Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z Map edytorem
Autor Wiadomość
BaToNxpompa Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 181
Dołączył: 27/09/2015
Reputacja: 4
Podziękował: 181
Podziękowano mu 124 raz(y)
Post: #1
Problem z Map edytorem
Witam, jako iż znalazłem chwilę wolnego czasu to zabrałem się ponownie za grzebanie przy bazie, ale mam problem. Otóż gdy uruchomię ME to pokazuje mi zupełnie inaczej odwzorowane miejsce niż w grze. Zwracam się do Was z ogromną prośbą znalezienia przyczyny, bo ja już próbowałem reinstall i nic nie pomogło. Dla jasności załączę zdjęcia poniżej, za każdą odpowiedź kierującą na trop zwalczenia tego błędu nagrodzę plusikiem. Pozdrawiam Cool


Tak wygląda miejsce w grze
Image
Tak wygląda miejsce w map edytorze
Image

Huh Dodam, że jak próbuję jakiekolwiek zmiany nanieść na mapę to crashuje mi grę.

Image
26/01/2022 09:31 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Michal_Z_gno Offline
..::Administrator::..
*******
Administrator

Skąd: Gniezno
Liczba postów: 15,104
Dołączył: 08/10/2010
Reputacja: 629
Podziękował: 33734
Podziękowano mu 15434 raz(y)
Post: #2
RE: Problem z Map edytorem
Podaj log z gry, napisz jak dokładnie zapisujesz tą bazę w edytorze (pod jaką nazwą itp.) oraz w jakich folderach dajesz pliki mapki w modzie (pliku .scs) bo tak po samych fotkach i opisie, że nie działa czy tam nie da się nic więcej edytować to trochę ciężko coś podpowiedzieć.

Image
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
26/01/2022 10:14 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: BaToNxpompa
BaToNxpompa Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 181
Dołączył: 27/09/2015
Reputacja: 4
Podziękował: 181
Podziękowano mu 124 raz(y)
Post: #3
RE: Problem z Map edytorem
Log podam trochę później jak będę bardziej dostępny przy kompie, ale zapisuję tą bazę tradycyjnie, czyli save, później sobie wybieram edytowane sektory, przenoszę do folderu o nazwie zzzzz_baza, w tym folderze mam stworzone folderki map->europe - czyli mój cały folder wygląda następująco zzzz_baza->map->europe->i tutaj zamieszczone są odpowiednie sektory. Zapisuję dobrze, bo wcześniej tak zapisywałem i wszystko bangla, teraz po powrocie do ME coś się skrzaczyło i pokazuje mi zupełnie inne miejsca w grze i w map edytorze.


Patykiem_1 Problem się rozwiązał, niektórzy może też będą mieli taki problem - rozwiązanie to ustawić prawidłową kolejność map w aktywnych modach. Ok

Image
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18/02/2022 07:31 PM przez BaToNxpompa.)
27/01/2022 12:58 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z edytorem map michlacz231 4 1,112 19/01/2019 02:10 AM
Ostatni post: _PMA

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa