Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponownie spakowany mod do scs nie działa
Autor Wiadomość
raventes Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 53
Dołączył: 06/01/2020
Reputacja: 1
Podziękował: 9
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #1
Ponownie spakowany mod do scs nie działa
Witam ponownie Smile

Zwracam się do Was z prośbą o przypomnienie jak należy postępować. Mianowicie chcę wrócić do tworzenia fizyki do gry. W tym celu pobrałem 1 z brzegu mod z fizyką zgodny z wersją 1.40 ( sprawdzałem i działa ). Problemem jest to, że przestaje działać gdy go ponownie spakuję, a postępuję następująco:

1. Wypakowuję SCS Extractorem
2. Nanoszę zmiany
3. Pakuję 7-ZIP zmieniając rozszerzenie przed spakowaniem z ZIP na SCS
4. Zaznaczam " bez kompresji ", pakuję dodaję mod do gry, zaznaczam w grze i nic. Mod po prostu nie działa. Nawet jak spakuję ten sam mod bez żadnych zmian, to też nie działa.

Co robię źle?
24/06/2021 07:44 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Adam.J Online
Map Maker na Emeryturze.
****
Trucker

Skąd: Rzeszów
Liczba postów: 1,037
Dołączył: 05/12/2014
Reputacja: 76
Podziękował: 2555
Podziękowano mu 1134 raz(y)
Post: #2
RE: Ponownie spakowany mod do scs nie działa
Pokaż jak wygląda w okienku zip po otworzeniu ten twój mod

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
24/06/2021 08:50 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
raventes Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 53
Dołączył: 06/01/2020
Reputacja: 1
Podziękował: 9
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #3
RE: Ponownie spakowany mod do scs nie działa
Sorki ale nie łapię. W jakim okienku po otworzeniu?
24/06/2021 10:05 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Szymuś. Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 222
Dołączył: 31/12/2018
Reputacja: 2
Podziękował: 137
Podziękowano mu 171 raz(y)
Post: #4
RE: Ponownie spakowany mod do scs nie działa
Przypuszczam, że chodzi mu o to.

Image

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25/06/2021 10:40 AM przez Szymuś..)
25/06/2021 10:40 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
raventes Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 53
Dołączył: 06/01/2020
Reputacja: 1
Podziękował: 9
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #5
RE: Ponownie spakowany mod do scs nie działa
A jeśli o to chodzi to proszę:

Image
25/06/2021 10:56 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Adam.J Online
Map Maker na Emeryturze.
****
Trucker

Skąd: Rzeszów
Liczba postów: 1,037
Dołączył: 05/12/2014
Reputacja: 76
Podziękował: 2555
Podziękowano mu 1134 raz(y)
Post: #6
RE: Ponownie spakowany mod do scs nie działa
(25/06/2021 10:56 AM)raventes napisał(a):  A jeśli o to chodzi to proszę:

Image

Chodziło mi o taki widok

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
25/06/2021 06:56 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
raventes Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 53
Dołączył: 06/01/2020
Reputacja: 1
Podziękował: 9
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #7
RE: Ponownie spakowany mod do scs nie działa
A to w takim razie proszę:

Image

Są to dokładnie te same pliki co w oryginale ( modyfikowałem tylko physics.sii, oraz physics_interior_camera.sii w ścieżce def / vehicle )
25/06/2021 08:21 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Lodomirel Offline
:))
**
Użytkownik

Skąd: LBI
Liczba postów: 225
Dołączył: 28/10/2018
Reputacja: 10
Podziękował: 293
Podziękowano mu 184 raz(y)
Post: #8
RE: Ponownie spakowany mod do scs nie działa
też często w 7zip tak miałem, nie używam go i pakuję tylko w WINrar. Spakuj w WinRar, nawet z kompresją (nic nie zmieniaj w poziomie kompresji), kliknij .zip i zmień na .scs. Powinno działać Cool

W skrócie:
7zip niech ci służy do rozpakowywania, bo nie trzeba cały czas SCS Extractora
WinRar niech służy do pakowania, takim sposobem jak napisałem wyżej


26/06/2021 09:36 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
raventes Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 53
Dołączył: 06/01/2020
Reputacja: 1
Podziękował: 9
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #9
RE: Ponownie spakowany mod do scs nie działa
Problem w tym, że niestety pakowanie WinRar - em nic nie zmienia, tak więc to nie tutaj leży problem.
26/06/2021 09:49 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Michaleczeq Offline
PR Team
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 370
Dołączył: 20/09/2016
Reputacja: 38
Podziękował: 79
Podziękowano mu 1117 raz(y)
Post: #10
RE: Ponownie spakowany mod do scs nie działa
@raventes Dalej nie pokazałeś tego o co prosił Adam, a co jest bardzo ważne. Przeczytaj jeszcze raz o co DOKŁADNIE prosił:

(24/06/2021 08:50 PM)Adam.J napisał(a):  Pokaż jak wygląda w okienku zip po otworzeniu ten twój mod

Nie w folderze ...
26/06/2021 10:16 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Nie działa konsola w grze lukcio30 1 201 22/06/2021 01:43 PM
Ostatni post: romek-5
  Kamera 0, ale nie działa F9. kamilkamil2828 3 1,663 06/01/2021 02:28 PM
Ostatni post: Kukasz
  Nie działa deszcz, dziwny znak na rejestracjach Nicram 8 1,212 17/12/2020 12:15 PM
Ostatni post: Przemko
  Nie działa multiplayer po aktualizacji ETS2 - steam Majeranek 2 791 15/04/2020 07:41 PM
Ostatni post: Majeranek
  Mod na 1.33 nie jeździ Norbiii57 2 528 06/02/2019 05:13 AM
Ostatni post: Norbiii57

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa