Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brak cienia na modelu
Autor Wiadomość
PiekarniKk Online
piekarrrrrrrrrr
**
Użytkownik

Skąd: DPL
Liczba postów: 270
Dołączył: 26/05/2019
Reputacja: 4
Podziękował: 148
Podziękowano mu 221 raz(y)
Post: #1
Brak cienia na modelu
Siemka, mam problem - otóż nie ma cienia na modelu, a nie za bardzo wiem jak to zrobić, pomógłby ktoś? // za dobrą pomoc, wrzucam repke Big Grin

Przykładowy PIC (chodzi mi o rejke która została dodana w zmodzie)
Image

12/03/2021 06:20 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
GAB Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: [WWA]
Liczba postów: 35
Dołączył: 01/04/2020
Reputacja: 2
Podziękował: 8
Podziękowano mu 21 raz(y)
Post: #2
RE: Brak cienia na modelu
Otwórz maty notatnikiem i na górze gdzie masz przypisane efekty (dif, spec, lum, env itp) dopisz .shadow

a i przy okazji sobie ściemnij tą rejke dajac wieksza wartosc diffuse

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12/03/2021 06:48 PM przez GAB.)
12/03/2021 06:47 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: PiekarniKk
PiekarniKk Online
piekarrrrrrrrrr
**
Użytkownik

Skąd: DPL
Liczba postów: 270
Dołączył: 26/05/2019
Reputacja: 4
Podziękował: 148
Podziękowano mu 221 raz(y)
Post: #3
RE: Brak cienia na modelu
(12/03/2021 06:47 PM)GAB napisał(a):  Otwórz maty notatnikiem i na górze gdzie masz przypisane efekty (dif, spec, lum, env itp) dopisz .shadow

a i przy okazji sobie ściemnij tą rejke dajac wieksza wartosc diffuse

a gdzie znajdę maty? - bo raczej w zmod tego nie otworze

12/03/2021 06:51 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
GAB Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: [WWA]
Liczba postów: 35
Dołączył: 01/04/2020
Reputacja: 2
Podziękował: 8
Podziękowano mu 21 raz(y)
Post: #4
RE: Brak cienia na modelu
(12/03/2021 06:51 PM)PiekarniKk napisał(a):  
(12/03/2021 06:47 PM)GAB napisał(a):  Otwórz maty notatnikiem i na górze gdzie masz przypisane efekty (dif, spec, lum, env itp) dopisz .shadow

a i przy okazji sobie ściemnij tą rejke dajac wieksza wartosc diffuse

a gdzie znajdę maty? - bo raczej w zmod tego nie otworze
Powiedziałem ci że otwierasz notatnikiem, a znajdziesz je w archiwum .scs moda. Jak dodawałeś rejke w zmodzie to chyba wiesz jakich matów używa i które musisz zedytować.

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
12/03/2021 06:58 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: PiekarniKk
PiekarniKk Online
piekarrrrrrrrrr
**
Użytkownik

Skąd: DPL
Liczba postów: 270
Dołączył: 26/05/2019
Reputacja: 4
Podziękował: 148
Podziękowano mu 221 raz(y)
Post: #5
RE: Brak cienia na modelu
(12/03/2021 06:58 PM)GAB napisał(a):  
(12/03/2021 06:51 PM)PiekarniKk napisał(a):  
(12/03/2021 06:47 PM)GAB napisał(a):  Otwórz maty notatnikiem i na górze gdzie masz przypisane efekty (dif, spec, lum, env itp) dopisz .shadow

a i przy okazji sobie ściemnij tą rejke dajac wieksza wartosc diffuse

a gdzie znajdę maty? - bo raczej w zmod tego nie otworze
Powiedziałem ci że otwierasz notatnikiem, a znajdziesz je w archiwum .scs moda. Jak dodawałeś rejke w zmodzie to chyba wiesz jakich matów używa i które musisz zedytować.

Ja wiedziałem że notatnikiem, ale nadal nie wiem jaki dokładnie plik chodzi - exportować maty czy bawić się na .tobj czy jeszcze inaczej // sorka za moje nie rozgarnięcie, ale dziś mój mózg nie pracuje tak jak bym chciał

12/03/2021 07:05 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
PiekarniKk Online
piekarrrrrrrrrr
**
Użytkownik

Skąd: DPL
Liczba postów: 270
Dołączył: 26/05/2019
Reputacja: 4
Podziękował: 148
Podziękowano mu 221 raz(y)
Post: #6
RE: Brak cienia na modelu
dobra, już zrobiłem - dzięki GAB za pomoc

12/03/2021 07:10 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  [Blender] brak możliwości zaimportowania modelu _Y0ogi_ 5 685 14/04/2020 03:29 PM
Ostatni post: _Y0ogi_

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa