zamościu (PM 2.51+PR 2.4.4) 1.39
W poprzedniej wersji bym zrozumiał tutaj crashe ponieważ stary prefab je powodował, ale prefab został już wywalony a wraz z nim jeszcze kilka równie starych więc problemu być nie powinno , choć nigdy nie wiadomo. Być może muszą zostać spełnione jakieś kryteria by się nagle błąd uaktywnił np. zlecenie do jakiejś konkretnej firmy itd.
Dużo ludzi też po mimo naprawy zgłaszali problem ponieważ korzystali z łącznika RM dla poprzedniej wersji, która przywracała niezaktualizowane sektory, na których ten prefab dalej tam stał, ale ty nie masz tu wgranej rusmapy.

W razie gdyby dalej się coś tam działo, to napisz. Tylko tak jak wspomniałem. Potrzebuje większej ilości informacji. Jak najdokładniejsza pozycja gdzie wywaliło, kierunek jazdy itd. Zazwyczaj takie problemy pojawiają się gdy ładuje się jakiś popsuty model, więc znając te rzeczy jestem w stanie określić dokładniej co może być problemem.
02/12/2020 09:39 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
jay_8421 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 46
Dołączył: 20/08/2015
Reputacja: 1
Podziękował: 2
Podziękowano mu 7 raz(y)
Post: #7
RE: Wywala grę w zamościu (PM 2.51+PR 2.4.4) 1.39
Ja miałem taki przypadek, że rozpocząłem sobie kampanię w Radomiu i zrzuciło mnie w czarną dziurę (bez niczego), a jak włączyłem mapę to nie było na niej żadnej innej drogi/miasta. Tylko 1sza trasa Radom-Warszawa.
Zacząłem w Gorzowie WLKP. No i wszystko cacy, ale Radom omijam dla bezpieczeństwa ;-)

ETS2 v1.39.x.xs + DLC (6+)

Profil 1: PM / PM.ME 2.51, PR 2.4.4, RM, SReg 9, GS, RE2.5, YKS, Paris Rebilding 2.6, Swedish Isl 1.10, wiele innych

ATS (all DLC) PM Canada.
10/01/2021 09:05 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Michaleczeq Online
PR Team
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 333
Dołączył: 20/09/2016
Reputacja: 36
Podziękował: 78
Podziękowano mu 1028 raz(y)
Post: #8
RE: Wywala grę w zamościu (PM 2.51+PR 2.4.4) 1.39
W momencie gdy kompletnie znikają drogi i pozostaje tylko wyznaczona trasa, oznacza to że jest jakiś problem z połączeniem sektorów a więc jest ogromna szansa że miałeś też Rusmap i niepoprawny łącznik dla tej mapy który nie działa z PR.
11/01/2021 08:30 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: jay_8421
jay_8421 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 46
Dołączył: 20/08/2015
Reputacja: 1
Podziękował: 2
Podziękowano mu 7 raz(y)
Post: #9
RE: Wywala grę w zamościu (PM 2.51+PR 2.4.4) 1.39
Okej, dzięki za wskazówkę. Zbadam to i sprawdzę czy mam odpowiedni łącznik.

A tak poza tym, to mapka miodzio, jak zawsze nie zawodzi. Dzìęki Wink

ETS2 v1.39.x.xs + DLC (6+)

Profil 1: PM / PM.ME 2.51, PR 2.4.4, RM, SReg 9, GS, RE2.5, YKS, Paris Rebilding 2.6, Swedish Isl 1.10, wiele innych

ATS (all DLC) PM Canada.
12/01/2021 10:10 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa