Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Map edytor nie zmienia nic na mapie.
Autor Wiadomość
KubaNaSzlaku Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 23
Dołączył: 26/11/2017
Reputacja: 0
Podziękował: 8
Podziękowano mu 13 raz(y)
Post: #1
Map edytor nie zmienia nic na mapie.
Siemka, Używając map edytora na 1.40 z mapa poland rebuilding i promods, problem wygląda tak że używajac map edytora mogę edytować mapę, zapisze to, zapisuje sie w user_map. Wczytam to poprzez funkcje open i dziala. W momencie kiedy spakuje to przez winrara bez kompresji (z rowniez) w grze wczyta mape ale nie widać całkowicie moich edycji, nic sie nie zmienia, jest jak było. Może komus z was uda mi sie pomoc. Licze bardzo na was!
10/10/2021 07:34 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
BaKing Offline
Wsiok z Radomia
***
ViP

Skąd: Radom, Mazowieckie
Liczba postów: 387
Dołączył: 25/11/2019
Reputacja: 16
Podziękował: 175
Podziękowano mu 390 raz(y)
Post: #2
RE: Map edytor nie zmienia nic na mapie.
Nie wiem jak to za bardzo wytłumaczyć, takiej prostoty, jak masz folder user_map to nie kombinuj tylko wejdź do gry i wczytaj to tylko że jak tam masz PR i PM to kolejność musi być taka że najpierw promods potem poland i na samej górze twoja mapa tak najłatwiej i najlepiej. Jeśli chcesz spakować mapę i jako scs to wchodzisz do folderu user map i cała zawartość co jest tam pakujesz, najlepiej te sektory które edytowałeś by nie zabieeraly dużo miejsca. Potem ten twój spakowany plik przenosisz do mod i taka sama kolejność jak z user map tyle że zamiast user map to dajesz tam twój plik

10/10/2021 09:44 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
KubaNaSzlaku Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 23
Dołączył: 26/11/2017
Reputacja: 0
Podziękował: 8
Podziękowano mu 13 raz(y)
Post: #3
RE: Map edytor nie zmienia nic na mapie.
No i tu właśnie o to chodzi, ze wczytujac user_map lub powiedzmy user_map.scs w grze nie zachodzą żadne zmiany, za to map edytor jak wczytam plik z user_map już je widzi. Gdyby było to takie proste nie zakładałbym tematu
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10/10/2021 11:35 PM przez KubaNaSzlaku.)
10/10/2021 11:35 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
BaKing Offline
Wsiok z Radomia
***
ViP

Skąd: Radom, Mazowieckie
Liczba postów: 387
Dołączył: 25/11/2019
Reputacja: 16
Podziękował: 175
Podziękowano mu 390 raz(y)
Post: #4
RE: Map edytor nie zmienia nic na mapie.
No bo żeby zrobić plik scs to nie możesz user map tylko musisz wejść do folderu i jego zawartosc by tam był folder map dopiero ci zaczyta

11/10/2021 06:11 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
KubaNaSzlaku Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 23
Dołączył: 26/11/2017
Reputacja: 0
Podziękował: 8
Podziękowano mu 13 raz(y)
Post: #5
RE: Map edytor nie zmienia nic na mapie.
Nie probuj ze mnie robic debila ziomek, jesli spakuje folder map, z wybranymi sektorami i wogole jako plik .scs Nic sie w grze nie zmienia, jesli sprobuje wczytac sam folder user_map tez nic sie nie zmieni. Jakby gra nie widziala mojej edycji.
11/10/2021 03:52 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
KubaNaSzlaku Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 23
Dołączył: 26/11/2017
Reputacja: 0
Podziękował: 8
Podziękowano mu 13 raz(y)
Post: #6
RE: Map edytor nie zmienia nic na mapie.
Na wersji 1.41 to samo. Wiec problem dalej aktualny
12/10/2021 06:52 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Michaleczeq Offline
PR Team
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 407
Dołączył: 20/09/2016
Reputacja: 44
Podziękował: 79
Podziękowano mu 1271 raz(y)
Post: #7
RE: Map edytor nie zmienia nic na mapie.
W takim razie po prostu musisz źle ładować lub pakować te zmiany. Lepiej będzie jak porobisz fotki jak to u ciebie wygląda (w modach oraz zawartość twojego moda)
12/10/2021 07:14 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
KubaNaSzlaku Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 23
Dołączył: 26/11/2017
Reputacja: 0
Podziękował: 8
Podziękowano mu 13 raz(y)
Post: #8
RE: Map edytor nie zmienia nic na mapie.
Zaraz zrobie ss i podlinkuje
12/10/2021 07:23 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
KubaNaSzlaku Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 23
Dołączył: 26/11/2017
Reputacja: 0
Podziękował: 8
Podziękowano mu 13 raz(y)
Post: #9
RE: Map edytor nie zmienia nic na mapie.
tu jest baza. Pousuwalem tylko domek obok tego gdzie brama sie otwiera, lecz po wgraniu moda z mapka domek dalej stoi.
Image
tu link do mapy
https://sharemods.com/pe3vgf55mkaw/zzzzz...a.zip.html
Pm + Pr 1.40
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13/10/2021 09:04 PM przez Michal_Z_gno.)
13/10/2021 07:54 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Michal_Z_gno Online
..::Administrator::..
*******
Administrator

Skąd: Gniezno
Liczba postów: 15,104
Dołączył: 08/10/2010
Reputacja: 630
Podziękował: 33772
Podziękowano mu 15435 raz(y)
Post: #10
RE: Map edytor nie zmienia nic na mapie.
A jaką masz kolejność modów Pytajnik
Bo ogólnie twoja modyfikacja powinna być w menagerze modów nad PM, PR i wszelkimi fixami do tych map (najlepiej dać ją od razu na samą górę nad wszelkie inne mody).

Jeśli chodzi o zawartość pliku .scs to musi wyglądać tak:
Image
czyli w pliku .scs folder map a w nim folder z sektorami i pliki mapy (u mnie akutat nazwa wlkp bo to mapka na osobnym module).


Ps. Otworzyłem sobie ten link i już wszystko wiadomo a konkretniej źle zapisałeś mapę bo jeśli jest to dodatek do Polanda to nazwa mapki musi być taka jak jest standardowo w grze a ty zapisałeś ją jakby miało to być na osobny moduł.
Image
Czyli zamiast Twojego Mapunia powinno być tam europe
Ogólnie to teraz musisz odpalić edytora i zapisać to prawidłowo i będzie działać.

Image
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13/10/2021 09:18 PM przez Michal_Z_gno.)
13/10/2021 09:06 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Question Nie potrafię dodać dźwięków na mapie takich jak np. dzwony kosciola studioubobra 6 204 09/06/2022 08:15 PM
Ostatni post: studioubobra
  Firmy-Map Edytor ETS 2 mateusz990 5 759 06/02/2021 06:41 PM
Ostatni post: mateusz990
  Map editor nie zapisuje MacMax 1 635 09/08/2020 07:37 PM
Ostatni post: Tymuś
  Problem na oryginalnej mapie... kinio12 3 1,294 07/03/2018 03:48 PM
Ostatni post: Hardcor123
  map edytor źle zapisuje mapę sasiad89993 9 4,125 25/12/2015 10:05 PM
Ostatni post: kamillo2012

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa