Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[ETS2] Problem z mapami
Autor Wiadomość
GAB Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: [WWA]
Liczba postów: 35
Dołączył: 01/04/2020
Reputacja: 2
Podziękował: 8
Podziękowano mu 21 raz(y)
Post: #1
[ETS2] Problem z mapami
Witam, potrzebuje pomocy najlepiej od jakiegoś speca od map. Problem polega na tym ze wywala mi gre na wschodniej czesci Polanda. Podczas jazdy A2 na pierwszym wezle Warszawy ruch ai znika, kilka metrow pozniej ciezarowka zapada sie pod ziemie i wywala gre. Używam wszystkich dlc mapowych na wersji 1.39. Dodam ze na terenach promodsa nie wystepuje ten problem.

Kolejnosc map:
https://imgur.com/a/Ft2o4du

Miejsce:
Image

log:
<error> item duplication detected! 0x2935edeaf005ca

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
07/03/2021 02:46 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
romek-5 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Podkarpacie, RZ
Liczba postów: 80
Dołączył: 06/11/2014
Reputacja: 4
Podziękował: 51
Podziękowano mu 103 raz(y)
Post: #2
RE: [ETS2] Problem z mapami
Zobacz tak, u Mnie jest ok.

Image
07/03/2021 04:47 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
GAB Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: [WWA]
Liczba postów: 35
Dołączył: 01/04/2020
Reputacja: 2
Podziękował: 8
Podziękowano mu 21 raz(y)
Post: #3
RE: [ETS2] Problem z mapami
Ustawiłem tak i dalej mnie wywala
Przy okazji sprawdziłem tepajac sie tereny Rus mapy, Roexa, Promodsa, great steppe, aralska, project balkans i wydaje mi sie ze ewidentnie cos jest nie tak po stronie polanda, bo tylko tam mi wywala.

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
07/03/2021 05:36 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
romek-5 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Podkarpacie, RZ
Liczba postów: 80
Dołączył: 06/11/2014
Reputacja: 4
Podziękował: 51
Podziękowano mu 103 raz(y)
Post: #4
RE: [ETS2] Problem z mapami
Zapisz grę przed samą wywałką i później wczytaj.
Zobacz jeszcze w pliku config linijkę
"uset r_buffer_page_size "30" jak masz 10 to zmień na 30.
07/03/2021 05:56 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
GAB Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: [WWA]
Liczba postów: 35
Dołączył: 01/04/2020
Reputacja: 2
Podziękował: 8
Podziękowano mu 21 raz(y)
Post: #5
RE: [ETS2] Problem z mapami
log:
https://sharemods.com/km9gewcgcfqb/game.log.txt.html

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
07/03/2021 06:16 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
romek-5 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Podkarpacie, RZ
Liczba postów: 80
Dołączył: 06/11/2014
Reputacja: 4
Podziękował: 51
Podziękowano mu 103 raz(y)
Post: #6
RE: [ETS2] Problem z mapami
(07/03/2021 06:16 PM)GAB napisał(a):  log:
https://sharemods.com/km9gewcgcfqb/game.log.txt.html
Poland Rebuilding 2.4.4 Special Transport ?
Do wywalenia jest Road to Aral i The Great Steppe model2 ponieważ używasz RusMap.
08/03/2021 06:34 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
GAB Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: [WWA]
Liczba postów: 35
Dołączył: 01/04/2020
Reputacja: 2
Podziękował: 8
Podziękowano mu 21 raz(y)
Post: #7
RE: [ETS2] Problem z mapami
Zrobiłem tak jak mówiłeś, zmieniłem tez ciezarowke na scsowska i dalej to samo
https://sharemods.com/xif305s61ign/game.log.txt.html
Jak tobie to działa to wyślij mi swój profil jak byś mógł, bo może to być tez wina tego.

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
08/03/2021 08:46 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
GAB Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: [WWA]
Liczba postów: 35
Dołączył: 01/04/2020
Reputacja: 2
Podziękował: 8
Podziękowano mu 21 raz(y)
Post: #8
RE: [ETS2] Problem z mapami
Zrobiłem nowy profil, usunąłem malte której nie miał user wyżej i cały czas to samo się dzieje. Wybieram miasto początkowe przykładowo Warszawe to zestaw pojawia mi sie zawieszony w powietrzu, a na mapie nic nie ma. Robiłem spójność plików i nie pomogło. Czy ktoś ma jakiś pomysł, fix na tego niedziałającego polanda, czy jakies inne laczniki. Serio potrzebuje pomocy bo nie mam juz pomyslu co z tym zrobic.

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
08/03/2021 02:13 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Michaleczeq Offline
PR Team
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 333
Dołączył: 20/09/2016
Reputacja: 36
Podziękował: 78
Podziękowano mu 1026 raz(y)
Post: #9
RE: [ETS2] Problem z mapami
Gdzie malta, a gdzie PL.
Błąd mówi jasno - w miejscu gdzie mniej więcej pokazujesz na mapie są jakieś zdublowane modele. Zważywszy że ten węzeł leży na granicy sektorów, oznacza to że coś co się w tamtym rejonie wpina w PR'kę, ma lekko mówiąc z tym problemy. Przeanalizuj pod tym względem swoje mody i wtedy kombinuj z dezaktywowaniem map. Jak łatwo się domyśleć, wszelkie Macedonie, Malty, Paryże itd. nie graniczą z Polską, więc raczej odpadają. Ten problem występuje dość głęboko na terenach PR (łączniki na wschodzie zazwyczaj wpinają się w okolice Siedlc), co by świadczyło że problemem jest modyfikacja która może modyfikować tereny PR, a nie tylko się w nie wpinać. W oczy rzuca mi się "Południowa Polska 1:2"

Dla przykładu, jedna z osób na discordzie PR miała taki sam problem w Rzeszowie, czego powodem był mod przebudowujący Lwów. Wiele osób ma takie problemy z rusmapą czego powodem jest używanie złego łącznika przystosowanego pod sam PM.
08/03/2021 08:34 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: GAB , adamets2
GAB Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: [WWA]
Liczba postów: 35
Dołączył: 01/04/2020
Reputacja: 2
Podziękował: 8
Podziękowano mu 21 raz(y)
Post: #10
RE: [ETS2] Problem z mapami
Dla wszystkich osób mający podobny problem do mojego oznajmiam, że udało mi się go rozwiązać dając ten łącznik i umieszczając go pod SR9 1.39FIX: https://sharemods.com/pvxnkpd9y42d/ROEXa...4.scs.html


wywalając jednoczesnie łacznik v2 oraz ten: Image
Jak widać wiele osób tworzących duże zestawy map i pokazując je na yt leci w... bambuko i pokazuje tylko ze dziala po odpaleniu widoku mapy, nie sprawdzajac czy ma to odzwierciedlenie w rzeczywistości. Tak samo wydaję mi się ze nieprawdą jest że mapa Road to Aral nie działa na 1.39, bo wczesniej odpalajac gre na tym nieszczesnym łaczniku tepalem sie tam i wszystko bylo ok.

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09/03/2021 10:27 AM przez GAB.)
09/03/2021 10:26 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z mapami. Rpach3 18 1,867 15/06/2020 12:07 PM
Ostatni post: Rpach3
  Problem z mapami PM 2.43+PR 2.4.1+RM 2.0+YKS 1.9+RO 2.4 mateusz990 2 572 16/02/2020 04:25 PM
Ostatni post: mateusz990
  Problem z mapami Maciek11 0 384 11/05/2019 03:03 PM
Ostatni post: Maciek11

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa