Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Animacje
Autor Wiadomość
alek.d.d@wp.pl Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 7
Dołączył: 09/12/2016
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 2 raz(y)
Post: #1
Animacje
Siemka, pomógłby mi ktoś ogarnąć animacje wskazówek licznika obrotomierza itp ..?
Chodzi mi tylko o dostosowanie wysokości animów do modelu licznika .. samo podniesienie w zmodzie nic nie daje.
03/02/2021 02:23 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
GAB Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: [WWA]
Liczba postów: 35
Dołączył: 01/04/2020
Reputacja: 2
Podziękował: 8
Podziękowano mu 21 raz(y)
Post: #2
RE: Animacje
Musisz sobie wczytać model interioru do zmoda, pozniej do tego dodac jeszcze animacje. Dostosowujesz sobie położenie animów i eksportujesz.

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
03/02/2021 07:06 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Pablo1985a8
alek.d.d@wp.pl Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 7
Dołączył: 09/12/2016
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 2 raz(y)
Post: #3
RE: Animacje
Robiłem na dwa sposoby. Pierwszy dostosowywałem położenie części do interioru nie ruszając przy tym root’ów efekt był taki że położenie zgadzało się ale animacje się zje*ały. Drugim razem zrobiłem tak jak wcześniej ale odrazu przeciągając w to samo miejsce rooty ale po eksporcie i wczytaniu do gry niestety położenie było takie samo.
03/02/2021 08:48 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Pablo1985a8
GAB Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: [WWA]
Liczba postów: 35
Dołączył: 01/04/2020
Reputacja: 2
Podziękował: 8
Podziękowano mu 21 raz(y)
Post: #4
RE: Animacje
Czyli z tego co zrozumiałem źle wczytałeś animacje. Musisz wczytać modele z pliku anim, a nie kosci. W tym celu podczas wczytywania interioru pliku model.pmd odznaczasz opcje "merge models" i dajesz import. Tak samo z plikiem anim.pmd

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
03/02/2021 09:41 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Animacje Volvo Biniu 0 283 22/12/2020 09:03 PM
Ostatni post: Biniu
  Animacje GTS bajda 0 620 03/08/2016 11:27 AM
Ostatni post: bajda
  [Pytanie] Jak zrobić animację otwartych drzwi itp Przemek (SPRINTER) 13 4,321 05/08/2014 06:56 PM
Ostatni post: Przemek (SPRINTER)

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa