Cytat:Dane zlecenia:
Miejsce i data załadunku: 12.11.2023r Greenyard Logistics Poland Sp. z o.o. Wiśniowa 1, 96-321 Żabia Wola Godzina: 22:00
Towar oraz ilość: Mrożonki | 32 E-Pal
Uwagi: Temperatura transportu: -21°C, Godzina awizacji 4:30-5:30
Miejsce i data rozładunku: 13.11.2023r Centrum Dystrybucyjne Biedronka, Kartuska 491, 80-298 Gdańsk Godzina 5:00
Siemanko, pokażę Wam dzisiaj trochę co się u mnie dzieje, z racji tego, że mam trochę czasu ponieważ siedzę i czekam do 21, żeby skończyć pauzę i podstawić się pod dzisiejszy załadunek. Weekend zleciał szybko, nie mówiąc już o niedzieli. Ta zawsze szybko mega zlatuje gdy jest wyjazd. No ale do rzeczy. Zlecenie miałem już w piątek. Podstawienie w Żabiej Niewoli na 22, całe szczęście, że z tyłu na magazyn mroźniczy, bo z przodu bym chyba pierdolca dostał... Równa 21:00 palę Scanie, loguje kartę i zaczynam czas pracy. Załączam agregat, nastawa na -24°C, szybka wrzutka torby z żarciem do lodówki i wyjazd z domu na załadunek. Dzida na 50kę do Mszczonowa, wlocik na S8 i cyk 21:50 melduję się w biurze z wydrukiem pod załadunek. Proszę czekać na telefon, mówię ohooo, ciekawie się zapowiada, ale zdążyłem wsiąść do samochodu i już dzwonili. Podstawienie pod rampę, załadunek szybki bo 25 min, odjazd, do biura podpisać stos papierologi i godzina 23:40 meldowałem się już na rondzie w Wiskitkach. Wlocik na A2kę, szybka przebitka przez Łowicz i dalej starą dwójką do Kutna. Niedziela więc fajnie pusto. Wbiłem na 1kę, tempomat zarzucony i dzida. Po drodze szybka 30tka na Molce, skoczyłem do sklepu kupic fajki i kawkę, sprawdzenie agregatu czy temperatura się zgadza, 00:31 na tacho i pajda dalej. Droga leciała szybciutko, nie trzeba było długo czekać a tu już bramki na Rusocinie, zabecalowałem 71 zł i już niedaleko zostało. Szybki przelot przez remonty na Kowalach, i zjazd na 7kę, stamtąd już rzut beretem i Kartuska. Godzina 4:30 melduję się na parkingu pod CD. Papiery w dłoń i ogień do agenta ochrony. Szybka rejestracja, wbijamy na teren. Stajemy przed rampę, malujemy nr tel, nr rampy, informacje, że nie odbieramy palet i na magazyn. Wróciłem do autka, poczekałem z 10 min i już magazynier krzyczy, żeby sie otwierać i podstawiać. Zrobiłem wydruk, otworzyłem się i dobiłem do rampy. Szybka zrzutka, i pod płot czekać na kwity. Budzik na 7:00 i w kimono. godzina 6:45 obudził mnie telefon od odziwo miłej pani, z informacją, że zaprasza mnie po gotowe dokumenty. Wszystko się zgadza, telefon do Wojtka, jakie dalsze plany. Nie musiałem długo czekać, bo w locie podyktował mi kolejne zlecenie.
Załadunek Żabia
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
Łowickie rewiry
Szybka 30tka na MOLce
Brameczki
Rzut beretem do Jeronimo
Rozładunek
Cytat:Dane zlecenia:
Miejsce i data załadunku: 13.11.2023r Zakład przetwórstwa rybnego KORAL S.A. Za Dworcem 13, 83-100 Tczew
Towar oraz ilość: Przetwory rybne | 23 E-Pal | 6.350 kg
Uwagi: Odbiór Fresh Logistics | Temperatura transportu: Ultra Fresh 0°C - 2°C
Miejsce i data rozładunku: 13.11.2023r Fresh Logistics, Serwisowa 7, 83-000 Wojanowo
Po sprawdzeniu zlecenia od Wojtka, szybko wklepałem Korala w Googla, i bendix. Zajechałem tam na 8:00, i niestety zmarszczka, bo towar będzie gotowy dopiero na 11:00. Nie wiele myśląc, Webasto i do spania. Punkt 11:00 przyszedł ochroniarz, że mogę się podstawiać. Patrzę na tacho, elegancko 3ka wyszła. Wydruk z termografu i pod rampę. Szybki załadunek, towar lekki, podpisałem zlecenie odbioru, pozamykałem się i dzida na Fresha całe 27km, chociaż te odbiory czasami się lepiej opłacają niż kurs w głęboką PL. Wskoczyłem na Fresha w Wojanowie z 5oma minutami czasu pracy na 15H. Tacho zakończone, marsz do biura z wydrukiem i papierami. Dostałem rampę, szybka magiczna kombinacja pedałów w Scanii i podstawiam się pod rampę. Zrzutka trwała około godziny. Odebrałem kwit i pod płot dokończyć pauzę i jeszcze trochę pospać.
Załadunek Koral
Zrzutka Fresh
Na dzisiaj to by było tyle. Wiem, że nie jest idealnie, ale może chociaż jakoś trochę to wygląda. Zapraszam do komentowania