Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Russian Open Spaces - Nie potrafię :(
Autor Wiadomość
FanFan Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Error 404: file not found
Liczba postów: 15
Dołączył: 05/01/2021
Reputacja: 0
Podziękował: 5
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #1
Russian Open Spaces - Nie potrafię :(
Cześć Smile

Moi drodzy, składam sobie powoli combo map i do tej pory, udało mi się chyba z sukcesem połączyć ponad dziesięć map. Nie było lekko, ale kroczek po kroczku, mapy te zaczęły żyć odpowiednim rytmem.

Niestety zaciąłem się niemal na samym finiszu, ponieważ chyba już jedną z ostatnich map jakie chciałem dodać, było Russian Open Spaces.

Problem jest dla mnie o tyle dziwny, że nie mogę odpowiednio ułożyć Russian Open Spaces, nawet jeżeli instaluję ją, na czystym profilu i jedynie w połączeniu z RusMap.

Efekt jest zazwyczaj taki, że na przykład, jeżeli w Russian Open Spaces, pojawiają się na mapie, punkty z miastami i ich nazwy, to z kolei w RusMap, nazwy miast i punkty, które je symbolizują są niewidoczne. Drugi wariant jest podobny, z tym że wtedy pojawiają się nazwy miast w RusMap, ale za to znikają nazwy miast w Russian Open Spaces.
Próbowałem już rozmaitych ustawień, tych z forum, jak i tych prezentowanych przez Wombata, ale bez dobrego efektu.

Może macie jakiś pomysł i możecie mi podpowiedzieć co robię źle, bo ja już wyczerpałem wszelakie pomysły.
Poniżej zamieszczam, jeden z wielu układów, których do tej pory próbowałem, ale właśnie przy takim ustawieniu, znikają nazwy z RusMap.

Image
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15/02/2021 07:31 PM przez FanFan.)
15/02/2021 07:27 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
adamets2 Online
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 116
Dołączył: 03/10/2020
Reputacja: 1
Podziękował: 76
Podziękowano mu 37 raz(y)
Post: #2
RE: Russian Open Spaces - Nie potrafię :(
(15/02/2021 07:27 PM)FanFan napisał(a):  Cześć Smile

Moi drodzy, składam sobie powoli combo map i do tej pory, udało mi się chyba z sukcesem połączyć ponad dziesięć map. Nie było lekko, ale kroczek po kroczku, mapy te zaczęły żyć odpowiednim rytmem.

Niestety zaciąłem się niemal na samym finiszu, ponieważ chyba już jedną z ostatnich map jakie chciałem dodać, było Russian Open Spaces.

Problem jest dla mnie o tyle dziwny, że nie mogę odpowiednio ułożyć Russian Open Spaces, nawet jeżeli instaluję ją, na czystym profilu i jedynie w połączeniu z RusMap.

Efekt jest zazwyczaj taki, że na przykład, jeżeli w Russian Open Spaces, pojawiają się na mapie, punkty z miastami i ich nazwy, to z kolei w RusMap, nazwy miast i punkty, które je symbolizują są niewidoczne. Drugi wariant jest podobny, z tym że wtedy pojawiają się nazwy miast w RusMap, ale za to znikają nazwy miast w Russian Open Spaces.
Próbowałem już rozmaitych ustawień, tych z forum, jak i tych prezentowanych przez Wombata, ale bez dobrego efektu.

Może macie jakiś pomysł i możecie mi podpowiedzieć co robię źle, bo ja już wyczerpałem wszelakie pomysły.
Poniżej zamieszczam, jeden z wielu układów, których do tej pory próbowałem, ale właśnie przy takim ustawieniu, znikają nazwy z RusMap.

Image

Z ROS są spore problemy bo nie jest w pełni kompatybilna z resztą. Też się męczyłem, ale udało mi się ją stworzyć, właściwie to youtuberowi MXTrucker, a ja na jego podstawie. Tu masz link:
http://etrucks.pl/thread-52532-post-3694...#pid369493

Wszystko jest ok z wyjątkiem braku nazwy Bielsko-Biała w PR (ale miasto jest i firmy do zleceń są, tylko nie ma nazwy miasta)

Generalnie to masz nie tylko brak nazw, ale i chyba nie połączone drogi bo nie masz chyba Promzony. a Promzona + fix od Wombata usuwający niekompatybilne sektory jest potrzebny, aby ROS był na mapie Combo. Co do samej Rus map połączonej tylko z ROS (i rozumiem bez reszty) to nie wiem czy i aby RusMap nie ma sektorów nachodzących na ROS (i tu fix Wombata usuwa) no i nie wiem czy w ogóle RusMap będzie działało bez ProModsa - musi być wtedy jakiś łącznik z podstawową wersją gry. W każdym razie próbuj na podstawie mojej mapy z ROS co Ci podałem link wyżej. U mnie wszystko działa. Tylko pamiętaj, że nie można dać PiterforRusMap zmieniający St. Petrsburg bo to gryzie się z ROS i wywala grę.

Od 10 lat nie grałem w żadną grę i myślałem, że już do końca życia w nic nie zagram i we wrześniu 2020r ODKRYŁEM TĄ GENIALNĄ GRĘ jaką jest ETS2/ATS i nic już nie jest takie, jak wcześniej... Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16/02/2021 11:10 AM przez adamets2.)
16/02/2021 11:04 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Kolejność RusMap i Russian Open Space. .:Seba11:. 0 519 11/01/2019 05:20 PM
Ostatni post: .:Seba11:.
  PM 2.32 + RusMap 1.8.1 + Russia open spaces - Jaka kolejność ? Maciek11 0 505 11/01/2019 04:40 PM
Ostatni post: Maciek11

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa