Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z DLC!!!
Autor Wiadomość
basix1830 Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 3
Dołączył: 23/04/2021
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #1
Sad Problem z DLC!!!
Witam,
Mam poważny problem z DLC Iberia. Problem polega na tym, że po wydaniu Iberii zakupiłam DLC na stemie, pobrało mi się, włączyłam etsa i wjeżdżając w mapę Iberii nagle zaczeło mi się ścinać. Próbowałam od nowa z innego kraju jechać do Iberii i jak tylko wjechałam w mapę Hiszpanii to dalej zaczeło się ścinać. Próbowałam bez modów, kombinowałam z grafiką, wyczyściłam laptopa, zmieniłam pastę, pousuwałam niepotrzebne pliki by zwolnić miejsce trochę na dysku i nic to nie dało. Wydaję mi się też, że tylko w Hiszpanii nocą mam mało fps i w tedy na maxa się tnie (programu nie mam). Czy może jak bedzię jakaś w najbliższym czasie najnowsza aktualizacja to czy to pomoże, czy to właśnie zależy od aktualizacji? I czy jak zakupię SSD to też pomoże? Bardzo proszę o pomoc, chcę już zwiedzić tereny Iberii, bo pieniądze wydane a DLC nie działa. Sad Sad Sad

Mój sprzęt:
Laptop ASUS X540LJ
Procesor Intel Core i3-5005U CPU 2.00 GHZ
Ram 4 GB
Karta graficzna NVIDIA Geforce 920M

Z góry dziękuję Smile
23/04/2021 03:42 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
adamets2 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 138
Dołączył: 03/10/2020
Reputacja: 1
Podziękował: 81
Podziękowano mu 46 raz(y)
Post: #2
RE: Problem z DLC!!!
(23/04/2021 03:42 PM)basix1830 napisał(a):  Witam,
Mam poważny problem z DLC Iberia. Problem polega na tym, że po wydaniu Iberii zakupiłam DLC na stemie, pobrało mi się, włączyłam etsa i wjeżdżając w mapę Iberii nagle zaczeło mi się ścinać. Próbowałam od nowa z innego kraju jechać do Iberii i jak tylko wjechałam w mapę Hiszpanii to dalej zaczeło się ścinać. Próbowałam bez modów, kombinowałam z grafiką, wyczyściłam laptopa, zmieniłam pastę, pousuwałam niepotrzebne pliki by zwolnić miejsce trochę na dysku i nic to nie dało. Wydaję mi się też, że tylko w Hiszpanii nocą mam mało fps i w tedy na maxa się tnie (programu nie mam). Czy może jak bedzię jakaś w najbliższym czasie najnowsza aktualizacja to czy to pomoże, czy to właśnie zależy od aktualizacji? I czy jak zakupię SSD to też pomoże? Bardzo proszę o pomoc, chcę już zwiedzić tereny Iberii, bo pieniądze wydane a DLC nie działa. Sad Sad Sad

Mój sprzęt:
Laptop ASUS X540LJ
Procesor Intel Core i3-5005U CPU 2.00 GHZ
Ram 4 GB
Karta graficzna NVIDIA Geforce 920M

Z góry dziękuję Smile

A to się dzieje wyłącznie na Iberii ? Po aktualizacji 1.40 użytkownicy raportują spadki fps, ale w całej grze... Więc to bardzo dziwna sytuacja... Czyżby jak mówił Wujek Bohun (którego gorąco tu pozdrawiam Smile ) rzeczywiście w Iberii był większy traffic ?

Od 10 lat nie grałem w żadną grę i myślałem, że już do końca życia w nic nie zagram i we wrześniu 2020r ODKRYŁEM TĄ GENIALNĄ GRĘ jaką jest ETS2/ATS i nic już nie jest takie, jak wcześniej... Smile
23/04/2021 03:49 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
basix1830 Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 3
Dołączył: 23/04/2021
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #3
RE: Problem z DLC!!!
(23/04/2021 03:49 PM)adamets2 napisał(a):  
(23/04/2021 03:42 PM)basix1830 napisał(a):  Witam,
Mam poważny problem z DLC Iberia. Problem polega na tym, że po wydaniu Iberii zakupiłam DLC na stemie, pobrało mi się, włączyłam etsa i wjeżdżając w mapę Iberii nagle zaczeło mi się ścinać. Próbowałam od nowa z innego kraju jechać do Iberii i jak tylko wjechałam w mapę Hiszpanii to dalej zaczeło się ścinać. Próbowałam bez modów, kombinowałam z grafiką, wyczyściłam laptopa, zmieniłam pastę, pousuwałam niepotrzebne pliki by zwolnić miejsce trochę na dysku i nic to nie dało. Wydaję mi się też, że tylko w Hiszpanii nocą mam mało fps i w tedy na maxa się tnie (programu nie mam). Czy może jak bedzię jakaś w najbliższym czasie najnowsza aktualizacja to czy to pomoże, czy to właśnie zależy od aktualizacji? I czy jak zakupię SSD to też pomoże? Bardzo proszę o pomoc, chcę już zwiedzić tereny Iberii, bo pieniądze wydane a DLC nie działa. Sad Sad Sad

Mój sprzęt:
Laptop ASUS X540LJ
Procesor Intel Core i3-5005U CPU 2.00 GHZ
Ram 4 GB
Karta graficzna NVIDIA Geforce 920M

Z góry dziękuję Smile

A to się dzieje wyłącznie na Iberii ? Po aktualizacji 1.40 użytkownicy raportują spadki fps, ale w całej grze... Więc to bardzo dziwna sytuacja... Czyżby jak mówił Wujek Bohun (którego gorąco tu pozdrawiam Smile ) rzeczywiście w Iberii był większy traffic ?

Najgorzej w Iberii, jak jeździłam po Niemczech czy w Polsce po aktualizacji to momentami też sie ścinało, ale dało się wytrzymać. W Iberii totalna masakra jak tylko wjadę w nią to cieżko etsa wyłączyć, czasami przez menedżera zadań muszę go wyłączyć.
23/04/2021 03:54 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
superpiotr4 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 124
Dołączył: 02/09/2019
Reputacja: 6
Podziękował: 36
Podziękowano mu 20 raz(y)
Post: #4
RE: Problem z DLC!!!
(23/04/2021 03:54 PM)basix1830 napisał(a):  
(23/04/2021 03:49 PM)adamets2 napisał(a):  
(23/04/2021 03:42 PM)basix1830 napisał(a):  Witam,
Mam poważny problem z DLC Iberia. Problem polega na tym, że po wydaniu Iberii zakupiłam DLC na stemie, pobrało mi się, włączyłam etsa i wjeżdżając w mapę Iberii nagle zaczeło mi się ścinać. Próbowałam od nowa z innego kraju jechać do Iberii i jak tylko wjechałam w mapę Hiszpanii to dalej zaczeło się ścinać. Próbowałam bez modów, kombinowałam z grafiką, wyczyściłam laptopa, zmieniłam pastę, pousuwałam niepotrzebne pliki by zwolnić miejsce trochę na dysku i nic to nie dało. Wydaję mi się też, że tylko w Hiszpanii nocą mam mało fps i w tedy na maxa się tnie (programu nie mam). Czy może jak bedzię jakaś w najbliższym czasie najnowsza aktualizacja to czy to pomoże, czy to właśnie zależy od aktualizacji? I czy jak zakupię SSD to też pomoże? Bardzo proszę o pomoc, chcę już zwiedzić tereny Iberii, bo pieniądze wydane a DLC nie działa. Sad Sad Sad

Mój sprzęt:
Laptop ASUS X540LJ
Procesor Intel Core i3-5005U CPU 2.00 GHZ
Ram 4 GB
Karta graficzna NVIDIA Geforce 920M

Z góry dziękuję Smile

A to się dzieje wyłącznie na Iberii ? Po aktualizacji 1.40 użytkownicy raportują spadki fps, ale w całej grze... Więc to bardzo dziwna sytuacja... Czyżby jak mówił Wujek Bohun (którego gorąco tu pozdrawiam Smile ) rzeczywiście w Iberii był większy traffic ?

Najgorzej w Iberii, jak jeździłam po Niemczech czy w Polsce po aktualizacji to momentami też sie ścinało, ale dało się wytrzymać. W Iberii totalna masakra jak tylko wjadę w nią to cieżko etsa wyłączyć, czasami przez menedżera zadań muszę go wyłączyć.

Podeślij game.log na Pastebin.com. Po drugie powiedz na jakich ustawieniach graficznych grasz? I po trzecie, powiedz jak u ciebie wygląda zużycie RAM-u?

Big GrinBig Grin Jeżeli wam pomogłem, lub spodobały się moje poradniki, zawsze możecie zostawić punkcik reputacji lub podziękowanie, będzie bardzo dla mnie miło ale do niczego was nie zmuszam.

ETS2 odkryłem już w kwietniu 2019 roku i tak mnie się gra spodobała, że już we wrześniu ją zakupiłem. Bardzo mi się ona podoba.
23/04/2021 05:55 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
basix1830 Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 3
Dołączył: 23/04/2021
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #5
RE: Problem z DLC!!!
(23/04/2021 05:55 PM)superpiotr4 napisał(a):  
(23/04/2021 03:54 PM)basix1830 napisał(a):  
(23/04/2021 03:49 PM)adamets2 napisał(a):  
(23/04/2021 03:42 PM)basix1830 napisał(a):  Witam,
Mam poważny problem z DLC Iberia. Problem polega na tym, że po wydaniu Iberii zakupiłam DLC na stemie, pobrało mi się, włączyłam etsa i wjeżdżając w mapę Iberii nagle zaczeło mi się ścinać. Próbowałam od nowa z innego kraju jechać do Iberii i jak tylko wjechałam w mapę Hiszpanii to dalej zaczeło się ścinać. Próbowałam bez modów, kombinowałam z grafiką, wyczyściłam laptopa, zmieniłam pastę, pousuwałam niepotrzebne pliki by zwolnić miejsce trochę na dysku i nic to nie dało. Wydaję mi się też, że tylko w Hiszpanii nocą mam mało fps i w tedy na maxa się tnie (programu nie mam). Czy może jak bedzię jakaś w najbliższym czasie najnowsza aktualizacja to czy to pomoże, czy to właśnie zależy od aktualizacji? I czy jak zakupię SSD to też pomoże? Bardzo proszę o pomoc, chcę już zwiedzić tereny Iberii, bo pieniądze wydane a DLC nie działa. Sad Sad Sad

Mój sprzęt:
Laptop ASUS X540LJ
Procesor Intel Core i3-5005U CPU 2.00 GHZ
Ram 4 GB
Karta graficzna NVIDIA Geforce 920M

Z góry dziękuję Smile

A to się dzieje wyłącznie na Iberii ? Po aktualizacji 1.40 użytkownicy raportują spadki fps, ale w całej grze... Więc to bardzo dziwna sytuacja... Czyżby jak mówił Wujek Bohun (którego gorąco tu pozdrawiam Smile ) rzeczywiście w Iberii był większy traffic ?

Najgorzej w Iberii, jak jeździłam po Niemczech czy w Polsce po aktualizacji to momentami też sie ścinało, ale dało się wytrzymać. W Iberii totalna masakra jak tylko wjadę w nią to cieżko etsa wyłączyć, czasami przez menedżera zadań muszę go wyłączyć.

Podeślij game.log na Pastebin.com. Po drugie powiedz na jakich ustawieniach graficznych grasz? I po trzecie, powiedz jak u ciebie wygląda zużycie RAM-u?

https://pastebin.com/WE0rtQf0

Skalowanie 100%, na wysokich, próbowałam na średnich, ale to bez różnicy. Dodam że sychronizację pionową mam wyłączoną i antyaliasing już też mam wyłączony
RAM zużyciu 2,5 GB
24/04/2021 09:44 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Information Problem z niektórymi DLC i modami xWilkuJrPLx 1 510 02/10/2020 07:16 AM
Ostatni post: xWilkuJrPLx
  Problem z dlc.krone mateusz990 13 2,075 08/06/2019 03:53 PM
Ostatni post: mateusz990

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa