Logowanie Zarejestruj

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
KWP Trans | Frozen Transport
Autor Wiadomość
Dziugar Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Liczba postów: 40
Reputacja: 0
Podziękował: 18
Podziękowano mu 44 raz(y)
KWP Trans | Frozen Transport
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.

Firma KWP Trans | Frozen Transport, to mała rodzinna firma z okolic Sochaczewa. Na rynku działamy już od 2011 roku. Przez 12 lat naszych poczynań, wzlotów i upadków potrafiliśmy nawiązać kontakt z mnóstwem klientów co teraz przyczynia się do ciągłości zleceń przez cały rok. Od początku istnienia firmy stawiamy na jakość, tradycję i relacje z klientami czy partnerami handlowymi. Nasze usługi staramy się świadczyć na najwyższym poziomie. Zajmujemy się transportem krajowym. Obecnie mamy jeden zestaw marki Scania wraz z chłodnią marki Schmitz umożliwiającą przewóz artykułów żywnościowych (mrożonych, schłodzonych a także suchych) w temperaturze od -25°C do +25°C o ładowności do 22 ton. Realizujemy transporty na terenie całego kraju w relacji Centrum kraju -> Polska -> Centrum kraju. Dostawy do Centrum dystrybucyjnych (Biedronka, Lidl, Dino, Carrefour, Kaufland, Eurocash, Polo Market, Netto), Hurtowni, a także bezpośrednio do marketów (Sellgros, Makro, Auchan). Przez lata owocnej współpracy, zagwarantowaliśmy sobie stały dopływ zleceń od spedycji zajmującymi się logistyką chłodniczą z którymi współpracujemy (GFL, Fresh Logistics, FM Logistics, Nagel, Greenyard, spedycja Robinson, TBX Logistic, itp.). Mamy plany w przyszłości powiększyć swoją flotę oraz zacząć coraz poważniej myśleć nad transportem Międzynarodowym, ale myslę, że to daleka droga.

Tabor: Ciągnik / Naczepa
Marka: Scania / Schmitz
Model: R 500 / SKO24
Rok Produkcji: 2018 / 2018
Emisja spalin: Euro 6
Moc silnika: 500km

Image

Zapraszam do komentowania! Pierwsza relacja już niebawem!

Firma otwarta tylko i wyłącznie w celach humorystycznych i odskoczni od jazdy w Realu :E. Duży przeskok z GTS do ETS2, może nie wszystko jest zrobione idealnie, ponieważ nie ogarniam Zmoda do ETSa 2, aczkolwiek i tak myślę, że nie jest najgorzej.

Gdy koledzy z firmy mówią,że nie zdążysz wrócić na weekend Terefere
Typowy krajówkowicz u dziada pozdrawia

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13/11/2023 04:23 PM przez Dziugar.)
12/11/2023 03:46 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: skix0 , Ziom
Aras. Offline
: )
Pomocnik

Liczba postów: 2,901
Reputacja: 367
Podziękował: 352
Podziękowano mu 3057 raz(y)
RE: KWP Trans | Frozen Transport
Jest luks panie, czekam na pierwszą relacje od ciebie :E

13/11/2023 12:24 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Dziugar
Dziugar Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Cytat:Dane zlecenia:
Miejsce i data załadunku: 12.11.2023r Greenyard Logistics Poland Sp. z o.o. Wiśniowa 1, 96-321 Żabia Wola Godzina: 22:00
Towar oraz ilość: Mrożonki | 32 E-Pal
Uwagi: Temperatura transportu: -21°C, Godzina awizacji 4:30-5:30
Miejsce i data rozładunku: 13.11.2023r Centrum Dystrybucyjne Biedronka, Kartuska 491, 80-298 Gdańsk Godzina 5:00

Siemanko, pokażę Wam dzisiaj trochę co się u mnie dzieje, z racji tego, że mam trochę czasu ponieważ siedzę i czekam do 21, żeby skończyć pauzę i podstawić się pod dzisiejszy załadunek. Weekend zleciał szybko, nie mówiąc już o niedzieli. Ta zawsze szybko mega zlatuje gdy jest wyjazd. No ale do rzeczy. Zlecenie miałem już w piątek. Podstawienie w Żabiej Niewoli na 22, całe szczęście, że z tyłu na magazyn mroźniczy, bo z przodu bym chyba pierdolca dostał... Równa 21:00 palę Scanie, loguje kartę i zaczynam czas pracy. Załączam agregat, nastawa na -24°C, szybka wrzutka torby z żarciem do lodówki i wyjazd z domu na załadunek. Dzida na 50kę do Mszczonowa, wlocik na S8 i cyk 21:50 melduję się w biurze z wydrukiem pod załadunek. Proszę czekać na telefon, mówię ohooo, ciekawie się zapowiada, ale zdążyłem wsiąść do samochodu i już dzwonili. Podstawienie pod rampę, załadunek szybki bo 25 min, odjazd, do biura podpisać stos papierologi i godzina 23:40 meldowałem się już na rondzie w Wiskitkach. Wlocik na A2kę, szybka przebitka przez Łowicz i dalej starą dwójką do Kutna. Niedziela więc fajnie pusto. Wbiłem na 1kę, tempomat zarzucony i dzida. Po drodze szybka 30tka na Molce, skoczyłem do sklepu kupic fajki i kawkę, sprawdzenie agregatu czy temperatura się zgadza, 00:31 na tacho i pajda dalej. Droga leciała szybciutko, nie trzeba było długo czekać a tu już bramki na Rusocinie, zabecalowałem 71 zł i już niedaleko zostało. Szybki przelot przez remonty na Kowalach, i zjazd na 7kę, stamtąd już rzut beretem i Kartuska. Godzina 4:30 melduję się na parkingu pod CD. Papiery w dłoń i ogień do agenta ochrony. Szybka rejestracja, wbijamy na teren. Stajemy przed rampę, malujemy nr tel, nr rampy, informacje, że nie odbieramy palet i na magazyn. Wróciłem do autka, poczekałem z 10 min i już magazynier krzyczy, żeby sie otwierać i podstawiać. Zrobiłem wydruk, otworzyłem się i dobiłem do rampy. Szybka zrzutka, i pod płot czekać na kwity. Budzik na 7:00 i w kimono. godzina 6:45 obudził mnie telefon od odziwo miłej pani, z informacją, że zaprasza mnie po gotowe dokumenty. Wszystko się zgadza, telefon do Wojtka, jakie dalsze plany. Nie musiałem długo czekać, bo w locie podyktował mi kolejne zlecenie.

Załadunek Żabia
Łowickie rewiry
Szybka 30tka na MOLce
Brameczki
Rzut beretem do Jeronimo
Rozładunek

Cytat:Dane zlecenia:
Miejsce i data załadunku: 13.11.2023r Zakład przetwórstwa rybnego KORAL S.A. Za Dworcem 13, 83-100 Tczew
Towar oraz ilość: Przetwory rybne | 23 E-Pal | 6.350 kg
Uwagi: Odbiór Fresh Logistics | Temperatura transportu: Ultra Fresh 0°C - 2°C
Miejsce i data rozładunku: 13.11.2023r Fresh Logistics, Serwisowa 7, 83-000 Wojanowo

Po sprawdzeniu zlecenia od Wojtka, szybko wklepałem Korala w Googla, i bendix. Zajechałem tam na 8:00, i niestety zmarszczka, bo towar będzie gotowy dopiero na 11:00. Nie wiele myśląc, Webasto i do spania. Punkt 11:00 przyszedł ochroniarz, że mogę się podstawiać. Patrzę na tacho, elegancko 3ka wyszła. Wydruk z termografu i pod rampę. Szybki załadunek, towar lekki, podpisałem zlecenie odbioru, pozamykałem się i dzida na Fresha całe 27km, chociaż te odbiory czasami się lepiej opłacają niż kurs w głęboką PL. Wskoczyłem na Fresha w Wojanowie z 5oma minutami czasu pracy na 15H. Tacho zakończone, marsz do biura z wydrukiem i papierami. Dostałem rampę, szybka magiczna kombinacja pedałów w Scanii i podstawiam się pod rampę. Zrzutka trwała około godziny. Odebrałem kwit i pod płot dokończyć pauzę i jeszcze trochę pospać.

Załadunek Koral
Zrzutka Fresh

Na dzisiaj to by było tyle. Wiem, że nie jest idealnie, ale może chociaż jakoś trochę to wygląda. Zapraszam do komentowania Smile

13/11/2023 05:44 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: skix0 , Ziom
Besser Offline
Vip
ViP

Liczba postów: 210
Reputacja: 31
Podziękował: 337
Podziękowano mu 329 raz(y)
Jak na pierwszą fotorelacje jest elegancko, życzę powodzenia kolega Wink

Image
13/11/2023 07:22 PM
 Podziękowań: Dziugar
Ziom Offline
Trucker
Trucker

Reputacja: 81
Podziękował: 5934
Podziękowano mu 5826 raz(y)
Jak na swoją 1 fotorelacje to jest bardzo dobra i ciekawa , i życzę powodzenia w dalszym rozwoju Smile
13/11/2023 07:31 PM
Aras. Offline
: )
Pomocnik

Liczba postów: 2,901
Reputacja: 367
Podziękował: 352
Podziękowano mu 3057 raz(y)
Pierwsza relacja wyszła luks, dawaj tego więcej :E

13/11/2023 08:08 PM
Dolar Offline
BETONOWY KRÓL
Trucker

Liczba postów: 1,040
Reputacja: 24
Podziękował: 1170
Podziękowano mu 1112 raz(y)
Miło widzieć Cię na etsie. Czekam na więcej!

13/11/2023 09:18 PM
Ra0p Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Liczba postów: 19
Podziękował: 12
Podziękowano mu 1 raz(y)
Kolego, wszystko ładnie ale zwróć uwagę na naciąg na ciągnącej osi, żeby to nie wystrzeliło Wink
14/11/2023 01:59 PM
Dziugar Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Siemanko. Na wstępie dziękuje za komentarze, one motywują do działania Smile

Cytat:Wtorek 14.11.2023r

Po powrocie z Gdańska, okazało się, że wtorek będzie idealnym dniem gospodarczym. Po nocnym rozładunku wahadła w Kopytowie i Biedronki w Parzniewie, wypiąłem naczepę i podjechałem na warsztat do kumpla. Z racji tego, że jakiś czas temu zakupiłem trochę lampków do Scanii, a koleżka miał akurat wolny warsztat to nie mogło być lepszej okazji, żeby się z tym pobawić. Nie wiele myśląc, grzebiąc przy prowadzeniu instalacji do bezpieczników, postanowiłem też podłączyć swoje stare tabliczki. Nie lubię jak mi się walają kable po kabinie, więc wpięcie w bezpieczniki było idealnym pomysłem. Uporaliśmy się ze wszystkim w 2.5 godziny, pasowało akurat bo czas pracy gonił. Zjechałem spiąć naczepę i zacumowałem na Orlenie w Lisicach, bo dzisiaj w nocy ładowałem Pago. Dzisiaj rano zdjąłem Lubartów i czekam na załadunek Mleczarni w Krasnymstawie. Rozmawiałem ze szwagrem, on prowadzi transport międzynarodowy i coraz bardziej zastanawiam się nad rozwinięciem tej gałęzi. Mógłbym mieć zagwarantowane kursy na południe: Czechy i Słowację, oraz zachód: Niemcy i kraje Beneluxu. Muszę usiąść na spokojnie policzyć i przeanalizować wszystkie za i przeciw.

Image
Image

15/11/2023 12:04 PM
 Podziękowań: skix0
Odpowiedz