Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Skalowanie - config.cfg
Autor Wiadomość
FanFan Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Error 404: file not found
Liczba postów: 15
Dołączył: 05/01/2021
Reputacja: 0
Podziękował: 5
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #1
Skalowanie - config.cfg
Witam Smile

Mam małe pytanie do lepiej wiedzących. Otóż odnajduję w pliku config.cfg większość interesujących mnie ustawień, typu rozdzielczość, jakość tekstur, ustawienia dźwiękowe itd, ale nie mogę jakoś wydedukować który wpis, odpowiedzialny jest za wartość skalowania.
Nie chcę tutaj zanudzać szczegółami, ale właśnie jest mi bardzo potrzebna możliwość ustawiania tego parametru nie poprzez menu, ale właśnie przez odpowiednią zmianę wpisu w config.cfg. No chyba, że ta wartość nie występuje w tym pliku...

Może ktoś był by tak uprzejmy i coś mi w tej mierze podpowiedział.

Pozdrawiam Smile
09/01/2021 04:35 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
RadolSzczecin Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 909
Dołączył: 07/12/2014
Reputacja: 71
Podziękował: 1
Podziękowano mu 2506 raz(y)
Post: #2
RE: Skalowanie - config.cfg
A to nie jest ten parametr? tylko w jakiś innych jednostkach ustawiany
uset r_scale_y
uset r_scale_x

ja u siebie mam dziwnie
uset r_scale_y "2"
uset r_scale_x "1.5"

całkiem możliwe ze to jest to albo jakieś pośrednie wartości...
..bo jeszcze do tego jest:
uset g_gfx_all_scales "1"

...i być może to jest to globalne skalowanie obrazu?

Suma-sumarum, może to odpowiadać za skalowanie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09/01/2021 02:44 PM przez RadolSzczecin.)
09/01/2021 02:40 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
FanFan Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Error 404: file not found
Liczba postów: 15
Dołączył: 05/01/2021
Reputacja: 0
Podziękował: 5
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #3
RE: Skalowanie - config.cfg
(09/01/2021 02:40 PM)RadolSzczecin napisał(a):  ja u siebie mam dziwnie
uset r_scale_y "2"
uset r_scale_x "1.5"

W zasadzie BINGO! To co zasugerowałeś, faktycznie ma jakiś związek ze skalowaniem. Ja jeżeli przepiszę te dwie linijki w taki sam sposób jak to widać u ciebie, to skalowanie w grze, ustawia mi się na 300.
Dziwi mnie tylko, że jeżeli już w menu gry, zrobię spowrotem np. 125, to wpis w pliku już się nie zmienia, czyli reaguje to jakoś w jedną stronę.

Teraz tylko mam zagadkę, jak tu ustawić coś pośredniego np. pomiędzy 100 i 125.

Drugiego wpisu, który podałeś, jeszcze nie udało mi się sprawdzić.

W każdym razie dziękuję za pomoc 10/10
10/01/2021 07:01 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa