Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 1 głosów - 5 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prawie wszystko oprócz ROS, EAA, Australia - na 1.40
Autor Wiadomość
adamets2 Offline
Vip
***
ViP

Skąd:
Liczba postów: 171
Dołączył: 03/10/2020
Reputacja: 1
Podziękował: 119
Podziękowano mu 62 raz(y)
Post: #1
Prawie wszystko oprócz ROS, EAA, Australia - na 1.40
To jest moja mapa COMBO pod ETS2 1.40 - UWAGA WAŻNE - wraz z Iberią. Dwa mody tj. Finmark mod i Red Sea Map 1.3 już wymagają Iberii. Ponadto najnowszy ROEX 3.0 (narazie jest tylko płatny) w którym już połączono Turcję. Nie ma tu ROS bo są z nim ogromne problemy z połączeniem z innymi modami. Zamiast tego jest SibirMap, ale ROS też będzie w przyszłości jak wróci mi ochota na te tereny, a na pewno wróci.... Na obrazku mody z początku/końca każdej strony się powtarzają - to oczywiście dla czytelności. W rzeczywistości są pojedynczo. Na mapce są najnowsze "nowinki" jak Road to Asia czy ROEX w wersji 3.0 Jupi

Image

Na mapce z braku czasu pojeździłem tylko chwilę kamerą 0 po PR i granicy wschodniej. Nic nie wywaliło. Tak samo ładuje się mapka i nic nie crashuje. Oczywiście mapa jest wielka więc na połączeniach od ROEXa, które są obecnie nowe może coś być nie tak jak i w innych sektorach. Nie pozostaje mi nic innego jak po niej jeździć Smile Jak tylko znajdę jakiś błąd będę analizować sprawę i dam tu znać. Jeśli ktokolwiek by zauważył tu u mnie jakąś złą kolejność to proszę się odzywać w wątku.

Procedura w jaki sposób przeszedłem z 1.39: sprzedałem wszystkie garaże, zaparkowałem w garażu głównym jaki stworzyłem na początku samej gry, jeszcze na mapce wyłącznie od SCS Software. Następnie w MM usunąłem wszystkie mody, a następnie ręcznie usunąłem je z katalogu MOD. Następnie ściągnąłem wszystkie najnowsze mody jakie są pod 1.40 i wgrałem do katalogu MOD, a potem dodałem w MM. Działa... Smile Save z wersji 1.39 się wgrywają bez problemu.

Dodatkowo napiszę parę słów o płynności. Na chwilę obecną nie mam żadnych innych modów oprócz mapowych, nawet bibelotów do gabloty od Sisla. Gra pod 1.40 chodzi płynnie. Przynajmniej po PR.

Napiszę jeszcze, że bardzo polecam przesiadkę na 1.40 bo grafika jest mega Smile Nie tylko te wszystkie odblaski od światła, ale czytelniejsza, ostrzejsza jest całość.

Mapkę stworzyłem w oparciu o zalecenia z naszego forum oraz forów: ROEX, PM, PR jak i twórców z YT

Od 10 lat nie grałem w żadną grę i myślałem, że już do końca życia w nic nie zagram i we wrześniu 2020r ODKRYŁEM TĄ GENIALNĄ GRĘ jaką jest ETS2/ATS i nic już nie jest takie, jak wcześniej... Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09/06/2021 10:13 AM przez adamets2.)
08/06/2021 05:37 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: err1911
romek-5 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Podkarpacie, RZ
Liczba postów: 88
Dołączył: 06/11/2014
Reputacja: 5
Podziękował: 52
Podziękowano mu 113 raz(y)
Post: #2
RE: Prawie wszystko oprócz ROS, EAA, Australia - na 1.40
Image

Takie coś od Siebie dokładam. Autor: GMC Logistics.
https://www.youtube.com/watch?v=QBnvGWy6ZXE
https://drive.google.com/file/d/1QbBy1Nt...Cgkwy/view
10/06/2021 05:33 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: adamets2 , err1911
adamets2 Offline
Vip
***
ViP

Skąd:
Liczba postów: 171
Dołączył: 03/10/2020
Reputacja: 1
Podziękował: 119
Podziękowano mu 62 raz(y)
Post: #3
RE: Prawie wszystko oprócz ROS, EAA, Australia - na 1.40
Niestety zarówno na moim ustawieniu jak i podanym przez romek-5 wywala grę do pulpitu w sektorze moda: Polska Południowa 1.3 jak się jedzie drogą do nowego miasta - Nowego Sącza. Wywala grę w okolicach Brzeska lub kamerą 0 kawałek za Krosnem. Mam też ten fix: Southern Poland fixes, ale to nic nie daje.

edit// sprawdziłem na ustawieniach jakie podaje sam ROEX (dokładnie tak jak podali ustawienia w MM) więc podstawowe mody: PR/PM/RusMapa/ROEX i w okolicach Krosna na mapie 0 (nawet bez Polski Płd) crashuje od czasu do czasu. Z Polską Płd. crashuje momentalnie w okolicach Rzeszowa, Krosna, Brzeska... Bez Roexa działa bez zarzutu. Zauważyłem, że na linii ROEX - Polska bez przerwy są jakieś problemy. Tak już też bywało pod 1.39.

Nie pozostaje nic innego jak Polskę eksplorować bez ROEXA póki się to nie wyjaśni.

edit// sprawa wyjaśniona przez twórcę ROEXa - Polska Południowa jest niekompatybilna z ROEX ponieważ zajmuje tereny połączenia ROEX - PM/PR. Co prawda niektórzy jeżdżą tam bez crashu, ale do końca nie wiadomo dokładnie dlaczego no i randomowo może wystąpić. Np. u mnie na profilu głównym gdzie gram od 8 miesięcy, mam własną ciężarówkę itd gra crashowała zawsze o tyle na profilu testowym (z Polską Południową przesuniętą na samą górę) jak się jechało w stronę Brzeska/ Nowego Sącza było ok, ale z powrotem crashowała.

Tak czy inaczej jest to jasne, że ten mod będzie stwarzał problemy.

edit// po małym śledztwie (48 godzin walki) udało mi się ustalić co się dzieje. W okolicach Rzeszowa jest dziwny błąd bo w zależności od kierunku jazdy gra albo crashuje albo nie Smile I tak jadąc z Krosna koło Rzeszowa zawsze crashuje (nawet bez Polski Południowej), ale już jadąc z Brzeska do Krosna jest ok i tak samo z Rzeszowa do Brzeska. I to nawet jak nie ma moda Polska Południowa gra crashuje z Krosna do Rzeszowa.

Natomiast to jest na tyle mały problem, że zostawiłem sobie Polskę Południową i jeżdżę po tej mapce combo bez większych problemów.

Od 10 lat nie grałem w żadną grę i myślałem, że już do końca życia w nic nie zagram i we wrześniu 2020r ODKRYŁEM TĄ GENIALNĄ GRĘ jaką jest ETS2/ATS i nic już nie jest takie, jak wcześniej... Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19/06/2021 11:42 AM przez adamets2.)
12/06/2021 12:08 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Bozo , err1911
Selevan Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 7
Dołączył: 06/04/2021
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #4
RE: Prawie wszystko oprócz ROS, EAA, Australia - na 1.40
Eee, będzie to, lub prawie wszystko z tego działać bez iberii?
02/08/2021 06:28 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
adamets2 Offline
Vip
***
ViP

Skąd:
Liczba postów: 171
Dołączył: 03/10/2020
Reputacja: 1
Podziękował: 119
Podziękowano mu 62 raz(y)
Post: #5
RE: Prawie wszystko oprócz ROS, EAA, Australia - na 1.40
(02/08/2021 06:28 PM)Selevan napisał(a):  Eee, będzie to, lub prawie wszystko z tego działać bez iberii?

Tak - będzie.

Finmark mod i Red Sea Map 1.3 wymagają Iberii, reszta nie. Ale oczywiście musisz mieć grę z update 1.40

Od 10 lat nie grałem w żadną grę i myślałem, że już do końca życia w nic nie zagram i we wrześniu 2020r ODKRYŁEM TĄ GENIALNĄ GRĘ jaką jest ETS2/ATS i nic już nie jest takie, jak wcześniej... Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03/08/2021 10:47 AM przez adamets2.)
03/08/2021 10:45 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: err1911
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Prawie wszystko oprócz EAA, Australia - na 1.39 adamets2 24 2,161 24/05/2021 08:26 PM
Ostatni post: Selevan
  Mega mapy Promods/TSM/ROS/EEA/Vanessa/ROEX itp. zamek9 1 1,382 27/03/2019 01:23 PM
Ostatni post: zamek9
Thumbs Up ETS2 1.31- Promods, RM,SR,RE,PolR,ParR,Emden,Scandi,YKS Tur,GS,PZ,EAA,China,ROS Gorion 5 3,176 05/08/2018 06:09 AM
Ostatni post: barzyga
Smile Moje mapy PM, PR, RM, ROS, SR, EAA, PJ, ROC, TURKEY, EGIPT i inne+ fixy i inne mody err1911 7 4,003 28/03/2018 02:05 PM
Ostatni post: szczepek25

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa