Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Firmy-Map Edytor ETS 2
Autor Wiadomość
mateusz990 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Tarnów, Koszyce Małe
Liczba postów: 70
Dołączył: 28/06/2018
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 1 raz(y)
Post: #1
Firmy-Map Edytor ETS 2
Witam, mam takie pytanie czy jak dopisałem poprawnie firmę do mapy, wyświetla się w map edytorze w grze też, ładunki są w grze ale tylko wychodzące, czyli jakieś np. puste palety czy zużyte opakowania. Lecz nie ma ładunków przychodzących (IN) do miasta. W mieście są 4 firmy. Nie wiem czym to jest spowodowane. Wszystkie defy są prawidłowo zrobione. próbowałem przesuwać czas , zmieniać przyczepę na chłodnię i nic. Od czego to zależy?
04/02/2021 07:56 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
GrakuPL Offline
World Designer
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 322
Dołączył: 11/07/2012
Reputacja: 21
Podziękował: 528
Podziękowano mu 895 raz(y)
Post: #2
RE: Firmy-Map Edytor ETS 2
Nie wiem czy te dane są wciąż aktualne ale firmy mają ładunki IN(to co wchodzi) oraz OUT(to co wychodzi) - i takie ładunki firma generuje ale musi mieć też odbiorców, jeżeli to pusta mapa to może być tak, że nie ma firm które przyjęły by ładunek od tej firmy aczkolwiek do tego co tu napisałem podchodź z dystansem, defy to nigdy nie był mój ulubiony temat. Wink

04/02/2021 09:56 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Michal_Z_gno , Pablo1985a8
mateusz990 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Tarnów, Koszyce Małe
Liczba postów: 70
Dołączył: 28/06/2018
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 1 raz(y)
Post: #3
RE: Firmy-Map Edytor ETS 2
mapa standard plus PR i PM
04/02/2021 11:00 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
RadolSzczecin Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 905
Dołączył: 07/12/2014
Reputacja: 71
Podziękował: 1
Podziękowano mu 2504 raz(y)
Post: #4
RE: Firmy-Map Edytor ETS 2
To czy dana firma może mieć towar w przyjeciu (IN) oraz na wyjściu (OUT) to zależy od prefabu przypisanego dla firmy, dlatego ze prefab musi mieć odpowiednie znaczniki. (odpowiedni prefab)
Niektóre firmy na fanowskich mapach mają prefaby tylko ze znacznikiem "przyjmowania towaru" IN - np. małe sklepiki, budowa..itd
Nie ma za to z takiej firmy wyjścia towaru.

Oryginalne prefaby chyba też niektóre tak mają - ale że nie siedzę teraz w tym to nie napiszę że na pewno.

Ja juz teraz nie pamiętam czy w edytorze można było rozpoznać po znacznikach odstawiania naczepy - bo coś mi świta ze jeden był chyba zielony a drugi czerwony (ale to mogę nie pamiętać) lub coś się pozmieniało od tego czasu.

W każdym razie trzeba sie zorientować w samym prefabie.
Dlatego też niektóre firmy mają tylko katalog "IN" i w nim wykaz towarów jaki można dostarczać.
Nie ma za to katalogu "OUT" i nawet dopisanie takiego katalogu z towarami nic nie da i nie ma sensu bo prefab nie jest przystosowany i nie będzie z takiej firmy możliwosci generowania towaru na wyjściu.
Naczepa ci się nie wygeneruje bo prefab nie ma znacznika.

W sumie sama nazwa i rodzaj firmy nieważny - ale to, jaki dokładnie prefab jest do niej przypisany.
Wtedy można (lub nie) wyjeżdżać z towarem (miejsce na generowanie naczepy) i jednocześnie do niej dostarczać towar. (miejsce na odstawienie naczepy)

Zauważ ze taka stacja paliw ma tylko IN bo dostarczamy paliwo ale nie wozimy towaru ze stacji - prefab nie jest dostosowany i nawet jak dopiszesz sobie katalog OUT z towarami, to nic nie da.

Być może masz jakiś konflikt.
Opakowania z reguły wychodzą ze sklepu czyli powinien być odpowiedni prefab z mozliwoscia generowania naczepy i toawr powinien być w (OUT) a dostarczone do takiego prefabu (firmy) który ma znacznik przyjęcia i dopisany ten towar w tej firmie w (IN)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04/02/2021 02:49 PM przez RadolSzczecin.)
04/02/2021 01:44 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Pablo1985a8
mateusz990 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Tarnów, Koszyce Małe
Liczba postów: 70
Dołączył: 28/06/2018
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 1 raz(y)
Post: #5
RE: Firmy-Map Edytor ETS 2 ( PR+PM)
Jestem na takim poziomie, że wiem i odróżniam In i OUT. Oczywiście mam firmy, które zrobiłem na IN i OUT i mam ładunki te palety i opakowania i to działa, lecz inne firmy które zrobiłem tylko na IN nie ma do nich dostaw i na przyczepę i na chłodnie, a po przesunięciu czasu też nic. Dodam, że mam odkryte 75 % miast w Polsce i chyba dwa po za nią reszta Europy jest nieodkryta, więc może prze to, lecz niekoniecznie. To są przeważnie sklepy. Ładunków IN jest najmniej ok 40 w niektórej, ale są też firmy z ponad 60 ładunkami.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06/02/2021 10:55 AM przez mateusz990.)
05/02/2021 04:35 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
mateusz990 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Tarnów, Koszyce Małe
Liczba postów: 70
Dołączył: 28/06/2018
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 1 raz(y)
Post: #6
RE: Firmy-Map Edytor ETS 2
Chciałem poinformować, że już rozwiązałem problem. Wskazówka ukazała się przy testowaniu mapy. Nawigacja w jednym miejscu się urywała przed miastem. Zmiana prefabu rozwiązała problem, a dostawy do miasta zaczęły się pojawiać.
06/02/2021 04:41 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  map edytor źle zapisuje mapę sasiad89993 9 3,380 25/12/2015 08:05 PM
Ostatni post: kamillo2012
  Map edytor patch 1.17 bisson1976 11 3,490 12/05/2015 04:46 PM
Ostatni post: Futrzaczek99

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa