Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Połączenie drogowe PM+PR+RM
Autor Wiadomość
mielot Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 12
Dołączył: 30/05/2022
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #1
Połączenie drogowe PM+PR+RM
Witam serdecznie. Wersja mojego ETS 2 to 1.43, Promods 2.60, Poland Rebuilding 2.5.3, Rusmap 2.43.1

Czy ktoś mógłby mi podać namiary na Road Connection dla tych właśnie wersji. Chwilowo używam pliku dla Promods 2.55 o nazwie PM255_RM2.4.1_PR2.5_roadconnectionV3 który wydaje się działać prawidłowo aczkolwiek po późniejszym wgraniu RoExtended wyrzuca mnie z gry. Niestety na stronie PolandRebuilding dla wersji Promods 2.60 znajduję jedynie duże połączenie Promods + PolandRebuilding + Rusmap + RoExtended a nie mogę znaleźć Promods + PolandRebuilding + Rusmap (bez Roextended) które chyba jest konieczne do RoExtended.
Interesuje mnie gra wyłącznie na singlu, bez trybu convoy itd.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30/05/2022 10:25 AM przez mielot.)
30/05/2022 10:22 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Bozo Offline
Zimol
******
Moderator

Skąd: Będzin
Liczba postów: 3,218
Dołączył: 16/06/2015
Reputacja: 76
Podziękował: 2531
Podziękowano mu 5166 raz(y)
Post: #2
RE: Połączenie drogowe PM+PR+RM
(30/05/2022 10:22 AM)mielot napisał(a):  Niestety na stronie PolandRebuilding dla wersji Promods 2.60 znajduję jedynie duże połączenie Promods + PolandRebuilding + Rusmap + RoExtended a nie mogę znaleźć Promods + PolandRebuilding + Rusmap (bez Roextended) które chyba jest konieczne do RoExtended.

Nie ma (i raczej w przyszłości nie będzie) połączenia ProMods+PolandRebuilding+RusMap, ponieważ autor tego łącznika Sergey, zapowiedział wcześniej, że rezygnuje z łączenia 3 wyżej wymienionych map.

Tak więc chciał-nie chciał... Jeżeli chcesz pograć na tych 3 mapach to musisz posiadać ROEX oraz PM-Middle East Addon. Inaczej nie zagrasz. Pozdrawiam Smile

Punk to brudas, punk to śmieć
Punk nie umarł, Punk's Not Dead
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30/05/2022 02:06 PM przez Bozo.)
30/05/2022 02:06 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
mielot Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 12
Dołączył: 30/05/2022
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #3
RE: Połączenie drogowe PM+PR+RM
Mam RoExtended (2.9), Promods-Middle East (260) i connector
ROEXall PM + PR + RM o nazwie HybridPlus143.

Wszystko (Great Stepp, Southern Region, Promods, Promods ME, Project Balkans, Poland Rebuilding, Rusmap) wydaje się działać prawidłowo. Problemy zaczynają się gdy dołożę RoExended. Teraz już nie wyrzuca mnie do Windowsa ale coś jest nie tak z mapą. Położenie miast nie zgadza się z linią konturu kontynentów. W Centrum Polski znajduje się Birmingham zaś Warszawa chyba gdzieś w Kazachstanie.
Opiszę co po kolei wgrywam, zaczynając od tego co będzie na samym dole a więc odwrotnie do tego jak pokazuje tabelka po wgraniu. Kolejność sugerowana przez PolandRebuilding
1. The Great Steppe-model2-v2.0
2. The Great Steppe-model-v2.0
3. The Great Steppe-map-v2.0
4. The Great Steppe-def-v2.0
5. SRmap_[Model2]
6. SRmap_[Model1]
7. SRmap_[Def and Map]
8. RusMap-def_v2.43.1
9. promods-assets-v260
10. promods-model3-v260
11. promods-model2-v260
12. promods-model1-v260
13. promods-media-v260
14. promods-map-v260
15. promods-def-st-v260
16. promods-me-assets-v260
17. promods-me-defmap-v260
18. Project Balkans 5.2 - Assets
19. Project Balkans 5.2 - Map
20. Project Balkans 5.2 - Def
21. z4_PL_Rebuilding_2.5.3_assets
22. z3_PL_Rebuilding_2.5.3_models
23. z2_PL_Rebuilding_2.5.3_map
24. z1_PL_Rebuilding_2.5.3_def
25. zzz_PL_Rebuilding_2.5.3_FIX_1
26. RusMap-model2_v2.43.1
27. RusMap-model_v2.43.1
28. RusMap-map_v2.43.1
29. PM255_RM2.4.1_PR2.5_roadconnectionV3 (jak widać to połączenie przeznaczone jest dla starszych wersji lecz wydaje się, że działa a przynajmniej nie wyrzuca do Windowsa ani nie psuje mapy).

30. Rf29assets
31. Rf29prefabs
32. Rf29model2
33. Rf29model1
34. Rf29defmap
35. HybridPlus143

PolandRebuilding sugeruje by ROEXprefab dać przed ROEXmodel choć cyferki w ikonach wskazują inaczej. Wypróbowałem jeden i drugi wariant i nic to nie zmieniło.
Próbowałem też pominąć ten connector z pt. 29 licząc, że ten z 35 załatwi sprawę. Niestety też nie działa. Poza tym na stronie PolandRebuilding w kolejności modyfikacji nadal widnieje więc chyba musi być. Tyle, że w dziale pobierz znajduje się tylko ten duży connector z pt. 35. Zajrzałem do starszych wersji i znalazłem w końcu ten stary pod Promods 2.55.

A może nie ma już możliwości by dograć do tego co wymieniłem RoExtended? Jednak PolandRebuilding na swojej stronie przewiduje taką możliwość. Wydaje mi się, że rozchodzi się o ten stary connector bo przecież wszystkie pozostałe elementy są zaprojektowane pod Promods 2.60.
30/05/2022 03:15 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Bozo Offline
Zimol
******
Moderator

Skąd: Będzin
Liczba postów: 3,218
Dołączył: 16/06/2015
Reputacja: 76
Podziękował: 2531
Podziękowano mu 5166 raz(y)
Post: #4
RE: Połączenie drogowe PM+PR+RM
Musisz jeszcze na samą górę w MM umieścić zoom tj. tło mapy. Link poniżej:


Pobieranie Modyfikacji:


Goście nie widzą linków. Proszę, zarejestruj się TUTAJ, żeby zobaczyć ukrytą treść .

Punk to brudas, punk to śmieć
Punk nie umarł, Punk's Not Dead
30/05/2022 03:52 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
mielot Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 12
Dołączył: 30/05/2022
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #5
RE: Połączenie drogowe PM+PR+RM
Zgodnie z sugestią, w Menadżerze Modyfikacji wrzuciłem tego scsa na samą górę. Po zatwierdzeniu zmian pasek nie doszedł nawet do momentu w którym następuje wykrycie zmian i aktualizacja tylko wyrzuciło mnie do Windowsa. Po kolejnej próbie pomyślałem by wrzucić go na sam dół :-). Wtedy wykryto zmiany i nastąpiła aktualizacja. Niestety po jej zakończeniu, kiedy wszedłem w mapę świata to wyglądała ona dokładnie tak samo jak przed.
30/05/2022 04:17 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Bozo Offline
Zimol
******
Moderator

Skąd: Będzin
Liczba postów: 3,218
Dołączył: 16/06/2015
Reputacja: 76
Podziękował: 2531
Podziękowano mu 5166 raz(y)
Post: #6
RE: Połączenie drogowe PM+PR+RM
Musisz zrezygnować, ze starego łącznika "PM255_RM2.4.1_PR2.5_roadconnectionV3" a zostawić tylko "HybridPlus143". A Ten podgląd mapy zostawić na samej górze w MM.

Punk to brudas, punk to śmieć
Punk nie umarł, Punk's Not Dead
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30/05/2022 04:30 PM przez Bozo.)
30/05/2022 04:29 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
mielot Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 12
Dołączył: 30/05/2022
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #7
RE: Połączenie drogowe PM+PR+RM
Tym razem specjalnie założyłem nowy profil by wgrać wszystkie mody od zera.
Pominąłem pt. 29 a jako ostatni w kolejności, czyli wyświetlający się w Menadżerze Modyfikacji na samej górze, nad HybridPlus dałem ten podgląd mapy.
Tym razem wykryto zmiany, tradycyjnie trwała długa aktualizacja a kiedy w końcu dobiegła do końca to... wywaliło mnie znowu do Windowsa :-(
30/05/2022 05:02 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Bozo Offline
Zimol
******
Moderator

Skąd: Będzin
Liczba postów: 3,218
Dołączył: 16/06/2015
Reputacja: 76
Podziękował: 2531
Podziękowano mu 5166 raz(y)
Post: #8
RE: Połączenie drogowe PM+PR+RM
W takim razie ostatnia Twoja szansa. Na poniższym filmiku znajdziesz sprawdzoną kolejność ładowania, z wszystkimi łącznikami, fix-ami, i.t.p.

Mapy, których nie posiadasz-pomijasz.

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.

Punk to brudas, punk to śmieć
Punk nie umarł, Punk's Not Dead
30/05/2022 05:15 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
mielot Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 12
Dołączył: 30/05/2022
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #9
RE: Połączenie drogowe PM+PR+RM
Dziękuję za ten film. Dzięki niemu wyrzuciłem ten stary connector z pt. 29 a wrzuciłem aktualny Promods + Rusmap. Co prawda bez PolandRebuilding ale ten chyba jest w tym HybridPlus.
Po wgraniu jeszcze kilku dodatków skończyło się katastrofą. Gra co prawda się uruchomiła ale interface został pozbawiony wielu funkcji i sprawiał wrażenie jakiejś prymitywnej wersji beta.
Postanowiłem ograniczyć się do minimum. Wyglądało to tak

1. The Great Steppe-model2-v2.0
2. The Great Steppe-model-v2.0
3. The Great Steppe-map-v2.0
4. The Great Steppe-def-v2.0
5. CrachFix-Actode_TGS_v1.1 (jakiś fix do The Great Steppe)
6. SRmap_[Model2]
6. SRmap_[Model1]
7. SRmap_[Def and Map]
8. RusMap-def_v2.43.1
9. promods-assets-v260
10. promods-model3-v260
11. promods-model2-v260
12. promods-model1-v260
13. promods-media-v260
14. promods-map-v260
15. promods-def-st-v260
16. promods-me-assets-v260
17. promods-me-defmap-v260
18. Project Balkans 5.2 - Assets
19. Project Balkans 5.2 - Map
20. Project Balkans 5.2 - Def
21. z4_PL_Rebuilding_2.5.3_assets
22. z3_PL_Rebuilding_2.5.3_models
23. z2_PL_Rebuilding_2.5.3_map
24. z1_PL_Rebuilding_2.5.3_def
25. zzz_PL_Rebuilding_2.5.3_FIX_1
26. RusMap-model2_v2.43.1
27. RusMap-model_v2.43.1
28. RusMap-map_v2.43.1
29. PM260_RM2.43.1_connect_RusMap_v1.1
30. Rf29assets
31. Rf29prefabs
32. Rf29model2
33. Rf29model1
34. Rf29defmap
35. HybridPlus143

i niestety ani stawiając wyżej CRASHFIX_HUGE_COMBOS, ani ETS2_LAMB_SAT_BG_MAP_BORDERS_BLACK_PM_v1.2 ani jeden i drugi, nie zmieniają tego, że Warszawa ląduje w Kazachstanie. Teoretycznie można chyba grać na takiej mapie no ale będzie to mega irytujące.
Teraz to zrozumiałem, że nawet jak zrezygnuję z RoExtended to i tak pewnie pojawią się błędy w grze gdyż do Promods 2.60 nie ma połączenia Promods+PolandRebuilding+RusMap. Jest tylko dla 2.55. Próbowałem wgrać aktualne połączenie dla Promods i Rusmap (bez PolandRebuilding) i postawić nad tym to HybridPlus143 licząc, że wybaczy mi brak RoExtended. Niestety wyrzuca mnie wtedy do Windowsa.
30/05/2022 08:29 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
mielot Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 12
Dołączył: 30/05/2022
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #10
RE: Połączenie drogowe PM+PR+RM
A może gra ktoś na tym zestawie Promods 2.60 + Poland Rebuilding 2.5.3 + Rusmap 2.43.1 + RoExtended 2.9 przy ETS 1.43 i mógłby mi łaskawie podać kolejność modów jakich używa? Mam na myśli głównie połączenia drogowe.
Albo czy jest jakieś narzędzie umożliwiające "ręczne" przesunięcie mapy tła, tak aby pokrywało się z siecią dróg.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01/06/2022 10:19 AM przez mielot.)
01/06/2022 09:10 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa