Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dostosowanie lightbox do nowych wersji ETS2
Autor Wiadomość
mazurski_separatysta Offline
Vip
***
ViP

Skąd: Mazury
Liczba postów: 379
Dołączył: 30/01/2020
Reputacja: 5
Podziękował: 176
Podziękowano mu 387 raz(y)
Post: #1
Dostosowanie lightbox do nowych wersji ETS2
Cześć, w poszukiwaniach nowego lightboxu dla mojego Jelonka w czeluściach internetu udało mi się znaleźć coś co mnie bardzo zainteresowało i o dziwo dobrze pasuje do mojego zestawu. Niestety mod oryginalnie jest robiony na dosyć starą wersję, jeszcze sprzed 1.40 tj. aktualizacji systemu oświetlenia, i działa - nie robi "dyskoteki" i nie świeci ostro jak lokomotywa ale widać, że jest ciut za jasno. Tu rodzi się moje pytanie - czy zmodyfikowanie takiego lightboxa jest możliwe poprzez zwykłe podmiany plików bez potrzeby wchodzenia w Zmodelery czy Blendery czy jednak trzeba mieć już jakieś większe pojęcie? Jeżeli to pierwsze to chętnie przygarnąłbym poradę jakiegoś fachowca a jeżeli drugie to czy ktoś za przysłowiowe piwo byłby skłonny poświęcić swój czas i mi to ogarnąć? Nie będę ukrywał, że bardzo mi się spodobał ten mod i fajnie jakby pojawiłby się on na moim trucku.

„Kiedy wrócą ptaki do mazurskich gniazd, Ruszaj tam, gdzie już żeglarze płyną szlakiem gwiazd.”

Image
08/06/2022 10:50 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
F34TH3R Offline
Dżordż Customs
*****
Pomocnik

Skąd: Bytów
Liczba postów: 304
Dołączył: 08/02/2019
Reputacja: 13
Podziękował: 277
Podziękowano mu 457 raz(y)
Post: #2
RE: Dostosowanie lightbox do nowych wersji ETS2
Ogólnie to jest to możliwe i bardzo proste do wykonania, ale trzeba trochę czasu żeby to wszystko poprzepisywać na nowo Smile https://www.youtube.com/watch?v=AnpyJtf6dVY


Na tym filmie pokazywałem jak zrobić odbicie obrysówki na ziemi. Jak porównasz sobie pliki z 1.39 a z 1.40 to zauważysz, że doszły linijki z odnośnikiem do pliku .sui, w którym dostosowujemy odbicie, zasięg i takie inne duperele. W 1.39 wszystko było zawarte w jednym pliku, tym to się głównie różni

08/06/2022 11:49 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: mazurski_separatysta
mazurski_separatysta Offline
Vip
***
ViP

Skąd: Mazury
Liczba postów: 379
Dołączył: 30/01/2020
Reputacja: 5
Podziękował: 176
Podziękowano mu 387 raz(y)
Post: #3
RE: Dostosowanie lightbox do nowych wersji ETS2
Nie będę ukrywał, że po cichu czekałem na komentarz od Ciebie bo wiem że ogarniasz temat i z kilku twoich filmików udało mi się wyciągnąć ciekawe informacje - jak np. o robieniu skinów w lepszej jakości. Filmik obejrzałem i przejrzałem moda - jeżeli dobrze rozumiem to muszę przenieść te pliki .sui/ .sii z innego lightboxa, którego oświetlenie działa z 1.40 i po prostu pozamieniać nazwy w dokumencie aby gra widziała, że te pliki należą do lightboxa który aktualnie mi niedziała?

„Kiedy wrócą ptaki do mazurskich gniazd, Ruszaj tam, gdzie już żeglarze płyną szlakiem gwiazd.”

Image
09/06/2022 07:14 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
F34TH3R Offline
Dżordż Customs
*****
Pomocnik

Skąd: Bytów
Liczba postów: 304
Dołączył: 08/02/2019
Reputacja: 13
Podziękował: 277
Podziękowano mu 457 raz(y)
Post: #4
RE: Dostosowanie lightbox do nowych wersji ETS2
Najprościej będzie po prostu jak mi to wyślesz, ja Ci to przerobię i potem sobie zrobisz porównanie co i jak Smile

09/06/2022 05:42 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: mazurski_separatysta
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa